Autor Wątek: COROLLA 2019 - Co boli  (Przeczytany 246902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PabloPL

• Toyot Leżący
  • *
Odp: COROLLA 2019 - Co boli
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Listopada 2019, 18:44:52 »
Jeżdze sobie aktualnie nowym Aygo i focusem, jednak w przyszłym roku chce za focusa kupic nowa corolle 1.6, czy rzeczywiście nowy model jest głośny?, czy to incydentalne problemy z uszczelkami?
Chodzi mi o predkości 110-140.
W większości recenzji na YT wszyscy narzekają na hałas. I że to nie tyle silnik co szum opon i szum powietrza na karoserii. Perry twierdzi że w kombi tylny most hałasuje, że jest źle wytłumiony, że kufer to pudło rezonansowe. Za dużo minusów, a tylko 2 plusy: dynamiczny silnik 180KM i małe spalanie w mieście.

Kto ma Corollę hybrydę 2.0  (2019) i mógłby coś więcej napisać o plusach i minusach?

Offline PabloPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Listopada 2019, 18:56:27 »
Porównują z Insignią A ST, ciszej jest w Corolli mimo że to auto mniejsze. Prowadzi się równie dobrze jak Insignia z FlexiRide.
Czy masz Corollę TS hybrydę? Czy są te trzaski podczas hamowania? A jak twardość zawieszenia? jazda po dziurawych drogach, kocich łbach, kostce, progach zwalniających?  Dobrze wybiera czy czuć to wszystko mimo wszystko?:) W jednej recenzji na YT gościu mówił, że ma się wrażenie że jedzie się ciężkim autem, mimo że to tylko 1600 kg. Jak z tym asystentem pasa ruchu, faktycznie trzeba jeździć środkiem pasa?

Offline PabloPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Listopada 2019, 19:02:37 »
Moje poprzednie auto Golf VI fabrycznie miało problem z uszczelkami i było słychać świst a teraz w Corolli TS jest jak dla mnie cisza :)
Czy masz Corollę TS hybrydę? Czy są te trzaski podczas hamowania? A jak twardość zawieszenia? jazda po dziurawych drogach, kocich łbach, kostce, progach zwalniających?  Dobrze wybiera czy czuć to wszystko mimo wszystko?:) W jednej recenzji na YT gościu mówił, że ma się wrażenie że jedzie się ciężkim autem, mimo że to tylko 1600 kg. Jak z tym asystentem pasa ruchu, faktycznie trzeba jeździć środkiem pasa?

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Listopada 2019, 19:51:26 »
Porównują z Insignią A ST, ciszej jest w Corolli mimo że to auto mniejsze. Prowadzi się równie dobrze jak Insignia z FlexiRide.

- TS 2.0
- Trzeszczenie hamulców, tak. Tak samo jak w innych autach. W Insigni miałem Tarcze Zimermann, sportowe i klocki ATE. Zachowywały się dokładnie tak samo. Nie uważam, że to przypadłość tego samochodu.
- Na 18tkach niestety czuć drogę ale nie jest źle jak opisują recenzenci na YT. Porównując do Insigni A ST z Flexi powiedział bym podobnie. Osobiście lubię takie zawieszenie. Weź pod uwagę fakt, że musisz jeździć na konfiguracji kół na jakich auto wyjeżdża z fabryki. 
- Są jakby dwa rodzaje asystenta. Różnica jest gdy działa z adaptacyjnym tempomatem i bez. Bez tempomatu bardziej ostrzega z tempomatem bardziej kieruje. Osobiście asystenta używam tylko z tempomatem adaptacyjnym bo wtedy ma sens.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Listopada 2019, 20:32:42 »
Co do jazdy środkiem pasa można zmienić w ustawieniach czułość tego systemu i jeszcze coś tam jest. Teraz nie pamiętam, ale zauważyłem to pierwszy raz podczas stania w korku po 5 miesiącach użytkowania auta :grin:
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Listopada 2019, 20:56:34 »
Dobrze wiedzieć  :good:

Offline M.J.L.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Listopada 2019, 21:04:30 »
A gdzie zamontowali w corolli TS tylni most?
Corolla TS 2.0 Executive

Offline PabloPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Listopada 2019, 21:50:03 »
Sorki, z tym mostem to pomyliłem z Kia Ceed, wg Pertyna.
Tam też może nie być mostu, nie znam się:). To powiedzmy, że tylna oś hałasuje:)
Ale tak czy siak głośno w Corolli jest...  czy nie jest?
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2019, 22:06:13 wysłana przez PabloPL »

Offline M.J.L.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 06 Listopada 2019, 22:22:17 »
Po przesiadce z E-classe to nie jest cicho...
Ale jest spoko. Jak będę w serwisie to pogadam o uszczelkach...
A co tych Youtuberów, to poza tymi co naprawiają samochody to w miarę sensownie gada zahar...
A reszta to potrafi takie głupoty opowiadać że hej. ;-)
Corolla TS 2.0 Executive

Offline PabloPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 06 Listopada 2019, 23:45:56 »

A te uszczelki to gratisowo wymieniają w serwisie Toyoty?:)

A propos Zahara, to on chyba sponsorowany by Toyota. Ostatnio trafiłem na filmik jakiego to Lexusa żonie kupił
https://youtu.be/Mnf6KokOsks
Przypadek? ;)
Inna sprawa, że on i Pertyn to czym by nie jechali to to jest znakomite! ;)

Jedyny co psioczy na Corollę to Marek
https://youtu.be/qaEew485qUY?t=535

Ja na jeździe próbnej jeździłem TS 1.8 hybrid i tam wykończenie chociażby bagażnika było tandetne, tak jak gościu podaje tu
https://youtu.be/Qfcm5BVLgjQ
A jak to jest w 2.0 Executive?
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2019, 00:00:28 wysłana przez PabloPL »

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 07 Listopada 2019, 08:59:48 »
Ja na jeździe próbnej jeździłem TS 1.8 hybrid i tam wykończenie chociażby bagażnika było tandetne, tak jak gościu podaje tu
https://youtu.be/Qfcm5BVLgjQ
A jak to jest w 2.0 Executive?

Pytasz o hatchbacka czy kombi?

Offline Pedros

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 07 Listopada 2019, 10:03:45 »
W TS comfort wykończenie jest takie sobie, ale oświetlenie bagażnika to duży plus.
C-HR 2.0 2023

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 07 Listopada 2019, 11:13:23 »
Myślę, że w TS 2.0 Executive jest takie samo.

Offline PabloPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 07 Listopada 2019, 12:36:59 »

Pytasz o hatchbacka czy kombi?

Pytam o TS kombi

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 07 Listopada 2019, 12:45:19 »
Ja uważam, że jest przyzwoicie w TS :)

ps. Czy Wam też zepsuły się te klapki na sprężynkach osłaniające od strony bagażnika zawiasy foteli ?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl