Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apete

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #4050 dnia: 09 Marca 2025, 22:49:37 »
A tak z ciekawości, renegocjował ktoś cenę po wejściu nowego cennika? Bo mój model potaniał o 8 tysięcy względem umowy, więc zastanawiam się, czy da się coś z tym zrobić jeszcze. Gość w salonie wspominał, żeby leasing brać dopiero jak samochód przyjedzie do Polski, bo może będzie jakaś promocja - no i tak się stało.
Świetne pytanie! Ja też zauważyłem, że cena w ostatnich dniach znacząco spadła i zacząłem zastanawiać się jak to się ma do zeszłorocznych zamówień. Talent do negocjacji mam niestety aboslutnie żaden, dlatego wątpię żebym ja był w stanie coś ugrać. Ale może ktoś ma jednak jakieś podpowiedzi? Czy w ogóle próbować negocjować, czy też z założenia jesteśmy skazani na niepowodzenie? U mnie zaliczka zapłacona jeszcze w listopadzie więc teoretycznie jesteśmy na cenę "umówieni"...

Offline apete

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4051 dnia: 10 Marca 2025, 00:11:49 »
hmmmm... patrzę jeszcze w papiery... Mam umowę kupna-sprzedaży na jakąś tam kwotę. Szanse na renegocjacje pewnie bliskie zeru...

Offline Trulying

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #4052 dnia: 10 Marca 2025, 09:50:27 »
Niby tak, ale ja w zamówieniu nie mam zapisu o gwarancji ceny, a mam zapis o tym, że cena może się zmienić przez zmiany kursu Euro. Podpytam dealera, bo on ewidentnie zasugerował przy zamawianiu, że cena może jeszcze spaść, więc żebym nie załatwiał leasingu za wcześnie, bo po nowym roku wchodzą czasami promocje na modele (chociaż wprost nie powiedział, że można cenę renegocjować). Jak nie zgodzą się po dobroci to myślę, że pójdę w takim kierunku, że i tak będą musieli sprzedać ten samochód po cenie cennikowej, jeśli ja go nie kupię, a obniżka jest na tyle znacząca, że nawet jeśli przepadnie mi zaliczka to i tak opłaca mi się zamówić w innym salonie, bo i tak będę kilka tysięcy do przodu na tym :). Ale może ktoś tutaj renegocjował i ma jakieś porady.

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #4053 dnia: 10 Marca 2025, 09:55:39 »
Można coś tam jeszcze negocjować, ale nie licz na kokosy. Jakbyś miał wycenę z innego salonu z różnicą większą niż zadatek to można rozmawiać  :laugh:
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2025, 09:57:25 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Online topoll

• Toyot Spamer
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #4054 dnia: 10 Marca 2025, 11:47:58 »
Toż właśnie gwarantują Ci cenę że się nie zmieni, chyba że € spadnie poniżej bodaj 4 złotych - jeżeli kupujesz na firmę.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #4055 dnia: 14 Marca 2025, 21:45:51 »
Panowie. Pytanie odnośnie co prawda CHRa Plugin ale również w temacie.

Czy auto teraz jedzie na lorze do Żerania czy ciągle w Mszczonowie?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4056 dnia: 14 Marca 2025, 21:46:21 »
Toż właśnie gwarantują Ci cenę że się nie zmieni, chyba że € spadnie poniżej bodaj 4 złotych - jeżeli kupujesz na firmę.
5 dolarów

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4057 dnia: 14 Marca 2025, 21:47:35 »
7.03.25 - Kolin, Czechy
Co ciekawe po dojechaniu do Czech znikło mi zdjęcie poglądowe auta ze strony i wyświetla się tylko szary obrys :D.
Moje auto również już wyprodukowane i jedzie śladami Twojego. Wczoraj wyjechało do Czech, bo z Onnaing cofnęło się do Toton. W Onnaing było ledwie kilkadziesiąt minut.

A to pewnie do Mszczonowa dojadą razem, bo przez weekend moje raczej nie ruszy :).

A tak z ciekawości, renegocjował ktoś cenę po wejściu nowego cennika? Bo mój model potaniał o 8 tysięcy względem umowy, więc zastanawiam się, czy da się coś z tym zrobić jeszcze. Gość w salonie wspominał, żeby leasing brać dopiero jak samochód przyjedzie do Polski, bo może będzie jakaś promocja - no i tak się stało.
Negocjuj! Albo odpuść zaliczkę (2k) i zamów po nowej cenie jeszcze raz.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4058 dnia: 14 Marca 2025, 21:49:54 »
5 dolarów
Być może, nie mam pod rękę zamówienia a nie chce mi się go szukać.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Trulying

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4059 dnia: 14 Marca 2025, 22:55:58 »
Negocjuj! Albo odpuść zaliczkę (2k) i zamów po nowej cenie jeszcze raz.

Właśnie rozmawiałem dzisiaj z opiekunem sprzedaży i on sobie zdaje sprawę z tej obniżki i powiedział, że będziemy rozmawiali o cenie jak auto trafi do Mszczonowa - mam nadzieję, że nie jest to gra na czas, żeby powiedzieć, że przyszła faktura i już nic się nie da zrobić :). W ostateczności faktycznie rozważam rezygnację i zamówienie jeszcze raz.

Ale jak na razie do tego Mszczonowa dojechać nie może, już tydzień stoi w Czechach i nie widać, żeby ruszał dalej.

Edit: a co do Twojego pytania to ja nie wiem jak wyglądają statusy przy Mszczonowie, ale do tej pory miałem tak, że samochód ruszał dalej w momencie jak cofał się do poprzedniego punktu, więc jeśli jest tak samo to podejrzewam, że Twój dalej stoi w Mszczonowie. Ale mogę się mylić, bo mój jeszcze tam nie dotarł :)
« Ostatnia zmiana: 14 Marca 2025, 23:07:49 wysłana przez Trulying »

Offline apete

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4060 dnia: 17 Marca 2025, 00:26:41 »
Ale jak na razie do tego Mszczonowa dojechać nie może, już tydzień stoi w Czechach i nie widać, żeby ruszał dalej.
Mój dla odmiany zaginął w transporcie. 9 dni temu teoretycznie wyjechał z Onnaing i od tamtej pory nie mam żadnego updateu. Już nawet sprawdzałem czy nie było jakichś wypadków kolejowych  :grin:

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #4061 dnia: 17 Marca 2025, 06:44:45 »
Miałem tak przy pierwszej corollli jak rozbili szybę w tylnej klapie. Działa to jakby tak, że auto niezgodne jest nieprzyjęte formalnie w systemie (bo uszkodzenia to odpowiedzialność transportu) i oni czekali na akceptację odpowialnosci.

Reasumując polecam miernik lakieru i sprzawdzene szyb przy odbiorze.

Offline apete

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4062 dnia: 17 Marca 2025, 11:23:34 »
Reasumując polecam miernik lakieru i sprzawdzene szyb przy odbiorze.
Dzięki za poradę..

Nie ma to jak przeczytac "optymistyczną" wiadomość w poniedziałek rano hehe

Offline apete

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4063 dnia: 17 Marca 2025, 11:42:13 »
No i w tej chwili pojawił się update. Kolin, Czechy.

Tak myślałem, że dopiero jak się pożalę na forum to coś się poprawi :laugh:

Offline Trulying

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4064 dnia: 17 Marca 2025, 12:43:44 »
U mnie dokładnie tak samo, w tej chwili wszedł Mszczonów, bez żadnego cofnięcia, więc może mieli jakieś problemy z systemem w zeszłym tygodniu?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl