Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033713 razy)

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #105 dnia: 09 Września 2019, 12:49:17 »
U mnie odbiór coraz bliżej. Auto dotarło w piątek do salonu, dziś biorę dokumenty do rejestracji auta i niebawem odbiór 
a jak robisz z ubezpieczeniem? kupujesz w salonie czy poza?

montujesz autoalarm?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 09 Września 2019, 13:11:14 »
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie, to bardziej się opłaca wziąć sobie prywatnie, przerabiałem to z aurisem.
Teraz corolla idzie na leasing, więc pierwsze AC i tak jest wymagane to toyotowe, opłata roczna wysokości 4% wartości auta (ponad 4k).

Offline Pedros

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 09 Września 2019, 13:29:57 »
Z ubezpieczeniem jeszcze nie wiem. Czekam na ofertę prywatną i porównam. Z tego co pamietam to w salonie jest pakiet za 3,9% wartości auta.
Autoalarm wynegocjowałem przy zamówieniu, więc będzie.
C-HR 2.0 2023

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 09 Września 2019, 13:35:15 »
Z ubezpieczeniem jeszcze nie wiem. Czekam na ofertę prywatną i porównam. Z tego co pamietam to w salonie jest pakiet za 3,9% wartości auta.

ok - bo jak sprawdzam różne oferty to wymagane są dwa zabezpieczenia i nie widzę możliwości wykupienia ac bez autoalarmu. mi 2400 wyszło przy kalkulacji ubezpieczenia

Offline Pedros

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 09 Września 2019, 13:37:58 »
To bardzo dobra cena chyba. W jakiej firmie tak proponują i czy to cały pakiet ?
C-HR 2.0 2023

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 09 Września 2019, 13:55:13 »
To bardzo dobra cena chyba. W jakiej firmie tak proponują i czy to cały pakiet ?

przez mbank - najwyższa opcja, fakt że to wycena indywidualna bo od dawna tam się ubezpieczam
« Ostatnia zmiana: 09 Września 2019, 14:30:38 wysłana przez krk_man »

Offline marcin_s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Września 2019, 15:08:42 »

ok - bo jak sprawdzam różne oferty to wymagane są dwa zabezpieczenia i nie widzę możliwości wykupienia ac bez autoalarmu. mi 2400 wyszło przy kalkulacji ubezpieczenia

Mam ubezpieczone w PZU. W OWU nigdzie nie widzę o dwóch zabezpieczeniach (nie mam więc alarmu). Jest tylko wspomniane o tym, że AC w przypadku kradzieży nie działa gdy:

- kierowca wysiadł z pojazdu i zostawił wewnątrz kluczyk lub sterownik do otwarcia lub uruchomienia pojazdu ? jeśli nie zabezpieczył ich przed możliwością uruchomienia pojazdu przy ich pomocy przez osobę niepowołaną,

- pojazd został opuszczony i pozostawiony bez bezpośredniego nadzoru ubezpieczonego lub osoby uprawnionej do korzystania z pojazdu, a nie zabezpieczono poza pojazdem lub w nim kluczyka lub sterownika do otwarcia lub uruchomienia pojazdu lub kluczyka lub sterownika do zabezpieczeń przeciwkradzieżowych lub nie zabezpieczono pojazdu w sposób, który przewiduje jego konstrukcja, lub

- nie uruchomiono wszystkich zabezpieczeń przeciwkradzieżowych, w które pojazd jest wyposażony. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy kradzieży dokonano z pomieszczenia, które nie jest przeznaczone do przechowywania pojazdów różnych właścicieli i jest zamykane na co najmniej jeden zamek wielozastawkowy lub kłódkę wielozastawkową lub jest zamykane przy pomocy atestowanego systemu
elektromechanicznego, chyba że nie miało to wpływu na wystąpienie wypadku ubezpieczeniowego lub

- sprawca kradzieży użył przemocy lub groził natychmiastowym jej użyciem.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 09 Września 2019, 15:47:24 »

Mam ubezpieczone w PZU. W OWU nigdzie nie widzę o dwóch zabezpieczeniach (nie mam więc alarmu). Jest tylko wspomniane o tym, że AC w przypadku kradzieży nie działa gdy:

- kierowca wysiadł z pojazdu i zostawił wewnątrz kluczyk lub sterownik do otwarcia lub uruchomienia pojazdu ? jeśli nie zabezpieczył ich przed możliwością uruchomienia pojazdu przy ich pomocy przez osobę niepowołaną,

- pojazd został opuszczony i pozostawiony bez bezpośredniego nadzoru ubezpieczonego lub osoby uprawnionej do korzystania z pojazdu, a nie zabezpieczono poza pojazdem lub w nim kluczyka lub sterownika do otwarcia lub uruchomienia pojazdu lub kluczyka lub sterownika do zabezpieczeń przeciwkradzieżowych lub nie zabezpieczono pojazdu w sposób, który przewiduje jego konstrukcja, lub

- nie uruchomiono wszystkich zabezpieczeń przeciwkradzieżowych, w które pojazd jest wyposażony. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy kradzieży dokonano z pomieszczenia, które nie jest przeznaczone do przechowywania pojazdów różnych właścicieli i jest zamykane na co najmniej jeden zamek wielozastawkowy lub kłódkę wielozastawkową lub jest zamykane przy pomocy atestowanego systemu
elektromechanicznego, chyba że nie miało to wpływu na wystąpienie wypadku ubezpieczeniowego lub

- sprawca kradzieży użył przemocy lub groził natychmiastowym jej użyciem.

mbank przy wniosku ubezpieczeniowym wymaga dwóch zabezpieczeń

Offline szymen

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 09 Września 2019, 15:58:17 »

Czyli jeżeli kupuję nie na firmę to mogę ubezpieczyć poza Toyotą?
Autoalarmu nie ma defaultowo? Trzeba go domowić? Jest to gdzieś w ofercie jaki koszt?

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 09 Września 2019, 16:37:17 »

Czyli jeżeli kupuję nie na firmę to mogę ubezpieczyć poza Toyotą?
Autoalarmu nie ma defaultowo? Trzeba go domowić? Jest to gdzieś w ofercie jaki koszt?

nie pytałem ale nie widzę powodów dlaczego nie miałbym ubezpieczyć samochodu gdzieś indziej - to w sumie moja sprawa nie?
co do alarmu to domyślnie go nie ma - jest w cenniku jako opcja za 995 zł - montaż w ASO

Offline Pedros

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 09 Września 2019, 19:04:15 »
Kupujący wybiera ubezpieczyciela. Zazwyczaj w salonie jest kilka ofert z rożny towarzystw. Równie dobrze można ubezpieczyć poza ASO.
C-HR 2.0 2023

pawel_zg

• Gość
Odp: Czas oczekiwania na auto s
« Odpowiedź #116 dnia: 09 Września 2019, 19:18:59 »
W moim przypadku AC OC w ASO wychodziło podobnie jak u Ubezpieczycieli przez telefon. Żaden stacjonarny nie był w stanie przebić tych ofert.
ASO te pierwsze ubezpieczenia ma bardzo korzystne.
W ASO wyszło mi 2,5 tysiąca i to samo w Link4 około 2300 zł.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #117 dnia: 09 Września 2019, 20:13:35 »
Ja od lat ubezpieczam w AVIVA i wychodzi najtaniej. Natomiast kolega w PZU ma najtaniej. Nie ma reguly. Z AVIVY mialem dwa razy sprawe z AC i nigdy zadnego problemu.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #118 dnia: 09 Września 2019, 21:03:21 »
Ja mam w leasingu i musiałem skorzystać z ubezpieczenia w ASO. Do wyboru miałem HDI i PZU. Cena różniła się kilka złotych. W PZU mam oczywiście OC i z AC: od wszystkich ryzyk, wartość pojazdu netto+50% VAT, auto wartość 100%, auto ochrona sumy ubezpieczenia (suma ubezpieczenia nie ulega pomniejszeniu o każde wypłacone odszkodowanie), franszyza integralna, PZU Pomoc w drodze wariant: super (Polska i Europa), PZU Auto NNW dla kierowcy i pasażera na 10000 zł no i to ponad 3 tys. wyszło.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Pedros

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #119 dnia: 09 Września 2019, 21:58:43 »
W ASO dostałem ofertę z PZU za 3,6 :(
C-HR 2.0 2023

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl