Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033821 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1125 dnia: 20 Listopada 2020, 12:34:50 »
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 11:20, a 11:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu. Teraz czekamy czy wyrobią się na deklarowany 15 grudnia.

Czytałem że dodanie VINu do aplikacji myT wiąże się z jakimiś zmianami statusu... Czy nadal wiadomo czy ten problem występuje? Dodałbym sobie go, ale nie jestem pewien czy czegoś nie namieszam.
Ja dodałem a statusy pozostały niezmienione
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1126 dnia: 20 Listopada 2020, 12:43:34 »
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 11:20, a 11:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu. Teraz czekamy czy wyrobią się na deklarowany 15 grudnia.

Czytałem że dodanie VINu do aplikacji myT wiąże się z jakimiś zmianami statusu... Czy nadal wiadomo czy ten problem występuje? Dodałbym sobie go, ale nie jestem pewien czy czegoś nie namieszam.
Jeśli pojawił się VIN to znaczy, że auto zostało wyprodukowane a nawet nie zdziwił bym się jak o 11 dziś wjechało na statek.  Ogólnie jak masz vin po trzech tygodniach to bardzo dobry czas obstawiam, że będziesz miał auto na 15 grudnia.

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1127 dnia: 20 Listopada 2020, 14:19:57 »
Ja dodałem a statusy pozostały niezmienione
Rzeczywiście, dodałem VIN w aplikacji i widzę teoretycznie to co było zamówione, a status nie został naruszony. Jedynie nie zgadzają się felgi na podglądzie auta, bo dla MY21 miały być czarmo-srebrne, a tu pokazuje stary ich model, ale no jakoś przeżyję  :-P

Offline adam_12

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #1128 dnia: 22 Listopada 2020, 19:02:27 »
Dostalem kilka tygodni temu info od dealera, ze 20.11 powinna pojawic sie data produkcji, ale tak sie nie stalo. Czy u kogos kto czeka na auto do produkcji cos sie zmienilo po 20.11?

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1129 dnia: 22 Listopada 2020, 19:09:19 »
Dostalem kilka tygodni temu info od dealera, ze 20.11 powinna pojawic sie data produkcji, ale tak sie nie stalo. Czy u kogos kto czeka na auto do produkcji cos sie zmienilo po 20.11?
Miałem podobną sytuację z tym że miesiąc wcześniej. Produkcja zaczęła i skończyła się w ostatnim tygodniu miesiąca. Dodatkowo statusy nie odzwierciedlają faktycznego stanu.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1130 dnia: 22 Listopada 2020, 19:24:31 »

Możesz poczekać jeszcze parę dni albo napisać do Toyoty podając numer zamówienia czy auto zostało przekazane do produkcji ;)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1131 dnia: 22 Listopada 2020, 21:18:26 »

Ja dostałem info, że data ma się pojawić 25.10 to była niedziela i pojawiło się w piątek 23.10.

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1132 dnia: 23 Listopada 2020, 01:51:18 »
No i wszytko zgodnie z planem idzie  :cool: Auto dziś wyruszyło w podróż do polski. Czyli tak, nasze auta pływają na 100 procent Autoprestige. W momencie wjechania auta na statek mamy status opuścił fabrykę i pojawia się vin na stonie. Przeładunki na pociąg są w niedziele i wtedy auto rusza do polski (wyczytałem to w tym wątku). Status na statku będzie pokazywać aż do wjechania na pociąg. Następnie dwa trzy dni i powinno być w Mszczonowie.   

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1133 dnia: 23 Listopada 2020, 07:58:38 »
...

Tydzień temu było na statku a dopiero dzisiaj ruszyło do Polski? 

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1134 dnia: 23 Listopada 2020, 09:23:39 »
Czy u kogos kto czeka na auto do produkcji cos sie zmienilo po 20.11?
U mnie auto zamówione było końcem poprzedniego miesiąca i póki co status się nie zmienił, ale pojawił się VIN w odpowiedzi z serwera. Sprawdzałeś czy ty też go masz?

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1135 dnia: 23 Listopada 2020, 09:58:53 »
No i wszytko zgodnie z planem idzie  :cool: Auto dziś wyruszyło w podróż do polski. Czyli tak, nasze auta pływają na 100 procent Autoprestige. W momencie wjechania auta na statek mamy status opuścił fabrykę i pojawia się vin na stonie. Przeładunki na pociąg są w niedziele i wtedy auto rusza do polski (wyczytałem to w tym wątku). Status na statku będzie pokazywać aż do wjechania na pociąg. Następnie dwa trzy dni i powinno być w Mszczonowie.

Mówisz o zmianie statusu na (po przeładunku) czy zmiana ikony na mapie na (przeładunek) ?
Bo widzę ze termin dostawy masz ten sam co ja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2020, 10:03:44 wysłana przez Obskurant »

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1136 dnia: 23 Listopada 2020, 10:00:17 »
...

Statek był w piątek ale mieli weekend i dopiero ruszył o 5 rano w poniedziałek.

Co do statusu jest obecnie przeładunek jutro pewnie będzie status "po" o ile w ogóle będzie taki i odrazu nie będzie w status w Mszczonowie.
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2020, 10:03:08 wysłana przez Don Wito »

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1137 dnia: 23 Listopada 2020, 10:11:50 »
...

Statek był w piątek ale mieli weekend i dopiero ruszył o 5 rano w poniedziałek.

Co do statusu jest obecnie przeładunek jutro pewnie będzie status "po" o ile w ogóle będzie taki i odrazu nie będzie w status w Mszczonowie.
No to mnie pocieszyłeś :) myślałem, że już masz status po przeładunku a mój znowu kabluje w porcie :D tylko pytanie czy to pakowanko, może już rozpocząć się w piątek? Bo już w piątek miałem zmianę statusu na (przeładunek)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1138 dnia: 23 Listopada 2020, 10:13:54 »
Cześć, mój zamawiany pod koniec października dziś zmienił status na "opuścił fabrykę" :D VIN też już się pojawił. Zobaczymy czy do świąt dojedzie.

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1139 dnia: 23 Listopada 2020, 10:36:51 »
Cześć, mój zamawiany pod koniec października dziś zmienił status na "opuścił fabrykę" :D VIN też już się pojawił. Zobaczymy czy do świąt dojedzie.

Obstawiam, że będzie do odbioru po 9 grudnia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl