Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #660 dnia: 09 Czerwca 2020, 11:35:47 »
U mnie wydział komunikacji w starostwie jest czynny od 07:30 ale jest kolejka i trzeba być wcześniej. Ja w ub. tygodniu byłem tam o 09:00, ale już tego dnia by mnie nie przyjęli bo za długa kolejka. Następnego dnia byłem tam o 06:45 i byłem 9 w kolejce - przyjęli mnie po 2 godzinach stania. Pan który był pierwszy, przyszedł kilka minut przed 05:00 rano.

Oczywiście tak jest od lat, że w innych wydziałach jest 1 interesant dziennie, a w wydziale komunikacji jest po 70 osób dziennie i nikt z kierownictwa urzędu nie wpadł jeszcze na pomysł, by do wydziału komunikacji skierować więcej urzędników.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #661 dnia: 09 Czerwca 2020, 12:22:06 »
No to jest właśnie chore, w Krapkowicach potrafili ogarnąć zmianę w miesiąc łącznie z remontem i teraz wchodzisz jak do biedronki i o dziwo bez kolejek a w Kędzierzynie cały boży dzień, w zeszłym roku moja teściowa nie pytając nikogo pojechała po pracy (urwała się o 12) do wydziału auto zarejestrować, stała w kolejce do 14 po czym usłyszała że ma przyjść jutro, oni w Kędzierzynie nie działają do ostatniego klienta, tylko urywają ogonek i idą do domu. Byście kochani widzieli jak mi się kobiecina wku...a, na 2 dzień urlop i 6 rano w kolejce 10 była i ją o 10 rano załatwili. Mnie np teraz czeka wyprawa by wyrejestrować stare auto a później zarejestrować i już wiem, że będę się wku...
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #662 dnia: 09 Czerwca 2020, 12:33:11 »
Ja podpisałem pełnomocnictwo Dealerowi i w dniu odbioru miałem zarejestrowane auto na normalnych blachach z pozwoleniem czasowym do 22 maja. Jakież było moje zdziwienie , kiedy tydzień temu zadzwonił dealer zapraszając mnie do salonu i dając za DARMO dowód rejestracyjny i kartę pojazdu, robiąc prezent 180 zł. :)

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #663 dnia: 09 Czerwca 2020, 12:38:02 »
Ja podpisałem pełnomocnictwo Dealerowi i w dniu odbioru miałem zarejestrowane auto na normalnych blachach z pozwoleniem czasowym do 22 maja. Jakież było moje zdziwienie , kiedy tydzień temu zadzwonił dealer zapraszając mnie do salonu i dając za DARMO dowód rejestracyjny i kartę pojazdu, robiąc prezent 180 zł. :)

piękny prezent, a pełnomocnictwo podpisałeś w dniu umowy/zamówienia czy byłeś tam później? pytam bo mam 70km do dilera  :-(

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #664 dnia: 09 Czerwca 2020, 12:56:41 »
Z tego co pamiętam. To podpisałem jak auto było już w kraju i dealer zaprosił mnie do salonu i zaproponował mi to. Bo znał już VIN i dysponował innymi dokumentami auta. Umożliwiajacymi rejestracje w UM

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #665 dnia: 09 Czerwca 2020, 13:36:42 »
Z tego co pamiętam. To podpisałem jak auto było już w kraju i dealer zaprosił mnie do salonu i zaproponował mi to. Bo znał już VIN i dysponował innymi dokumentami auta. Umożliwiajacymi rejestracje w UM

O to fajnie, to ta rozmowa przede mną, ja planuje przed jakim kol wiek odbiorem, wybrać się na oględziny auta po dostarczeniu do salonu, przy okazji porozmawiam,

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #666 dnia: 14 Czerwca 2020, 23:48:08 »
Tak więc Panowie, dołączam do Osób, które przeszły do kolejnego etapu, w tym miejscu chciałbym Wam życzyć równie szybkiego dotarcia do tego miejsca.

Poniżej zamieszczam screen z zamówienia, na którym kolorem niebieskim został zaznaczony etap transportu, w tym miejscu nadmienię że samochód ponoć był wyprodukowany w dniu 4 czerwca tak więc od 04 do dziś 06/07 minęło zaledwie 2 - 3 dni, na tym etapie samochód jeszcze nie jest w Mszczonowie, a już znamy numer nadwozia VIN, który widnieje na poniższym screenie w prawym dolnym rogu. Dane kluczowe zostały zamazane.

Oczywiście nie byłbym sobą, jakbym nie wkleił VIN'u do aplikacji i nie sprawdził co to za konfiguracja więc, wszystko się zgadza.

PS. dementuje wcześniejsze wpisy że VIN pojawia się, jak auto zamelduje się w siedzibie MOSTVY w Mszczonowie.

W dniu dzisiejszym, tj 14.06.2020 status zmienił się na Zeebrugge - po przeładunku.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #667 dnia: 15 Czerwca 2020, 09:31:18 »
Czyli tydzień czasu morskiej przygody. Teraz bynajmniej w teorii powinno pójść szybciej.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #668 dnia: 15 Czerwca 2020, 10:21:54 »
Czyli tydzień czasu morskiej przygody. Teraz bynajmniej w teorii powinno pójść szybciej.

Sprawdzałem "rozkład" pociągów niestety międzynarodowo nie udało mi się zweryfikować, ale Towarowy ze Zdzieszowic (koksownia) do portu w Świnoujściu to jakieś 3dni ~ 500km (ma najniższy status na Polskich torach) więc taka lora na torach z zeebrugge do mszczonowa jak się dobrze zepnie to kolejny tydzień.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #669 dnia: 16 Czerwca 2020, 08:23:54 »
Cześć...
dziś 16.06.2020 ku memu zaskoczeniu będziemy świętować ... mam wolne więc strzele browarka z radości bo patrzcie na to:

Samochód już ponoć, dojechał do Mszczonowa

Edit: Tak potwierdzone u p. handlowca, auto w Mszczonowie od dziś.
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2020, 08:45:33 wysłana przez Casperos »

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #670 dnia: 16 Czerwca 2020, 08:47:15 »
MK77 dziś 16.06.2020, nie produkuje Ci się czasem auto?

to za 3 dni wyruszy w podróż i poznasz VIN, tydzień później będzie na kontynencie, a za kilka dodatkowych dni w PL (1 lipca jest bardzo realny)

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #671 dnia: 16 Czerwca 2020, 08:54:46 »
Wg informacji które posiadam to mój ma się produkować w czwartek 18 czerwca i być do odbioru w drugiej połowie lipca.
Twój też wyprodukowano w czwartek, to podejrzewam że czwartek może być dniem wypuszczania partii wyprodukowanych aut z fabryki.
Idąc tropem twojego auta to w poniedziałek powinienem mieć zmieniony status na stronie i VIN. Po tygodniu auto na kontynencie i po kolejnych około 3 dniach w Mszczonowie. Patrząc na to jak to idzie to jest szansa że w połowie lipca odbiorę kluczyki do bolidu.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #672 dnia: 16 Czerwca 2020, 09:23:05 »
No i cud malina, kibicuje całym sercem, by to błyskawicznie się stało.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #673 dnia: 16 Czerwca 2020, 10:39:38 »
No obyś na dniach dostał wymarzony bolid i reszta oczekujących także niech w końcu się doczeka.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #674 dnia: 16 Czerwca 2020, 11:35:11 »
Po kupnie samochodu człowiek cieszy sie dwa razy. Ten pierwszy raz będzie niebawem za Wami. Potem już będziecie się cieszyli jak uda się sprzedać samochód.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl