Najlepiej napisać do TMP, podać numer swojego zamówienia i zapytać co się dzieje z zamówieniem. Odpiszą po kilku dniach i wszystko będziesz wiedzieć.
"ncoWithoutFactory' oznacza sposób w jaki zostało złożone zamówienie - NCO - non covered orders, zamówienie specjalne zawierające samochody, które nie znalazły się w regularnym planie produkcji. Przy zamówieniu NCO może ulec zmianie czas dostawy samochodu. W tym trybie zamówienia mogą zajść opóźnienia w dostawie."
Co to jest TMP? Ja mam problem taki, że samochód (TS 1.2 Active - biały) miał być początkowo dostarczony już kwietniu. Zdaję sobie sprawę, że to byłą data życzeniowa salonu, bo w umowie miałem II kwartał czyli do końca czerwca. Samochód został zamówiony na koniec stycznia. Na koniec kwietnia wyskoczyło w aplikacji, że ruszyła produkcja samochodu i po paru dniach już był w transporcie i po tygodniu dotarł do Czech i stoi już tam 3 tygodnie. Na początku jak pytałem salon to dostałem informację, że samochód będzie w Mszczonowie 16.05, potem jak pytałem ponownie to dostałem informację, że do 1.06. Wczoraj z kolei, że samochód wjedzie do Polski do 16.06. Wiem, że wciąż mieszczą się w terminie, ale zastanawiam się co jest powodem, że samochód utknął, a zamówienie nie przesuwa się dalej. Ktoś ma podobną sytuację? Zaznaczę tylko, że nie ufam już salonowi i chciałbym samodzielnie sprawdzić co się dzieje i jakie są rzeczywiste daty. Jak mogę to zrobić?
Tym bardziej, że mnie czas nagli, bo jak zobaczyłem, że samochód już jest w transporcie wystawiłem od razu swój stary, który sprzedał się w tempie ekspresowym czego się nie spodziewałem, przez co od prawie miesiąca jesteśmy bez samochodu... Może i decyzja o sprzedaży była zbyt pochopna, ale obietnice salonu też były inne, a ja im uwierzyłem.