Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033938 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2265 dnia: 08 Października 2022, 19:02:57 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2266 dnia: 08 Października 2022, 19:25:49 »
Ściągane są osłony, zbiornik, wydech. Myte,
Zawsze jestem pełen obaw przy takim rozkręcaniu, zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz auta. Zresztą ja mam samochody przez 5 lat i nie jest mi to potrzebne. Myślę, że nawet przez 10 lat nie będzie specjalnie nic rdzewiało, jeżeli nie będzie napraw blacharskich. A jak coś się wydarzy  to takie zabezpieczenie i tak niewiele da.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2267 dnia: 08 Października 2022, 19:51:18 »
Ściągane są osłony, zbiornik, wydech. Myte,
Zawsze jestem pełen obaw przy takim rozkręcaniu, zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz auta. Zresztą ja mam samochody przez 5 lat i nie jest mi to potrzebne. Myślę, że nawet przez 10 lat nie będzie specjalnie nic rdzewiało, jeżeli nie będzie napraw blacharskich. A jak coś się wydarzy  to takie zabezpieczenie i tak niewiele da.

Co do rozkręcania to nie mam obaw, bo zabieg jest prosty. Ja się zdecydowałem, bo wiem, że wiąże się z autem na długie lata. Koszt jest dla mnie akceptowalny i sensowność zabiegu także. Dużo osób tego nie robi i też jest ok. Ja jednak wolę  wydać 4.5 tys i wydłużyć kondycję podwozia o kilka lat. Tym bardziej, że nie wiem jak potoczy się mój status materialny w przyszlosci  i traktuje ten wydatek jako ograniczenie ryzyka znaczących wydatków w dluzszym horyzoncie czasowym.  Pożyjemy, zobaczymy ;-)

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #2268 dnia: 09 Października 2022, 20:20:18 »
Mi powiedziano, że nie ma JBL ze względu na brak półprzewodników ale pewnie mydlenie oczu bo już słyszałem od nich różne absurdalne wymówki.

Panowie, wypowiedzcie się proszę jak jest z JBL przy prędkościach 120 km/h i 140 km/h. Czy bez wygłuszenia też jest słyszalny właściwie tylko jazgot jak w przypadku seryjnego nagłośnienia? Bo jak tak to może faktycznie nie muszę żałować, że mi obcieli ten JBL a tak mam teraz zgryz i w wkurw oraz zagwozdkę czy odbierać tak wybrakowany samochód jak już dotrze do salonu.
Dodam jeszcze, że dealer nie wie nawet co dokładnie zostało obcięte czy tylko audio, czy cały pakiet. O cenach (a raczej zniżce za brak JBL) też bezie mógł się wypowiedzieć jak już będzie miał auto i fakturę u siebie.
Przy 140 jest dramat. Jest głośno i nieprzyjemnie. Do pasażerów z tyłu trzeba prawie krzyczeć. Taka jest prawda nt wyciszenia Corolli. W Crossie że względu na inną bryłę prawdopodobnie będzie nawet głośniej. Wg mnie nawet bardzo dobrej jakości audio zostanie jw napisałem wykastrowane ze swoich walorów, bo auto jest po prostu bardzo słabo wyciszone. Nie żałuj JBL. Lepiej za te 5 klocków kupić coś innego do auta, np usługę konserwacji podwozia
W specyfikacji dla Corolli Cross jest "Przednia szyba ograniczająca hałas w kabinie pasażerskiej" :shock:

Online vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2269 dnia: 09 Października 2022, 21:20:47 »
W specyfikacji dla Corolli Cross jest "Przednia szyba ograniczająca hałas w kabinie pasażerskiej" :shock:
Zapomnieli napisać, że chroni również przed przeciągiem i owadami!

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2270 dnia: 09 Października 2022, 21:42:46 »
Zastosowano szybę akustyczną niwelującą hałas. Wiele marek tak robi, może i toyota wreszcie dała to w Europie,  bo np. w Azji stosują.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2271 dnia: 09 Października 2022, 21:43:28 »
Zapomnieli napisać, że chroni również przed przeciągiem i owadami!

Największy hałas nie pochodzi z przedniej szyby a z nadkoli, drzwi, szyb bocznych i dachu a w TS dodatkowo z bagażnika. Choć napewno jak jest przednia szyba grubsza to jest to plus.

Nigdy więcej audi

• Gość
« Odpowiedź #2272 dnia: 10 Października 2022, 00:39:39 »
Cześć Wszystkim, mój pierwszy post na forum i w tym wątku chciałbym wrócić do meritum:

Jaki obecnie jest czas oczekiwania na corollę ts 2.0 hybrid w wersji executive? Bez jbl i szyberdachu.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2273 dnia: 10 Października 2022, 08:26:40 »
Czas oczekiwania to 1/2 kwartal 2024.

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #2274 dnia: 10 Października 2022, 10:25:06 »
....i brak gwarancji ceny.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2275 dnia: 10 Października 2022, 11:21:44 »
Co do ceny to mowia wprost, ze wzrosnie o inflacje w przyszlym roku wiec tak trzeba sobie doliczyc przynajmniej +10% oraz byc moze roznice w kursie walut wiec sumarycznie moze wyjsc i 20% wiecej. Czyli Corolla TS Exe bedzie za ok 180 tys.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2276 dnia: 10 Października 2022, 12:12:00 »
Co do ceny to mowia wprost, ze wzrosnie o inflacje w przyszlym roku wiec tak trzeba sobie doliczyc przynajmniej +10% oraz byc moze roznice w kursie walut wiec sumarycznie moze wyjsc i 20% wiecej.
Mówić to sobie mogą, a ważne jest to, co napisane jest w umowie/transakcji. W niej masz wpisane przypadki w jakich mogą ową cenę podnieść. Kropka...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2277 dnia: 10 Października 2022, 16:57:03 »
Co do ceny to mowia wprost, ze wzrosnie o inflacje w przyszlym roku wiec tak trzeba sobie doliczyc przynajmniej +10% oraz byc moze roznice w kursie walut wiec sumarycznie moze wyjsc i 20% wiecej.
Mówić to sobie mogą, a ważne jest to, co napisane jest w umowie/transakcji. W niej masz wpisane przypadki w jakich mogą ową cenę podnieść. Kropka...

To w umowie tak masz, ze wyrazasz tylko chec zakupu a bardziej dokladna cena bedzie znana w 2023r. Tutaj chodzi tez o to, ze jeszcze nie ma finalnej specyfikacji na 2024, jest tylko podgladowa.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2278 dnia: 10 Października 2022, 17:09:05 »
To w umowie tak masz, ze wyrazasz tylko chec zakupu a bardziej dokladna cena bedzie znana w 2023r. Tutaj chodzi tez o to, ze jeszcze nie ma finalnej specyfikacji na 2024, jest tylko podgladowa.
W umowie mam napisane: Sprzedający sprzedaje, a Kupujący kupuje fabrycznie nowy samochód....(marka, typ, model, kolor, rok prod. 2023, cena brutto.....)
Nigdzie w niej nie mam, że wyrażam chęć zakupu i, że bardziej dokładna cena będzie znana w 2023r. Tak masz napisane? Jam mam umowę z kwietnia br.
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Nigdy więcej audi

• Gość
« Odpowiedź #2279 dnia: 10 Października 2022, 19:04:11 »
Czas oczekiwania to 1/2 kwartal

Dziękuję za info.

Pytałem pod kątem znajomego, sam zamówiłem na początku lutego br.
Co do zmiany ceny, to w przypadku konsumenta sprzedający  musi w tym przypadku nagimnastykować się mocno i żadne ogólne zapisy zabezpieczające nie pomogą, spotkają się z zaliczeniem do grona klauzul niedozwolonch, inaczej to wygląda w przypadku B2B (współczuję tym z 1os. działalności gospodarczej).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl