Spalanie nie jest jakieś zachwycające niestety, na odcinkach 10km widzę spalanie porównywalne do takiego Clio (6-7L a czasami i 9 na krótszych), które nie dość że tańsze to jeszcze daje więcej frajdy z jazdy. Może jak się zrobi cieplej i silnik dotrze to będzie lepiej.
Nie no, akurat takiego spalania na krótkich trasach bym się spodziewał, bo wszystkie hybrydy, które testowałem na jesień u dealerów różnych marek miały spalanie w granicach 7-9l, a one są właśnie używane w takim trybie (postój na zewnątrz, kilka kilometrów przejazdu i znowu postój na zewnątrz). U mnie tryb jazdy wygląda tak, że wyjeżdżam z garażu z temperaturą około 18 stopni, 2 km -> drogami osiedlowymi -> 2 km krajówki -> 20 km autostrady -> 5-10 km miastem, a po 2-3h kręcenia się po mieście wracam w drugą stronę, więc silnik będzie nagrzany. Swoim Oplem w 1.6 w zimie robię taką trasę ze średnim spalaniem 7.5 (6.5 autostradą, 8 miasto), w lecie 6.5.
Dlatego myślę, że realnie Toyota będzie spalała mniej, bo z opinii tutaj czytałem, że na autostradzie koło 6.5 pali, więc tyle co mój Opel, a w mieście będę miał już ciepły silnik, a tam zyskuje się najwięcej na hybrydzie.
A jak będzie w praktyce to się przekonam

.