0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mam pytanie z innej beczki - czy ktoś wypowiedział umowę kupna ze względu na nie dotrzymanie terminu? Czytałem zamówienie i tam jest jedynie informacja o tym,że jeżeli z winy kupującego nastąpi rozwiązanie umowy to sprzedawca może zatrzymać zaliczkę - ale nie ma nic o winie sprzedającego.
Cytat: dawidos160 w 14 Października 2020, 20:35:58Mam pytanie z innej beczki - czy ktoś wypowiedział umowę kupna ze względu na nie dotrzymanie terminu? Czytałem zamówienie i tam jest jedynie informacja o tym,że jeżeli z winy kupującego nastąpi rozwiązanie umowy to sprzedawca może zatrzymać zaliczkę - ale nie ma nic o winie sprzedającego.A masz w umowie zaliczkę czy zadatek? Zaliczkę odzyskasz w całości a zadatek nawet w podwójnej wielkości sumy wpłaconej, tu masz o co kaman.https://business.trustedshops.pl/blog/zaliczka-i-zadatek-zabezpiecz-swoj-biznes/
No i ja tez dostalem niemila informacje o przesunieciu dostawy. Niby w na koniec pazdziernika maja potwierdzac produkcje. Na plus to, ze dealer sam zaproponowal obnizke ceny z tego powodu.
U mnie znowu zmiana statusu, na 'po przeładunku', dokładnie miesiąc od zamówienia.
Cytat: Xtone w 15 Października 2020, 10:27:26U mnie znowu zmiana statusu, na 'po przeładunku', dokładnie miesiąc od zamówienia.To u mnie jeszcze nie, a do tej pory tak samo nam się statusy zmieniały - czekam w takim razie
Z ciekawości - o ile? O tyle ile wynosi obniżka wyprzedażowa?
Cytat: Xtone w 15 Października 2020, 10:27:26Status dziś się zmienił na 'w Polsce'. Dzwoniłem do dealera wczoraj i wie tyle samo, coja z aplikacji, gdzie wciąż stoi, że odbiór 2-16.11. Mam nadzieję, że będzie szybciej, ale zobaczę
Status dziś się zmienił na 'w Polsce'. Dzwoniłem do dealera wczoraj i wie tyle samo, coja z aplikacji, gdzie wciąż stoi, że odbiór 2-16.11. Mam nadzieję, że będzie szybciej, ale zobaczę
Cytat: michalg93 w 15 Października 2020, 11:07:20Cytat: Xtone w 15 Października 2020, 10:27:26U mnie znowu zmiana statusu, na 'po przeładunku', dokładnie miesiąc od zamówienia.To u mnie jeszcze nie, a do tej pory tak samo nam się statusy zmieniały - czekam w takim razie Cytat: michalg93 w 15 Października 2020, 11:07:20Cytat: Xtone w 15 Października 2020, 10:27:26Status dziś się zmienił na 'w Polsce'. Dzwoniłem do dealera wczoraj i wie tyle samo, coja z aplikacji, gdzie wciąż stoi, że odbiór 2-16.11. Mam nadzieję, że będzie szybciej, ale zobaczęTo fajnie, że u Ciebie tak szybko to idzie. Nie wiem w jakim salonie będziesz odbierał, ale transport z Mszczonowa do salonu to już chyba kwestia tygodnia/dwóch.U mnie bez zmian - nadal status ?opuścił fabrykę?, na mapie zaznaczony jakby był w Belgii.
Cytat: Xtone w 15 Października 2020, 10:27:26Status dziś się zmienił na 'w Polsce'. Dzwoniłem do dealera wczoraj i wie tyle samo, coja z aplikacji, gdzie wciąż stoi, że odbiór 2-16.11. Mam nadzieję, że będzie szybciej, ale zobaczęTo fajnie, że u Ciebie tak szybko to idzie. Nie wiem w jakim salonie będziesz odbierał, ale transport z Mszczonowa do salonu to już chyba kwestia tygodnia/dwóch.U mnie bez zmian - nadal status ?opuścił fabrykę?, na mapie zaznaczony jakby był w Belgii.
Dobre wieści - moja Corolla w końcu w produkcji. Gorzej,że termin odbioru według strony to 1-15.12 :/