Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032916 razy)

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #600 dnia: 29 Maja 2020, 16:14:05 »
Handlowcy, mogą czytać.

Z mojego pkt widzenia jest to "przezajebista kopalnia klientów" - więc jako handlowiec bym się tu udzielał.
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #601 dnia: 29 Maja 2020, 17:02:54 »
Ja zamawiałem 16 marca a fabryki zamknęli 18 marca więc było duże prawdopodobieństwo że moja corolka nie została wyprodukowana przed zamknięciem.
Ty zamawiałeś wcześniej więc trzymam kciuki aby faktycznie się pojawiła 1 czerwca w Polsce.
Ja muszę cierpliwie czekać bo nie mam innego wyjścia. W sumie to jest hatchback z silnikiem 2. 0 na Śląsku tyle że rocznik 2019. Minusem jak dla mnie jest biały kolor. Dokładnie biało czarny bo to selection. Przez chwilę przeszło mi przez myśl aby zrezygnować z zamówienia i wziąć ta biała ale odpuściłem bo jak mam brać nowy za kupę kasy to chce wziąć to co ja chce a nie to co zostało a nie do końca mi to pasuje.
A zastanawiałem się czy czytają bo dziś z gola inna rozmowa była. Pełna konkretów a nie ze może będzie a może nie a nie da się sprawdzić itp.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #602 dnia: 29 Maja 2020, 17:17:54 »
Ja zamawiałem 16 marca a fabryki zamknęli 18 marca więc było duże prawdopodobieństwo że moja corolka nie została wyprodukowana przed zamknięciem.
Ty zamawiałeś wcześniej więc trzymam kciuki aby faktycznie się pojawiła 1 czerwca w Polsce.
Ja muszę cierpliwie czekać bo nie mam innego wyjścia. W sumie to jest hatchback z silnikiem 2. 0 na Śląsku tyle że rocznik 2019. Minusem jak dla mnie jest biały kolor. Dokładnie biało czarny bo to selection. Przez chwilę przeszło mi przez myśl aby zrezygnować z zamówienia i wziąć ta biała ale odpuściłem bo jak mam brać nowy za kupę kasy to chce wziąć to co ja chce a nie to co zostało a nie do końca mi to pasuje.
A zastanawiałem się czy czytają bo dziś z gola inna rozmowa była. Pełna konkretów a nie ze może będzie a może nie a nie da się sprawdzić itp.

No modlić się zacząłem,
W każdym razie, ja bym czytał i tu pomagał, jeśli nikt nie pomaga, tzn że nie czytają.
Może być inna rozmowa bo fabrykę Burnastone uruchomili 26 maja i już składają auta, więc może też być przepływ informacji między systemami logistycznymi, bo ktoś włączył komputer w Anglii.

Jest mi niezmiernie przykro z powodu Twojego odległego terminu, łączę się w bólu, po cichu liczę na telefon we wtorek, że znamy VIN i auto jest w Mszczonowie

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #603 dnia: 29 Maja 2020, 17:22:47 »

Patrząc z perspektywy czasu to sam bym chyba poczekał na auto w swojej konfiguracji. Nie chciało mi się czekać 1-2mc na modelz Android Auto i teraz nie mam go nadal :/ Z drugiej strony mógłbym tak czekać nawet do stycznia 2020 a tak auto odebrane w październiku 2019.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #604 dnia: 29 Maja 2020, 17:31:28 »
Patrząc z perspektywy czasu to sam bym chyba poczekał na auto w swojej konfiguracji. Nie chciało mi się czekać 1-2mc na modelz Android Auto i teraz nie mam go nadal :/ Z drugiej strony mógłbym tak czekać nawet do stycznia 2020 a tak auto odebrane w październiku 2019.

A taki sam comfort jak mój zamówiony stał już na placu (2.0 comfort style, tech i connect i biały bieda edition) w marcu 11.03 jak byłem to 18. przy dobrej napince bym jeżdził. Ale nie bo po co mam kredyt do nadpłaty to poczekam (wkur.... na siebie) a teraz plany się zmieniły więc i sytuacja też.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #605 dnia: 29 Maja 2020, 17:34:48 »
Mogłem wcześniej się zebrać i zdecydować i zamówić ale trudno
Nie ma auta teraz, to idę rowerem po lesie pojeździć

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #606 dnia: 29 Maja 2020, 17:40:19 »
Jak mam być szczery do bólu to 5 dni w zamówieniu to żadna różnica :( chyba że trafiłem w produkcję TS'a a Hb był później zaplanowany.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #607 dnia: 29 Maja 2020, 17:43:08 »
lub auto było gdzieś na placu już wyprodukowane.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #608 dnia: 29 Maja 2020, 18:26:42 »
lub auto było gdzieś na placu już wyprodukowane.

myślę że Dragster masz rację bo konfiguracja

biały golas w wersji komfort ze style i tech w 2.0 plus connect (connect to tylko oprogramowanie dogrywane raczej w serwisie przy PDI) bez navi (która też jest tylko oprogramowaniem do dogrania) w wersji kombi jest na pewno tłuczone standardowo bo jest bardzo uniwersalnie skonfigurowane.

jakbym dorzucił lakier i koło zapasowe (bo na tym w sumie zależało) to znacząco bym przewalił budżet, który przewaliłem o już 5k zł (ale nie mówicie mojej żonie)
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2020, 18:28:29 wysłana przez Casperos »

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #609 dnia: 29 Maja 2020, 18:54:37 »
Taka biała z ciemnymi szybami i na ładnych felgach wygląda super.Dz8ś widziałwm taką.A koło kup sobie na dojazdowki.pl Ja kupiłem za 300 zł używaną z nową oponą i jest ok

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #610 dnia: 29 Maja 2020, 20:21:48 »
(connect to tylko oprogramowanie dogrywane raczej w serwisie przy PDI) bez navi (która też jest tylko oprogramowaniem do dogrania)
Czyli jak mi się w ostatniej chwili zachciało nawigacji to mogę ją sobie zażyczyć w każdej chwili bo to tylko kwestia dogrania odpowiedniego softu ?

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #611 dnia: 29 Maja 2020, 20:28:30 »
Z nawigacją to chyba nie jest tylkoo kwastia dogrania softu tylko trzeba dołożyć moduł to taka dodatkowa skrzynka

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #612 dnia: 29 Maja 2020, 20:30:35 »
No właśnie też mi się zdawało że to nie tylko kwestia oprogramowania

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #613 dnia: 29 Maja 2020, 20:36:35 »
Ale pewnie to nie problem żeby dodać nawigację tylko pewnie koszt będzie kosmiczny

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #614 dnia: 29 Maja 2020, 20:37:53 »
A wg. mnie tylko oprogramowania jako upgrade tt2, bo GPS już jest bo jest toyota connected car w każdej corolli i nawet karta sim jest wbudowana, trzeba dopytać w aso

oczywiście jak cena za conect'a jest 1000zł to pewnie tyle też dogranie  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl