Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033304 razy)

Offline maciejka512

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1995 dnia: 14 Maja 2022, 00:18:33 »
Po równych 6 miesiącach od zamówienia status w MyT zmienił mi się w końcu na "Opuścił fabrykę". Ktoś się orientuje jakiego czasu oczekiwania mogę się jeszcze spodziewać od tego momentu?
W moim przypadku od statusu "LeftTheFactory" 25.03 do odebrania samochodu 04.05 minęło 40 dni :)

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Meriva

• Gość
« Odpowiedź #1996 dnia: 14 Maja 2022, 18:32:50 »
3.5 miesiąca- sedan z Turcji.  26.01- 12.05 . Dla nie czytających 1.8 hybryda style i tech . Cena za wysoka . W salonie muszę dodatkowo dopłacić za wymiane opon na wielosezonowe - to sobie daruje . Wolę pojechać do swojego wulkanizatora kilka kilometrów od salonu . Ta sama usługa 100 zl po znajomości. 
Kupiłem Goodyear 4S  gen 3 . 2 tygodnie oglądałem testy na YT oraz ceny w sieci . Auto bild , auto świat,  Motor . Testy nie zalezne i opinie nie mogłem się wogole zdecydować. Grubość bieżnika,  skala twardości,  zuzycie po jakimś przebiegu , subiektywne odczucia.  Wąchałem się na Kleber lub Fulde ale jednak zdecydowałem GY cena za komplet 225/45/17  chyba 300 zł różnicy. 

Czy ktoś z kolegów robil ceramikę na sedana lub kombi  w Mazowieckim ? Ile płaciliście ?
Jak wygląda cena za ceramika z gwarancją niby na 5 lat .  Proszę o prywatna wiadomość - cena i gdzie robiłeś .  Znalazłem typka nie firma tylko eksspert ogłaszał się na FB . Zaproponował mi cenę 1300-1500 zł- korekta lakieru zapewne 1 etapową oraz ceramikę.  Robi po godzinach , ogólnie samochod będzie miał u siebie 4-5 dni . Pracuje po godzinach .
Ja po godzinach jestem zmęczony,  komentarze i opinie ma dobre na FB .

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #1997 dnia: 17 Maja 2022, 16:49:24 »
Dostalam właśnie info od dealera, ze Corolla TS 1.8, zamowiona pod koniec listopada, bedzie gotowa dopoero w październiku.... A miala byc w czerwcu.... Smuteczek....

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1998 dnia: 17 Maja 2022, 17:29:52 »
Dostalam właśnie info od dealera, ze Corolla TS 1.8, zamowiona pod koniec listopada, bedzie gotowa dopoero w październiku.... A miala byc w czerwcu.... Smuteczek....

Napisz na klient@toyota.pl
Ja też zamawiałem to samo co ty i tez w listopadzie a dealer mi napisał, że mam mieć odbior dopiero w grudniu. Z TMPL mi napisali, że odbior pod koniec kwietnia. I tak było. Auto mam już prawie miesiąc. Nie wierzę, że jest taki poślizg i uważam, że podobnie jak u mnie otrzymałeś błędna informacje.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1999 dnia: 17 Maja 2022, 19:56:59 »
3.5 miesiąca- sedan z Turcji.  26.01- 12.05 . Dla nie czytających 1.8 hybryda style i tech . Cena za wysoka . W salonie muszę dodatkowo dopłacić za wymiane opon na wielosezonowe - to sobie daruje . Wolę pojechać do swojego wulkanizatora kilka kilometrów od salonu . Ta sama usługa 100 zl po znajomości. 
Kupiłem Goodyear 4S  gen 3 . 2 tygodnie oglądałem testy na YT oraz ceny w sieci . Auto bild , auto świat,  Motor . Testy nie zalezne i opinie nie mogłem się wogole zdecydować. Grubość bieżnika,  skala twardości,  zuzycie po jakimś przebiegu , subiektywne odczucia.  Wąchałem się na Kleber lub Fulde ale jednak zdecydowałem GY cena za komplet 225/45/17  chyba 300 zł różnicy. 

Czy ktoś z kolegów robil ceramikę na sedana lub kombi  w Mazowieckim ? Ile płaciliście ?
Jak wygląda cena za ceramika z gwarancją niby na 5 lat .  Proszę o prywatna wiadomość - cena i gdzie robiłeś .  Znalazłem typka nie firma tylko eksspert ogłaszał się na FB . Zaproponował mi cenę 1300-1500 zł- korekta lakieru zapewne 1 etapową oraz ceramikę.  Robi po godzinach , ogólnie samochod będzie miał u siebie 4-5 dni . Pracuje po godzinach .
Ja po godzinach jestem zmęczony,  komentarze i opinie ma dobre na FB .

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
Pamiętaj, że ceramika nie chroni od rys których niestety będzie sporo przy normalnym użytkowaniu . Ja bym poszedł w dobry wosk i sam to robił regularnie co kilka miesięcy - sama przyjemność . Co do wielosezonowych opon - bardzo dobra decyzja . Sam używam Imperiali 225/40r18

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2000 dnia: 17 Maja 2022, 22:23:51 »
Ja też zamawiałem to samo co ty i tez w listopadzie a dealer mi napisał, że mam mieć odbior dopiero w grudniu. Z TMPL mi napisali, że odbior pod koniec kwietnia. I tak było. Auto mam już prawie miesiąc. Nie wierzę, że jest taki poślizg i uważam, że podobnie jak u mnie otrzymałeś błędna informacje.
Oooo... Jest może nadzieja. Spróbuję napisać. Chociaż dealer niby pisal do działu planowania i przesłał mi odpowiedź też od nich. Zobaczymy

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2001 dnia: 18 Maja 2022, 11:20:38 »

A czy ktoś może czeka na TS 2.0 w wersji GR i ma jakieś informacje o poślizgach lub ich braku?
A jak ktoś świeżo odebrał, to kiedy zamawiał i jaki miał termin w umowie?
Dopytuję o konkretną specyfikację, bo poślizgi w jednych specyfikacjach nie oznaczają w innych.

Offline l87

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2002 dnia: 18 Maja 2022, 12:03:44 »

A czy ktoś może czeka na TS 2.0 w wersji GR i ma jakieś informacje o poślizgach lub ich braku?
Dopytuję o konkretną specyfikację, bo poślizgi w jednych specyfikacjach nie oznaczają w innych.

Czekam na TS 2.0 GR + Dynamic w kolorze dynamic grey, zamówienie z 30 listopada. Dealer i TMPL potwierdza na dzień dzisiejszy realizację do końca lipca 2022. W umowie mam maksymalną datę 17.08.2022 r.
Auto jeszcze nie weszło do produkcji, na stronie i w aplikacji nadal status "Przetwarzanie zamówienia". W narzędziach diagnostycznych daty nadal jak null.

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2003 dnia: 18 Maja 2022, 15:49:47 »
Czekam na TS 2.0 GR + Dynamic w kolorze dynamic grey, zamówienie z 30 listopada. Dealer i TMPL potwierdza na dzień dzisiejszy realizację do końca lipca 2022. W umowie mam maksymalną datę 17.08.2022 r.
Auto jeszcze nie weszło do produkcji, na stronie i w aplikacji nadal status "Przetwarzanie zamówienia". W narzędziach diagnostycznych daty nadal jak null.

Dzięki za info, daj znać gdy cokolwiek zmieni się ze statusem Twojego zamówienia. Ja zamawiałem 3 tygodnie po Tobie taką samą konfigurację, ale inny kolor.  Gdy Twój wejdzie do produkcji, to będzie szansa że mój w ciągu miesiąca też :)

Offline benny352

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #2004 dnia: 19 Maja 2022, 10:56:12 »
Cześć,
Corolla kombi 2.0 exe + vip zamówiona 30.11.2021 z datą odbioru na umowie 31.05.22., po konsultacji jakiś miesiąc temu, info ze na chwile obecną widnieje od 31.05 do kończ czerwca.

obecnie po email do klienta@toyota.pl mam info ze 31.05 jest nierealny, a przewidywana data dostarczenia do kraju to 2 połowa lipca.
Odbiór zapewne sierpień. :(
Corolla 2.0 TS Hybrid Executive VIP

Offline B@rteK!

• Początkujący
  • Samochód:: corolla
« Odpowiedź #2005 dnia: 19 Maja 2022, 20:01:44 »

Czekam na 2.0 GR + Dynamic  TS Manhattan Grey , zamówiona 30 listopada, dziś news że zamiast w maju, a potem w lipcu, będzie koniec października :(((

Offline mdk198p

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris4 GR Sport
« Odpowiedź #2006 dnia: 19 Maja 2022, 20:14:11 »
Cześć.

Przedstawię, jak to wygląda u mnie.
Zamawiałem 02.03.2022 Yaris GR Sport + pakiet VIP, 125 kuców w manualu. Termin odbioru mam jakoś na połowę sierpnia. Od wczoraj informacja, że auto opuściło fabrykę. Zakładam, że termin sierpniowy jak najbardziej realny, może nawet szybciej.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2007 dnia: 19 Maja 2022, 23:25:03 »

Napisałam. Potwierdzili, ze odbior dopiero w drugiej połowie października.... Czy ktos tez tak ma z 1.8 TS?

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2008 dnia: 20 Maja 2022, 09:14:48 »

Napisałam. Potwierdzili, ze odbior dopiero w drugiej połowie października.... Czy ktos tez tak ma z 1.8 TS?

Zastanawiam się zatem jaki jest klucz. Skoro i ja i kilka innych osób z tego wątku zamawiało w listopadzie z odbiorem w kwietniu i maju ten sam silnik i model, to jakie są kryteria realizacji zamówienia? Dopisze tylko, że kolory ww przykładów były różne. Jedno co przychodzi mi na myśl, to tryb złożenia zlecenia. Jeśli w narzędziach deweloperskich masz informacje o trybie zlecenia NCO, to jest jak dla mnie jedyne wytłumaczenia na tak dużą obsówkę w czasie. Jeśli nie, to nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Offline szwed

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corolla
« Odpowiedź #2009 dnia: 20 Maja 2022, 11:21:33 »
Zastanawiam się zatem jaki jest klucz
Może chodzi o head up display. Ja zamawiałem GR Sport z pakietem dynamic, w którym jest HUD i planowo miałem odebrać samochód w marcu, a odbiorę prawdopodobnie na początku czerwca. BMW na przykład w ogóle wycofało HUD z większości modeli ze względu na brak części.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl