Cześć
Przekładka zakończona i muszę powiedzieć że te 700zł to bardzo dobrze wydane pieniądze.
Soprany grają o niebo lepiej ,uczucie wiekszej ilości dźwięku w kabinie bass umiarkowany nie przesycony ale jesli ustawic glosnosc na vol 50 to czuc ruch powietrza w kabinie i mrowienie w nogawkach. Jak sie slucha glosno muzyki to na zewnatrz slychac brzeczenie tapicerki

Dystanse pasuja od toyoty Corolli E12. Mat wygłuszających nie dawałem (Mimo ze je kupiłem) bo obawiałem się kiepskiej jakości kleju i że się odkleją. Przekładka prosta, jedynie docinanie otworkow pod wieksze soprany bylo lekko irytujace. Ja oderwalem te kostki od orginalnych soprankow bo one mialy 4 piny w kostce i 2 byly juz zmostkowane. Dzieki temu nie musialem nic łaczyć ani ucinać oryginalnych wtyczek. Poprostu przylutowalem do kostki zamiast glosnika sopranowego kabel do zwrotnicy Audioson. Lewy sopran bez najmniejszego problemu przelozony. Prawa strona ze wzgledu na drugi glosnik ktory pozostawilem niezmieniony z oryginalna kostka wymagala troche wiecej precyzji w docinaniu aby zmiescil sie wiekszy tweeter . Dodatkowo okazalo sie ze jest wyzej osadzony i kratka maskujaca na desce sie nie zatrzaskuje bo glosnik jest za wysoko. Zdemontowalem metalowa siatke z tweetera i oslona sie zaklikla

Cala przekladka byla zrobiona podczas nieobecnosci zony , jutro wraca z wakacji i ciekawy jestem czy wyczuje roznice. Na poczatku przed rozbiorka mialem plan ze stare glosniki wrzuce do firmowego busa aby polepszyc bardzo slaby dzwiek ale jak zobaczylem jak wygladaja te oryginalne z toyoty to wyrzucilem je do kosza. Pierwszy raz mialem w rece glosnik o srednicy 16cm z magnesem o srednicy 2cm. Pozdrawiam