Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034169 razy)

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #990 dnia: 14 Października 2020, 20:44:30 »
Ja wynegocjowałem dodatkowe 1.500 zł rabatu za przekroczenie terminu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #991 dnia: 14 Października 2020, 22:26:11 »
Mam pytanie z innej beczki - czy ktoś wypowiedział umowę kupna ze względu na nie dotrzymanie terminu? Czytałem zamówienie i tam jest jedynie informacja o tym,że jeżeli z winy kupującego nastąpi rozwiązanie umowy to sprzedawca może zatrzymać zaliczkę - ale nie ma nic o winie sprzedającego.
A masz w umowie zaliczkę czy zadatek? Zaliczkę odzyskasz w całości a zadatek nawet w podwójnej wielkości sumy wpłaconej, tu masz o co kaman.
https://business.trustedshops.pl/blog/zaliczka-i-zadatek-zabezpiecz-swoj-biznes/
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #992 dnia: 14 Października 2020, 22:28:27 »
Mam pytanie z innej beczki - czy ktoś wypowiedział umowę kupna ze względu na nie dotrzymanie terminu? Czytałem zamówienie i tam jest jedynie informacja o tym,że jeżeli z winy kupującego nastąpi rozwiązanie umowy to sprzedawca może zatrzymać zaliczkę - ale nie ma nic o winie sprzedającego.
A masz w umowie zaliczkę czy zadatek? Zaliczkę odzyskasz w całości a zadatek nawet w podwójnej wielkości sumy wpłaconej, tu masz o co kaman.
https://business.trustedshops.pl/blog/zaliczka-i-zadatek-zabezpiecz-swoj-biznes/

Mam wpisaną zaliczkę - bardziej mi chodziło o to czy dealer stawał okoniem czy bez problemu umowę rozwiązał ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #993 dnia: 14 Października 2020, 22:37:42 »
Starał się dogadać, w moim przypadku (2009r inna marka) za spóźnienie 2 tyg. dołożył opony i czujniki, na co przystałem.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline mikkeboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #994 dnia: 15 Października 2020, 10:06:38 »
No i ja tez dostalem niemila informacje o przesunieciu dostawy. Niby w na koniec pazdziernika maja potwierdzac produkcje. Na plus to, ze dealer sam zaproponowal obnizke ceny z tego powodu.

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #995 dnia: 15 Października 2020, 10:27:26 »
U mnie znowu zmiana statusu, na 'po przeładunku', dokładnie miesiąc od zamówienia.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #996 dnia: 15 Października 2020, 11:05:37 »
No i ja tez dostalem niemila informacje o przesunieciu dostawy. Niby w na koniec pazdziernika maja potwierdzac produkcje. Na plus to, ze dealer sam zaproponowal obnizke ceny z tego powodu.

Z ciekawości - o ile? O tyle ile wynosi obniżka wyprzedażowa? Do mnie jeszcze nikt nie pisał w tym temacie - jestem ciekawy kiedy dostanę taką informację i co zaproponują.

Offline michalg93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #997 dnia: 15 Października 2020, 11:07:20 »
U mnie znowu zmiana statusu, na 'po przeładunku', dokładnie miesiąc od zamówienia.

To u mnie jeszcze nie, a do tej pory tak samo nam się statusy zmieniały - czekam w takim razie  :cheesy:

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #998 dnia: 15 Października 2020, 11:12:02 »

To u mnie jeszcze nie, a do tej pory tak samo nam się statusy zmieniały - czekam w takim razie  :cheesy:

Powodzenie <kawusia>  :-)

Offline mikkeboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #999 dnia: 15 Października 2020, 18:10:15 »
Z ciekawości - o ile? O tyle ile wynosi obniżka wyprzedażowa?
Jak policzylem dzis to jest troszke mniej niz cena wyprzedazowa z pakietami ktore dobralem i kolo 2tys brutto mniej od ceny z pierwotnej umowy.

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1000 dnia: 20 Października 2020, 09:46:24 »

Status dziś się zmienił na 'w Polsce'. Dzwoniłem do dealera wczoraj i wie tyle samo, coja z aplikacji, gdzie wciąż stoi, że odbiór 2-16.11. Mam nadzieję, że będzie szybciej, ale zobaczę

Offline michalg93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1001 dnia: 20 Października 2020, 09:52:07 »

Status dziś się zmienił na 'w Polsce'. Dzwoniłem do dealera wczoraj i wie tyle samo, coja z aplikacji, gdzie wciąż stoi, że odbiór 2-16.11. Mam nadzieję, że będzie szybciej, ale zobaczę

To fajnie, że u Ciebie tak szybko to idzie. Nie wiem w jakim salonie będziesz odbierał, ale transport z Mszczonowa do salonu to już chyba kwestia tygodnia/dwóch.

U mnie bez zmian - nadal status ?opuścił fabrykę?, na mapie zaznaczony jakby był w Belgii.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1002 dnia: 24 Października 2020, 11:25:55 »
Dobre wieści - moja Corolla w końcu w produkcji. Gorzej,że termin odbioru według strony to 1-15.12 :/

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1003 dnia: 24 Października 2020, 17:07:41 »
Dobre wieści - moja Corolla w końcu w produkcji. Gorzej,że termin odbioru według strony to 1-15.12 :/
Moja ma status w produkcji od końca sierpnia i taki sam termin odbioru...
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline michalg93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1004 dnia: 24 Października 2020, 18:16:48 »
Mój już prawie 3 tydzień (we wtorek minie) płynie z Wielkiej Brytanii do Belgii..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl