Ile czasu czekaliście na odbiór auta od momentu gdy opuściło fabrykę ?
2,5 tygodnia od opuszczenia fabryki do fizycznego przyjechania auta do dealera, ale doliczając rozliczenia z leasingiem oraz rejestrację pojazdu rozciągnęło się do 3,5 tygodnia.
Jeszcze kolega Amper napisał że czekał niecały miesiąc.
Casperos, przez internet powinieneś móc zarezerwować termin. Ja wcześniej tak robiłem tylko że w powiecie opolskim trzeba było to robić tak z 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem aby mieć wolny termin.
przez internet hmm... sprawdzę czy jest taka możliwość, ja mam doświadczenia z pow. krapkowickim przed i po transformacji (PO - Sonik) i w Kędzierzynie-koźlu jak się nic nie zmienia od 100 lat
W Krapkowicach przed zmianami był 1 pokój i kolejka na 1h - 2h ale jak już wszedłeś to w 1 pokoju przy 1 okienku załatwiałeś u jednej z 2 pań, po zmianie, zrobili OpenSpace z 10 biurkami i na dziennej zmianie jest minimum 7 - 8 osób i nie ma kolejek wszystko załatwiasz w maks 15 min jak wybrzydzasz że Ci się tablice nie podobają
W kędzierzynie-Koźlu natomiast wygląda to tak, są dwie kolejki i nie zajmiesz pozycji w obu bo poruszają się innym tempem,
pierwsza kolejka jest do pokoju, gdzie Pani sprawdza wam kompletność i prawidłowość wypełnionych dokumentów (jprd) po czym ustawiasz się w kolejce nr 2 i czekasz, jak wejdziesz to odrazu dostajesz skierowanie do mini-kolejki nr 3 do kasy by zapłacić za rejestracje, ale ta kolejka jest naprawdę malutka maks na 10 min, po czym wracasz do środka pomijając kolejkę, ludzie łypią na ciebie oczami jakbyś im życie zabrał i w środku ogarniacie wszystko, jak nie przyjdziecie przed otwarciem starostwa ~7 rano, to wierzcie mnie że możecie nie zdążyć z 2 etapem do końca dnia (do 14)
ale wracając do pierwotnego pytania, założenie moje ma 2 dna, pierwsze to oczywiście wymigać się od dnia w starostwie, ale drugie jest takie by tablice rejestracyjne mieć nie ze swojego powiatu, ale adres mieć swój (wysokość ub oc/ac)