Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033413 razy)

Offline VAG Emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota TS GR
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #3645 dnia: 10 Kwietnia 2024, 11:38:56 »
po takie bajery to do salonu Lexusa trzeba isc
Wypożyczyłem sobie Lexusa na dobę , co prawda tylko UX250, ale oprócz dobrego wyciszenia kabiny nic nie ,,wbiło mnie w fotel". Fotel koszmarny z koszmarnej ekoskóry. Jednak bez dwóch zdań lepszy od corolli. Gdybym tylko przewidział, że obniżą cenę o 41 tys zł ...:-)

Offline VAG Emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota TS GR
« Odpowiedź #3646 dnia: 10 Kwietnia 2024, 12:01:32 »
U ciebie nikt żadnej wiedzy nie znajdzie, bo jak rzuciłeś ogólnikiem, tak nic się w tej materii nie zmieniło przez kolejne wpisy. Ostrzegasz, ale w dalszym ciągu nie wiadomo przed czym.
Przed marnym, porysowanym lakierem (trzeba mocno wysilić wzrok w dobrym świetle), przed porysowanymi szybami (też niewidoczne na ,,pierwszy rzut oka"), fatalnie spasowane drzwi, zderzaki etc. źle poskładane koła, porysowane felgi, wadliwe opony. Skończone dziadostwo otwierania i trzymania pokrywy silnika. Zasuwanie rolety bagażnika doprowadzi do pasji, otwieranie do zawału. Fotel kierowcy przeniesiony z epoki początków japońskiej motoryzacji ( na drut i wajchę). Wyciszenia kabiny zero. Konserwcję podwozia robił robot zaprogramowany na inny model pojazdu. Mało konkretów ?

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3647 dnia: 10 Kwietnia 2024, 20:05:14 »
U ciebie nikt żadnej wiedzy nie znajdzie, bo jak rzuciłeś ogólnikiem, tak nic się w tej materii nie zmieniło przez kolejne wpisy. Ostrzegasz, ale w dalszym ciągu nie wiadomo przed czym.
Przed marnym, porysowanym lakierem (trzeba mocno wysilić wzrok w dobrym świetle), przed porysowanymi szybami (też niewidoczne na ,,pierwszy rzut oka"), fatalnie spasowane drzwi, zderzaki etc. źle poskładane koła, porysowane felgi, wadliwe opony. Skończone dziadostwo otwierania i trzymania pokrywy silnika. Zasuwanie rolety bagażnika doprowadzi do pasji, otwieranie do zawału. Fotel kierowcy przeniesiony z epoki początków japońskiej motoryzacji ( na drut i wajchę). Wyciszenia kabiny zero. Konserwcję podwozia robił robot zaprogramowany na inny model pojazdu. Mało konkretów ?
Mam wrażenie, że piszesz o zupełnie innej marce. Może o Oplu? A może o Audi, które niemiecką technologię ciągnie od Chińczyków? A może o Volkswagenie, co nie potrafi oprogramowania do swoich elektryków napisać? Bo chyba nie o Skodzie, gdzie za w pełni aktywny tempomat trzeba dopłacić?

Offline Olbart

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #3648 dnia: 02 Maja 2024, 11:20:49 »
Witam,

Samochód zamowiony i był już w Mszczonowie. A teraz patrzę Czechia, Kolin.
O co  chodzi ?

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #3649 dnia: 02 Maja 2024, 11:35:58 »
Samochód zamowiony i był już w Mszczonowie. A teraz patrzę Czechia, Kolin.
O co  chodzi ?
to znaczy, że jest w drodze do salonu, też tak miałem.
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3650 dnia: 03 Maja 2024, 08:41:10 »
Dziwne że corolle ciagną przez czeski Kolin.
Tam jest fabryka toyoty ale corolli tam nie klepią.
Sedany z turcji do europy wjeżdżają przez słoweński Koper.
A hb i ts z anglii raczej przez czechy nie wloką.
....chyba że kolega zabładził na ten dział yariską lub aygoX
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3651 dnia: 03 Maja 2024, 10:35:14 »
Chyba ze znów transport pomylili, tak jak było kiedyś Z RAV4 ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3652 dnia: 06 Maja 2024, 11:23:51 »
Dziwne że corolle ciagną przez czeski Kolin.

Corollę ciągną do nas 2 trasami. I jedna właśnie idzie przez Kolin. Moja też jechała tą drogą. Z tego co kojarzę to jest to połączenie kolejowe z Francji aż do Mszczonowa.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline zene5

• Początkujący
  • Samochód:: CHR
« Odpowiedź #3653 dnia: 06 Maja 2024, 22:24:22 »
Mam podobnie. Co to znaczy (Dealer twierdzi, że jest w Polsce)

Offline valnoise

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #3654 dnia: 07 Maja 2024, 08:53:33 »
Widzicie to wszystko w czarnej appce? U mnie jest, że auto w transporcie i ciągle jest DERBYSHIRE

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #3655 dnia: 13 Maja 2024, 20:41:19 »
Cześć, może troszkę z innej beczki, ale może ktoś miły mi podpowie. Mam zamówione autko, Corolla Sedan gr sport z dynamic odbior planowany na czerwiec. Jak zamawiałem był cennik ktory mówił że za całość wyjdzie 144200zl. Teraz wyszedl nowy cennik i jest taniej o 4k. Na auto nadal czekam. Czy FV będzie według nowego cennika, czyli w teorii okolo 140000? Pytam bo nie wiem jak to wygląda... Czy cena na zamówieniu to już beton, czy liczy się data wystawienia FV? Oczywiście zakładając że przy wystawieniu FV cennik nadal z nisza cena będzie aktualny ;)

Zakup na osobę prywatna.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline gajwer

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #3656 dnia: 13 Maja 2024, 21:38:39 »
@valnoise
U mnie niezależnie od miejsca gdzie sprawdzam (czerwona, czarna apka, strona Toyoty) to informacje są takie same więc chyba bez znaczenia.
Odbiór mam obiecany na czerwiec - wyprodukowali przed weekendem i dziś pojawił się status "W transporcie" - ale wciąż jest w UK w Toton.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3657 dnia: 13 Maja 2024, 21:50:24 »
Cześć, może troszkę z innej beczki, ale może ktoś miły mi podpowie. Mam zamówione autko, Corolla Sedan gr sport z dynamic odbior planowany na czerwiec. Jak zamawiałem był cennik ktory mówił że za całość wyjdzie 144200zl. Teraz wyszedl nowy cennik i jest taniej o 4k. Na auto nadal czekam. Czy FV będzie według nowego cennika, czyli w teorii okolo 140000? Pytam bo nie wiem jak to wygląda... Czy cena na zamówieniu to już beton, czy liczy się data wystawienia FV? Oczywiście zakładając że przy wystawieniu FV cennik nadal z nisza cena będzie aktualny ;)

Zakup na osobę prywatna.

W zamówieniu masz chyba gwarancję ceny? U mnie była.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #3658 dnia: 13 Maja 2024, 22:16:10 »

Zakup na osobę prywatna.

W zamówieniu masz chyba gwarancję ceny? U mnie była.
Nie zrozumiales pytania. Owszem, tak mam gwarancje ceny, pytanie jak ta gwarancja ceny dziala? Znaczy gwarancja = zamroznie nie ważne w które stronę pójdzie cennik? Wiem że to mało korzystne dla producenta, ale w teorii jeszcze nie mam FV. 

Tu cennik się zmienił na moją korzyść.

Innymi słowy, mój wewnętrzny Janusz chce wiedzieć czy można coś na tym ugrać ;)

« Ostatnia zmiana: 13 Maja 2024, 22:18:29 wysłana przez davilo.pl »
Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3659 dnia: 14 Maja 2024, 08:25:00 »
U siostry przy odbiorze faktura była z aktualnego, niższego cennika o 2kpln. Myślę, że to zależy od salonu/handlowca.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl