Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033203 razy)

pireus

• Gość
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2010 dnia: 20 Maja 2022, 12:06:12 »
BMW na przykład w ogóle wycofało HUD
Dziwne są te braki , niektórych elementów w samochodach. Niektóre mogą powodować rezygnację z zamówienia np. dla mnie brak aktywnego tempomatu jest nie do przyjęcia, a brak bezprzewodowej ładowarki nie stanowi większego problemu.

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #2011 dnia: 21 Maja 2022, 23:47:50 »
Zastanawiam się zatem jaki jest klucz. Skoro i ja i kilka innych osób z tego wątku zamawiało w listopadzie z odbiorem w kwietniu i maju ten sam silnik i model, to jakie są kryteria realizacji zamówienia? Dopisze tylko, że kolory ww przykładów były różne. Jedno co przychodzi mi na myśl, to tryb złożenia zlecenia. Jeśli w narzędziach deweloperskich masz informacje o trybie zlecenia NCO, to jest jak dla mnie jedyne wytłumaczenia na tak dużą obsówkę w czasie. Jeśli nie, to nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Z tego co słyszałam, to zamówienia listopadowe, wcześniejsze niż koniec miesiąca, szły jeszcze zgodnie z planem. Na początku podawali mi wersję, że jestem jednym z ostatnich rzutów, które załapią się na odbiór w terminie (zamawiałam 30 listopada). Później się to jednak zmieniło. Jak sprawdzić ten tryb zlecenia NCO i co to w ogóle oznacza?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2012 dnia: 22 Maja 2022, 06:53:45 »
Najlepiej napisać do TMP, podać numer swojego zamówienia i zapytać co się dzieje z zamówieniem. Odpiszą po kilku dniach i wszystko będziesz wiedzieć.
"ncoWithoutFactory' oznacza sposób w jaki zostało złożone zamówienie - NCO - non covered orders, zamówienie specjalne zawierające samochody, które nie znalazły się w regularnym planie produkcji. Przy zamówieniu NCO może ulec zmianie czas dostawy samochodu. W tym trybie zamówienia mogą zajść opóźnienia w dostawie."
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2022, 06:55:51 wysłana przez apek »
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: będzie Corolla
« Odpowiedź #2013 dnia: 22 Maja 2022, 16:23:08 »
Trochę ponad miesiąc opoznienia względem pierwotnego terminu z umowy, auto odebrane, czas sie nim nacieszyć;) wytrwałości dla jeszcze czekających;)

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #2014 dnia: 22 Maja 2022, 19:10:53 »
Gratulacje, piękna sztuka, oby Ci się dobrze jeździło :-)
Przy okazji, czy już nie dają znaczka Hybrid z przodu? Nawet na tym przyoszczędzili...

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla HSD
« Odpowiedź #2015 dnia: 22 Maja 2022, 20:48:15 »
Jak zamawiałem auto to zostałem uprzedzony, że w samochodach z rocznika '22 boczna tabliczka znika. Powódem, o który zapytałem, okazało się to, że tabliczka często padała łupem złodziei więc ją likwidują  :grin: Coś czuję, że to historyjka wymyślona przez handlowca na potrzeby odpowiedzi naiwnej gawiedzi  :grin: Mało tego, takich bzdurnych historyjek było więcej  :grin:
Corolla TS 2.0 Executive, VIP, SkyView, JBL, Oxide Bronze

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2016 dnia: 22 Maja 2022, 20:48:36 »
Gratulacje, piękna sztuka, oby Ci się dobrze jeździło :-)
Przy okazji, czy już nie dają znaczka Hybrid z przodu? Nawet na tym przyoszczędzili...
Nawet nie zwrocilem uwagi, ale ja tam wolę taki minimalizm ;)

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #2017 dnia: 22 Maja 2022, 23:11:43 »
Jak zamawiałem auto to zostałem uprzedzony, że w samochodach z rocznika '22 boczna tabliczka znika. Powódem, o który zapytałem, okazało się to, że tabliczka często padała łupem złodziei więc ją likwidują  :grin: Coś czuję, że to historyjka wymyślona przez handlowca na potrzeby odpowiedzi naiwnej gawiedzi  :grin: Mało tego, takich bzdurnych historyjek było więcej  :grin:

he he

To Toyota powinna też zrezygnować z Alufelg i katalizatora bo też kradną.  :grin: :grin: :grin: :grin:
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2018 dnia: 23 Maja 2022, 02:11:01 »
Trochę ponad miesiąc opoznienia względem pierwotnego terminu z umowy, auto odebrane, czas sie nim nacieszyć;) wytrwałości dla jeszcze czekających;)
Śliczna :) Jaki jest kod tego koloru nadwozia?

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2019 dnia: 23 Maja 2022, 07:52:50 »
1h5 manhattan grey

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #2020 dnia: 23 Maja 2022, 18:20:00 »

Mam identyczną, gratuluje

Offline radzioleg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: COROLLA 2.0 HYB
« Odpowiedź #2021 dnia: 23 Maja 2022, 19:12:57 »
Też ten kolor brałem pod uwagę ale ostatecznie wygrał precious silver. Gratulację i dużo frajdy z jazdy.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2022 dnia: 27 Maja 2022, 11:55:52 »
ale rok czekania (wtedy) go ostudził.
Mi się nie spieszy, zamówiłem, bo przy tym co się dzieje pod względem inflacji w Polsce za rok może być poza moim zasięgiem. Termin odbioru jest do grudnia 2022 ale z możliwością przesunięcia odbioru nawet o kolejne 6 mies. :-(  Ze względu na obecne trudności dostawą półprzewodników nie można zamówić wideorejestratora jazdy, ładowarki bezprzewodowej telefonu i nagłośnienia Burmester® surround, ale są to drobiazgi, wszystko inne na szczęście jest dostępne. :grin:
Lepiej się dowiedz o szczegóły, bo np w Mercedes w Łodzi nie gwarantuje ceny ostatecznej przy odbiorze auta. W teorii może być wyższa od tej którą masz na papierze w tym momencie. Z kolei u innego dealera z tego co się dowiedziałem wypowiadane są umowy zawarte dużo wcześniej z upustami, bo samochody i tak sprzedadzą po katalogowych.
Samochód już w salonie, teraz tylko ostatnie  formalności , zarejestrowanie i odbiór   :grin:

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2023 dnia: 27 Maja 2022, 12:09:36 »

Samochód już w salonie, teraz tylko ostatnie  formalności , zarejestrowanie i odbiór   :grin:

Gratulacje :) A przypomnij, jaka wersja i czy masz poślizg z terminem, a jeśli tak to jaki?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2024 dnia: 27 Maja 2022, 12:16:31 »
A przypomnij, jaka wersja i czy masz poślizg z terminem, a jeśli tak to jaki?
Dotyczy to innej marki tzn. Mercedesa. Wszystko w terminie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl