Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034165 razy)

Offline Walker-ufo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Selec. 4x4
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1470 dnia: 02 Listopada 2021, 10:05:02 »
No zobaczymy jak wyjdzie. Auto cały czas ma status Mszczonów od ale znajomy też tak miał a auto było już w salonie ( aczkolwiek czytałem też,  że nie raz stoi tam dłużej ze względu na procedury celne). Podczas zamówienia Dealer dokładnie powiedział że auto które wybrałem ma status "w produkcji" i je zaklepaliśmy. Po kilku dniach status zmienił się na opuszczenie fabryki. Mszczonów pojawił się z dniem 22.10.2021

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1471 dnia: 02 Listopada 2021, 10:11:40 »
Aaaa... no to zmienia postać rzeczy  :-) myślałem, że sam zamawiałeś do produkcji. Ja od momentu wyjścia od dilera z umową w ręku, do czasu gdzie w aplikacji pojawiła mi się lokalizacja firmy, w której będzie produkowane moje auto minęły 4 tygodnie. Natomiast na następny status, czyli w produkcji czekałem kolejne 10 dni. Najważniejsze, że coś się dzieje.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1472 dnia: 02 Listopada 2021, 10:16:24 »
Peterchen a jaka wersja i kolor. Ja też zamawiałem na samym końcu września i niby ma być do odbioru w przyszłym tygodniu. Status jeszcze Mszczonow ale leasing już zrobił przelew do sprzedawcy a ten twierdzi, że do odbioru w tym tygodniu o ile leasing wyrobi się z rejestracją...
Ja zamówiłem wersję HB 2.0 comfort style+tech, phantom brown i nadal czekam na zmianę statusu na "produkcja w toku". Ostatnią aktualizację miałem 21.10.2021 r. i nadal na kolejną.
« Ostatnia zmiana: 02 Listopada 2021, 10:20:39 wysłana przez peterchen »

Offline j_24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1473 dnia: 02 Listopada 2021, 20:38:31 »
Ja zamawiałem dwie szt sedany hybrydy jedną comfort biała perła z czarnym środkiem i termin na 30 styczeń drugą comfort tech style biała perła jasne wnętrze termin 3 styczeń . Jak widać cykl produkcyjny dla poszczególnych wersji jest różny.

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO
Status obydwu zmienił się na 15.12.21 gwarantowana dostawa

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO

A gdzie ten status z datą Ci się pojawia? W aplikacji MyT?
Mam podgląd z systemu Toyoty.

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO
Dzisiaj zmiana statusu auto opuściło fabrykę czyli czekamy transport Turcja Mszczonów

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO

Corolla Sedan 2019 Oxide Bronze 1.6 multidrive Tech+Style-Była
Corolla Sedan 2021 Metal Stream 1.6 multidrive Tech+Style- Jest
Corolla Sedan 2021 Pearl White 1.8 Hybrid  Tech+Style-będzie na dniach

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1474 dnia: 02 Listopada 2021, 20:46:53 »
A czy teraz, kiedy auto wyjechało z fabryki widzisz w Moja Toyota pełne szczegóły pojazdu, tj. poziom wyposażenia, pakiety, które brałeś itp.? Może VIN auta?
« Ostatnia zmiana: 02 Listopada 2021, 21:31:57 wysłana przez aksal »

Offline Walker-ufo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1475 dnia: 03 Listopada 2021, 11:38:26 »
Niestety nie widać takich rzeczy w systemie. Nie ma też nawet podanego nr Vin pomimo że u mnie  auto jest już w Polsce

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1476 dnia: 03 Listopada 2021, 14:37:55 »
Chyba w Toyota nieźle przyspieszyli, właśnie u mnie po 2 dniach znów się zmienił status, tym razem na wyjazd z fabryki. I faktycznie również nie widzę żadnych dodatkowych informacji na temat auta.

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1477 dnia: 03 Listopada 2021, 16:16:37 »
Chyba w Toyota nieźle przyspieszyli, właśnie u mnie po 2 dniach znów się zmienił status, tym razem na wyjazd z fabryki. I faktycznie również nie widzę żadnych dodatkowych informacji na temat auta.

A jednak, pogrzebałem trochę na stronie z zamówieniem auta i widać coś więcej... mam np. numer VIN, choć oprócz tego, że pobrałem sobie instrukcję obsługi, to na niewiele mi on jest teraz potrzebny  :-)

Offline Walker-ufo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1478 dnia: 03 Listopada 2021, 16:34:49 »
Vin da sie z kodu źródłowego wyszarpnąć. Następnie dodać do mój samochód po Vin i wtedy widzisz tylko jedno zdjęcie - jak wygląda :)

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1479 dnia: 03 Listopada 2021, 16:49:11 »
 :grin: dokładnie. O tym nie pomyślałem  :-)

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1480 dnia: 03 Listopada 2021, 18:40:00 »
A u mnie nadal bez zmian. Zaczynam się martwić. W jakiej fabryce Wasze auta są/były produkowane?

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1481 dnia: 03 Listopada 2021, 19:19:01 »
U mnie to Derbyshire UK. Myśle, że nie masz się co martwić. Na bank nie zgubili Twojego zamówienia :-)

Tak sobie dalej przeglądałem response na statusie zamówienia i znalazłem kilka ciekawych dat. To są szacowane daty różnych czynności. I tak do portu ma zajechać 07.11 a wypłynąć 10.11. Następnie 12.11 ma być w hubie w Belgii, a już 14.11 ma być w Mszczonowie. Ciekawe ile w tym prawdy…?

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1482 dnia: 03 Listopada 2021, 19:53:00 »
A u mnie nadal bez zmian. Zaczynam się martwić. W jakiej fabryce Wasze auta są/były produkowane?
Dzwoniłem dzisiaj do dilera i nie wiem co on tam w swoim komputerze widzi ale powiedział, że odbiór na chwile obecną 1-15 grudzień. Pytałem też o zdjęcie samochodu w aplikacji czy to poglądowe czy to mój samochód. Powiedział, że poglądowe i żebym się nie martwił na chwile obecną nie ma informacji o przesunięciu terminu odbioru. Także kolego wydaje się, że dotrzymają terminu a nawet wcześniej bo na zamówieniu mam styczeń 2022. Fakt słownie zapewniał koniec grudnia może wcześniej.   

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1483 dnia: 03 Listopada 2021, 23:04:42 »
Dzwoniłem dzisiaj do dilera i nie wiem co on tam w swoim komputerze widzi ale powiedział, że odbiór na chwile obecną 1-15 grudzień. Pytałem też o zdjęcie samochodu w aplikacji czy to poglądowe czy to mój samochód. Powiedział, że poglądowe i żebym się nie martwił na chwile obecną nie ma informacji o przesunięciu terminu odbioru. Także kolego wydaje się, że dotrzymają terminu a nawet wcześniej bo na zamówieniu mam styczeń 2022. Fakt słownie zapewniał koniec grudnia może wcześniej.   

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie na zamówieniu jest grudzień 2021/styczeń 2022

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1484 dnia: 04 Listopada 2021, 09:39:48 »
Cześć. To i ja przedstawię swoją sytuację. Toyotę zamówiłem 25 sierpnia wersja TS 2.0 Gr Sport kolorek dynamic grey. Odbiór na umowie mam na 17 grudzień. Narazie jedyne co się zmieniło w aplikacji to 22 października pojawiła się nazwa fabryki gdzie będzie autko produkowane.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl