Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034129 razy)

Offline Last

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #3465 dnia: 29 Grudnia 2023, 08:42:49 »
Z najnowszych informacji - 10.01.2024 w Mszczonowie. Ciekawe z czego wynika obsuwa, dość długo trwa transport.

Czy u ciebie samochód cofnął się też z Zeebrugie do Anglii po paru dniach? Jeżeli tak to kiedy?

Mój handlowiec podał mi informacje, że auto do salonu trafia do 10 dni roboczych od przyjazdu do Mszczonowa.

U mnie nadal Belgia, natomiast aplikacja często się zawiesza, ponownie muszę logować. Nie brałbym jej za pewnik. Lepiej mieć informacje z TCE.

Dosłownie w momencie pisania posta o 8:30 - wskoczylo mi w aplikacji Mszczonów, Polska :)

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #3466 dnia: 29 Grudnia 2023, 10:14:51 »
Ktoś nieźle Cię w konia robi, Mszczonów - dealer to nawet i ponad 30 dni w skrajnych przypadkach

Wykrakałeś, właśnie TCE odpisali mi, że moje auto będzie w Polsce 12.01.2024................

Z 21.12 zrobiło się 27.12, a z tego na dzień dobry robi się 12.01.2024, ciekawe co oni kombinują i mam nadzieje, że auto odbiorę w jednym kawałku.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3467 dnia: 29 Grudnia 2023, 10:17:41 »
Nie wykrakałem, tylko znam te metody
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3468 dnia: 29 Grudnia 2023, 19:31:46 »
Mamy w firmie zamówione 13 sztuk UX, na stanie mamy ich już 20. Jak dostałem info że moje auto wjedzie w połowie stycznia do Polski zadzwoniłem do handlowca który zajmuje się tymi Lexusami (całkiem inny salon w innym województwie) z prośbą o pomoc i weryfikację tego co się dzieje. On podzwonił popytał i oddzwonił.

I tutaj uwaga

tadam

tadam

moje auto wjechało wczoraj do Mszczonowa rano z rozbitą tylną szybą. A że w TS nie da się wymienić samej szyby to będę miał nową klapę bo to podobno komplet. Takie oto cuda się dzieją w transporcie kolejowym. Milutko. A TCE cisza tylko ze auto będzie tam gdzie jest od wczoraj za 3 tygodnie.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3469 dnia: 29 Grudnia 2023, 20:33:38 »
Przy takiej aurze lexus w transporcie kolejowym z rozbitą szybą .... dramat.
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #3470 dnia: 29 Grudnia 2023, 22:30:23 »
Nie Lexus tylko Corolla, a załatwiana informacja bokiem bo nikt prawdy nie chce powiedzieć jak w przedszkolu
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3471 dnia: 29 Grudnia 2023, 23:53:55 »
Kolega tak troche niespójnie napisał i opacznie zrozumiałem.
Wracając do tej corolli to tak trochę nie do końca rozumiem skąd handlowiec wie o konkretnym samochodzie tak drobiazgowe informacje.
Przykladowo u mnie probowałem wyżebrać wczesniej vin nie bylo szans. Vin dopiero na fakturze zobaczyłem. CMPL w Mszczonowie obsługuje zewnętrzna firma, aż nie chce mi się wierzyć że dzwoni handlowiec na skład na ktorym może stać 13 tys samochodów a ci mu mówią, spoko lekko sie spóźni bo musimy klapę wymienić. Kto by miał interes w przekazaniu tego typu informacji ?
Idąc dalej, kolega gdy wspomni u siebie w ASO, że w aucie była wymieniona klapa to jego handlowiec wywali oczy jak baba przy porodzie. Nie do udowodnienia.
Chore to.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3472 dnia: 30 Grudnia 2023, 06:47:49 »
Każda szyba ma unikalny kod, do udowodnienia.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #3473 dnia: 30 Grudnia 2023, 11:01:27 »
Ja bym rozegrał to tak, że do samego końca odbierał bym samochód niby nic nie wiedząc. Można w ten sposób zweryfikować czy ktokolwiek raczy w tym czasie powiedzieć o szkodzie, traktując Klienta jak równego partnera w biznesie. Jeśli nie - są odpowiednie metody by dotrzeć co się stało, co wymienili i najważniejsze dlaczego zataili.

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3474 dnia: 04 Stycznia 2024, 14:10:48 »
Pozwolę sobie zaktualizować moje nowości.
Mój dealer nie wspomina nic o uszkodzonej klapie, na ten moment nic nie wiadomo ciekawego.

Rano auto było nadal w Rostock ale około 12:30 dzisiaj pojawił się na aplikacji Mszczonów na szaro, a po około 40 minutach zmienił się na czerwono. Aktualnie samochód zniknął ze strony TOYOTA.PL :)

Rano będę wiedział co z samochodem się dzieje. Podobno przez zamieszanie z Lexusami UX oraz nowym C-HR (podobno grube sprawy) samochody z Mszczonowa zjeżdżają w ciągu 3 dni.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3475 dnia: 04 Stycznia 2024, 15:44:52 »
Tak z nudów skompilowałem sobie corollę 2024 w kalifornijskim ASO
Kto ciekawy może zerknać ...
Nie mniej bezprzewodowe AA
Napęd na cztery koła
JBL za 600$
Czyni ja za oceanem atrakcyjniejszą niz u nas.

Dla ciekawskich
https://www.toyota.com/configurator/build/step/model:grade/year/2024/series/corollahybrid/configurator/build/model/1880/exteriorcolor/0040/interiorcolor/FC26/packages/option14/?bap_guid=edbe8cc8-1373-4636-877e-d77d0cfaa5a5

California zip code: 90001
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2024, 15:49:58 wysłana przez shark_ »

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3476 dnia: 04 Stycznia 2024, 16:05:00 »
Ale:
1. Stary ekran przed kierownicą
2. Mały multimedia (chyba ten 8”)
3. Jednostrefowa klima w sedanie (w hatch jest dwustrefowa)

$28.000 * 3,9624 + VAT = 135tys zł za hatcha coś na styl naszego GR który kosztuje 150tyś zł to fakt akcyzę mamy zajebistą.

Nie wiem czy w US do auta nie dochodzą dodatkowe koszty jak transport i coś tam jeszcze przy rejestracji...

BTW ŚWIETNE FELGI:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3477 dnia: 04 Stycznia 2024, 19:51:35 »
Nie wiem czy w US do auta nie dochodzą dodatkowe koszty
Podatek stanowy i lokalny.

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3478 dnia: 05 Stycznia 2024, 14:52:21 »
29.11.22 - zamówienie
26.11.23 - zamówienie w toku
02.12.23 - rozpoczęto produkcję
05.12.23 - wyjazd z fabryki (co nie jest wielkim zaskoczeniem patrząc na innych)
13.12.23 - Zeebrugge, BELGIUM
29.12.23 - Rostock, GERMANY
04.01.24 - Mszczonów, POLAND

05.01.24 - Pojawił się dealer na mapie.
Jestem po rozmowie telefonicznej, dealer wyjaśnił sprawy związane z rozbitą szybą tylną oraz zaproponował rozwiązanie które BARDZO mi odpowiada.

Aktualnie samochód zniknął mi z aplikacji, faktura i VIN będzie w poniedziałek. Samochód znika z toyota.pl oraz aplikacji kiedy dokonany zostaje przegląd „0” przez Mszczonów i auto zgłosi się do systemu Toyoty.

Jedno jest pewnie, daty podawane prze TCE są podawane na zasadzie „nie obiecujcie ludzią, że auto będzie za tydzień tylko od razu mówicie, że będzie za miesiąc, jak dojdą szybciej to się będą cieszyć”.
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2024, 15:00:03 wysłana przez mentosfresh »

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3479 dnia: 05 Stycznia 2024, 15:31:37 »
Aktualnie samochód zniknął mi z aplikacji, faktura i VIN będzie w poniedziałek. Samochód znika z toyota.pl oraz aplikacji kiedy dokonany zostaje przegląd „0” przez Mszczonów i auto zgłosi się do systemu Toyoty.
Nie tak do końca jak piszesz ...
Faktura zapłacona 19 grudnia w dniu gdy auto pojawiło sie w ASO,  dalej czekam na odbiór ... A widok na stronce toyota pl jest taki

W aplikacji też dalej wisi

Jestem po rozmowie telefonicznej, dealer wyjaśnił sprawy związane z rozbitą szybą tylną oraz zaproponował rozwiązanie które BARDZO mi odpowiada.
Pochwal się cos wiecej bo brzmi tajemniczo a tu pewnie wszyscy ciekawi jak sie ten epizod skończył
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2024, 15:35:39 wysłana przez shark_ »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl