Autor Wątek: COROLLA 2019 - Co boli  (Przeczytany 246759 razy)

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: COROLLA 2019 - Co boli
« Odpowiedź #450 dnia: 19 Maja 2021, 11:27:50 »
Tez mamy leasing w PKO BP. Po przeliczeniu calkowity koszty leasingu wynosil niecale 2 tys zl. Pewnie kolejny samochod tez bedzie wziety w leasing przez bank

zatem wychodzi, że jednak nie tylko ja mam tak dogodne warunki. Dobrze bo już zacząłem się zastanawiać z kim ważnym mnie pomylili, że dali leasing na preferencyjnych warunkach. hehe:)

Pewnie chodzi tez o to, ze z zona mamy w PKO BP kredyt, dobra historie splacania, regularne wplywy, konto Aurum :) Leasing poprzez salon Toyoty kosztowal dodatkowe 10% wartosci samochodu, przez PKO BP jakies 2-3-4%. Gdzies tyle ;-) takze przeskok znaczny.

Offline tko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #451 dnia: 19 Maja 2021, 11:43:41 »
Pewnie chodzi tez o to, ze z zona mamy w PKO BP kredyt, dobra historie splacania, regularne wplywy, konto Aurum
z ww. mam tylko regularne cotygodniowe wpływy. Nie mam innego kredytu, ani konta Aurum, a zwykłe konto firmowe.

ale koniec tematu bo to nie ten wątek
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2021, 11:45:28 wysłana przez tko »
Toyota CHR 2.0 AWDi 2024 r.
Kia Picanto 1.0 2019 r.
Mercedes SLK 2.3 1996 r.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #452 dnia: 19 Maja 2021, 12:03:17 »
Rzeczywiście jakaś "ofensywa" w pko.bp, właśnie mi przysłali propozycję kredytu gotówkowego, że klękajcie narody ;) Musi być słaby ruch w temacie przez tą pandemię.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline xraid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: 24 Maja 2021, 21:13:28 »
System audio uważam, że zaprojektował człowiek, który ma drewniane ucho ! To jest jakiś dramat żeby w dzisiejszych czasach za takie pieniądze oferować taki szajs ubogi graficznie i z jakością dźwięku sprzed co najmniej dziesięciu lat.

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #454 dnia: 24 Maja 2021, 21:33:03 »
Same frazesy. Jak na tanie auto, brzmi dobrze. CP działa bezproblemowo (nawet bezprzewodowo po podłączeniu modułu), Spotify, Yanosik, DAB. Czego tam więcej potrzeba?

Offline Mario16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #455 dnia: 24 Maja 2021, 22:58:03 »
Muszę się zgodzić, że system audio pod względem brzmienia i jakości grafiki to porażka w tym segmencie ale ma też zalety a właściwie jedną  taką że działa bez zawieszeń ale to pewnie wynika z jego prostoty. Osobiście miałem problem z aktualizacją mapy więc udałem się z problemem do ASO który po dwóch dniach również poległ. Mam poczekać na czerwcową aktualizację i wtedy spróbują jeszcze raz. Przy okazji wymienili mi pióro wycieraczki które po doginaniu ramienia dalej rozmazuje i tu też porażka ponieważ wymiana ta nic nie dała i dalej rozmazuje <zalamka>.

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #456 dnia: 24 Maja 2021, 23:07:32 »
Przed zakupem testowałem chyba wszystkie kompakty na rynku i zwracałem uwagę na audio. Ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć, że bazowe audio w Corolli jest jednym z najlepszych w segmencie, obok Mazdy 3. Nie liczę tu marek premium, ale tam też wcale szału nie było. W każdym razie jest sporo lepiej niż w koreańcach, w Renault, Oplu, Fordzie, VW.

No, ale jak widać każdy ma inną opinię ;)

Offline Mario16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #457 dnia: 24 Maja 2021, 23:37:04 »
Przed zakupem testowałem chyba wszystkie kompakty na rynku i zwracałem uwagę na audio. Ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć, że bazowe audio w Corolli jest jednym z najlepszych w segmencie, obok Mazdy 3. Nie liczę tu marek premium, ale tam też wcale szału nie było. W każdym razie jest sporo lepiej niż w koreańcach, w Renault, Oplu, Fordzie, VW.

No, ale jak widać każdy ma inną opinię

Mam do czynienia z różnymi markami i mogę się zgodzić z tym, że audio słabiej gra jedynie w autach koreańskich ale same multimedia w nich prezentują się zdecydowanie lepiej. Testowałem ostatnio KIA Ceed hybrydę ładowaną z gniazdka i faktycznie oprócz słabej jakości dzwięku poraziło mnie słabe wyciszenie auta, które było jeszcze gorsze od Corolli.

Oczywiście szanuje wszystkie odmienne opinie :)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #458 dnia: 25 Maja 2021, 00:15:50 »
Podstawowy system audio - tylko 6 głośników, z tyłu szerokopasmowce, umieszczenie wysokotonowych w desce pod szybą zamiast w słupkach,sorry ale to nie ma prawa dobrze grać.  Kolejną żenadą jest żądanie 5500 zł za dwa dodatkowe głośniki plus sygnaturka JBL, w dodatku dostępne tylko w wersji Executive.

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #459 dnia: 25 Maja 2021, 06:56:58 »
Nie ma prawa, a gra.
Lokalizacja wysokotonowych nie ma żadnego znaczenia w tym wypadku, a często taka lokalizacja w samochodach wychodzi na dobre. Oczywiście nie mówimy tu o wyrafinowanych układach dla audiofilów.
To audio gra bardzo czysto, góra jest wyraźna, ale nie za ostra, nie ma efektu studni z wycofanym środkiem jak w wielu autach, bas jak na zwykłe głośniki jest dość niski i nie dudni, chociaż jest go sporo. To jest całkiem udany system, mimo użycia najprostszych środków.

Offline perpetz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #460 dnia: 25 Maja 2021, 08:14:09 »
A po wygłuszeniu wszystkich drzwi, ten bas jest dużo bardziej przyjemny :)

Offline Mario16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #461 dnia: 25 Maja 2021, 09:31:36 »
A po wygłuszeniu wszystkich drzwi, ten bas jest dużo bardziej przyjemny :)

Tu się zgodzę ponieważ w mojej ocenie negatywny wpływ na odbiór dźwięku ma właśnie złe wygłuszenie i ekstremalnie cienkie rezonujące blachy jakie stosuje Toyota.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #462 dnia: 25 Maja 2021, 09:51:16 »
Nie ma prawa, a gra.
Lokalizacja wysokotonowych nie ma żadnego znaczenia w tym wypadku, a często taka lokalizacja w samochodach wychodzi na dobre. Oczywiście nie mówimy tu o wyrafinowanych układach dla audiofilów.
To audio gra bardzo czysto, góra jest wyraźna, ale nie za ostra, nie ma efektu studni z wycofanym środkiem jak w wielu autach, bas jak na zwykłe głośniki jest dość niski i nie dudni, chociaż jest go sporo. To jest całkiem udany system, mimo użycia najprostszych środków.

Lokalizacja wysokotonowych ma znaczenie w każdym wypadku, inaczej by ich nie wyciągano do góry rezygnując z oczywistych zalet głośników współosiowych.  Audio w Corolli słuchałem dość pobieżnie, aby się ostatecznie wypowiedzieć musiałbym użyć testowego zestawu nagrań, na których jak dotychczas wyłożyły się wszystkie standardowe instalacje a i niektóre premium dały ciała.  Hybrydy są generalnie słabo wytłumione, bo są ciężkie, mają niską ładowność więc na czymś musiano oszczędzić, cudów nie ma.  Inna sprawa, że w ogóle można zaobserwować pewien regres w tej kwestii w całej branży.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #463 dnia: 25 Maja 2021, 10:02:17 »
Mam do czynienia z różnymi markami i mogę się zgodzić z tym, że audio słabiej gra jedynie w autach koreańskich ale same multimedia w nich prezentują się zdecydowanie lepiej. Testowałem ostatnio KIA Ceed hybrydę ładowaną z gniazdka i faktycznie oprócz słabej jakości dzwięku poraziło mnie słabe wyciszenie auta, które było jeszcze gorsze od Corolli.

Oczywiście szanuje wszystkie odmienne opinie
Posłuchaj bazowego audio w A6, to zaczniesz doceniać to w Corolli ;-)

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #464 dnia: 27 Maja 2021, 21:23:47 »
Nie ma prawa, a gra.
To audio gra bardzo czysto, góra jest wyraźna, ale nie za ostra, nie ma efektu studni z wycofanym środkiem jak w wielu autach, bas jak na zwykłe głośniki jest dość niski i nie dudni, chociaż jest go sporo. To jest całkiem udany system, mimo użycia najprostszych środków
100% racji zgodzę się mam takie samo odczucie. Jeszcze jakby mocniej wyciszyli te auto to już wgle byłby miód

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl