Cześć, Witajcie, przeleciałem to ciekawe forum wzdłuż i wszerz i kurcze nigdzie nie ma wątku z powitaniem, tak więc przywitam się:
Mam na imię Kacper, Pochodzę z południa Polski z woj. Opolskiego obok malowniczej Góry Św. Anny.
Byłem dotychczas nie szczęśliwym posiadaczem uporczywej formalnie Astry K z 2016 roku, batalia sądowa na szczęście się zakończyła pozytywnie po prawie 3 latach walki od rejonowego do apelacyjnego. Niedawno bo 11 marca po roku szukania i analizowania jakie auto będzie następne (a na pewno będzie nówka z salonu - astra była roczna po demonstracyjna z niemieckiego ASO)
przeleciałem przez nową astrę K FL, puga 308 sw, opla grandlanda, czy puga 3008, wkręcałem też małżonce citroena c5 aircross, brałem pod uwagę również megankę z 1,3 tce (wiecie że to silnik z mercedesa? - bardzo fajny kulturalny 4 cylindrowiec!!!) ale po tym całym roku analiz, odwiedzania salonów, jazd próbnych, ciężkiej matematyki, i najważniejszej nie do przeskoczenia decyzyjności mojej małżonki, wszystkie te auta odpadły jej zdaniem ze względów estetycznych moim zdaniem, te wszystkie auta miały jeden wspólny mianownik, mianowicie silnik 1,2 3 cyl 130km pure tech - i ja osobiście nie powiem nigdy złego słowa o tym silniku, on moim zdaniem jest po prostu perfekcyjny ale pod 1 warunkiem, że jest w peugeocie 208 lub oplu corsie ew. crosslandzie lub 2008 albo citroeneie c3 lub c3 aircross, ale szanujmy się nie w autach, które ważą powyżej 1300kg i mają areodynamikę kiosku ruchu, więc po odbyciu całkiem przyjemnej przypadkowej podwózki do domu CHRem z 2.0 pod maską, osikałem się z wrażenia jak, ku.. jak, ja mogłem być takim arogantem i nie brać pod uwagę tak ciekawego auta jak TOYOTA COROLLA XII więc 3m prędzej do salonu w Opolu się udałem na przymiarkę, jazdę próbną, i pierwszą matematykę, po 2tyg myślenia i nie przespanych nocy, namówiłem małżonkę by też zobaczyła tę corollę, i co?? "Ku... kochanie, kto tu projektował to wnętrze na chu... tu taki spad i ten tablet myślałam że w megane jest do pupy, ale tu odstaje jak pushup bezcycnej małolaty". Tak więc mój entuzjazm uleciał jak powietrze z przebitego balonika. Więc kolejny tydzień tłumaczenia że jak kupimy astrę 5 FL z 1,2 145km to tylko będziemy bujać się bez sensu z 10litrami po mieście z przyśpieszeniem antonova na pasie startowym 3 dni do 100km/h.
No i udało się 11 marca odwiedziłem salon Toyota Katowice, w celu ;-) odbycia przejażdżki corollą i 1,8 i 2.0 po 3h rozmów podpisaliśmy zamówienie i czekamy.
Obecnie data w statusach się wydłużyła pierwotnie było:
oczekiwana dostawa 16.04.2020
nie później niż 04.05.2020
obecnie jest
--||-- 04.05.2020
--||-- 04.05.2020
no i status zamówienia - zamówiony
mam nadzieje, że w/w statusy nie ulegną pogorszeniu z powodu wydumanego wirusa.
Podgląd konfiguracji poniżej: