Autor Wątek: Wskaźnik zużycia chwilowego.  (Przeczytany 18402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gawith

• Gość
Odp: Wskaźnik zużycia chwilowego.
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Sierpnia 2019, 16:19:17 »
To radio za 290 zł nie posiada nawigacji więc jak dokupisz to będzie pasować. Jesli nie masz mikrofonu przy swoim radiu to wymiana na takie dotykowe nic nie da bo telefon się łączy tylko nie ma jak pogadać 
Jest też wiele niejasności bo sprzedający mało piszą a są radia od hybrydy które maja swoją grafike ale przy silniku spalinowym nic nie dają. Niektórzy uczciwie podaja że BT nie działa i trzeba miec navi żeby zadziałał, nie ma języka polskiego w wielu radiach (szczególnie tych do 400 zł na Allegro). Sa radia od JBL i bez dodatkowego wzmacniacza nie ruszą chociaż wyglądają tak samo.

W tych radiach z hybrydy bluetooth normalnie działa i nie trzeba mieć modułu GPS więc nie wprowadzaj ludzi w błąd, grafika jest taka sama jak we wszystkich. Spalanie chwilowe jest dokładniej wyskalowane niż z wersji bez hybrydy przez co jest bardziej czytelne i dokładne. Mikrofon to tylko kwestia lampki podsufitki z wbudowanym za 50 zł i podłączenie kabelka, a przez bluetooth można słuchać muzyki i komunikatów z map google. Do tego dochodzą dodatkowe informacje z klimatroniku, lista stacji radiowych, podgląd folderów i pełna lista mp3 z pendrive i wiele innych przydatnych opcji. Aby mieć nawigację trzeba dokupić moduł i antenę GPS ale to raczej zbędny wydatek bo ta nawigacja do niczego się nie nadaje.
« Ostatnia zmiana: 12 Sierpnia 2019, 16:25:12 wysłana przez Gawith »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Sierpnia 2019, 22:28:30 »
W tych radiach z hybrydy bluetooth normalnie działa i nie trzeba mieć modułu GPS więc nie wprowadzaj ludzi w błąd ....
Ja nie twierdzę że nie działa we wszystkich ale miałem sytuację że na allegro były dwa radia i sprzedający przez telefon mówił że jedno ma BT a drugie nie. Ceny były takie same więc po co miał kłamać gdyby w obydwu był działający BT. Co do języka menu to też twierdzisz ze każde radio ma polski? Mało kto o tym pisze jak sprzedaje.

Spalanie chwilowe jest dokładniej wyskalowane niż z wersji bez hybrydy przez co jest bardziej czytelne i dokładne.
Dokładnie wyskalowane? Ja na tym pasku spalania chwilowego to nie widzę dokładnego spalania.

Do tego dochodzą dodatkowe informacje z klimatroniku, lista stacji radiowych, podgląd folderów i pełna lista mp3 z pendrive i wiele innych przydatnych opcji.
Dodatkowe informacje z klimatyzacji? Przez chwilę się pokazuje z jaką prędkością pracuje wentylator jak zmieniasz temperaturę bo przecież sama temperatura jest już na wyswietlaczu klimy.
Reszta dotyczaca stacji radiowych itp. jest może prawdą ale powtarzam nie u wszystkich jest to samo. Ja w oddzielnym wątku dużo pytałem o kilka funkcji i u siebie nie znalazłem.
Ja wymieniłem i jestem zadowolony ale najbardziej z wyglądu.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Sierpnia 2019, 07:37:14 »
Ja nie twierdzę że nie działa we wszystkich ale miałem sytuację że na allegro były dwa radia i sprzedający przez telefon mówił że jedno ma BT a drugie nie. Ceny były takie same więc po co miał kłamać gdyby w obydwu był działający BT. Co do języka menu to też twierdzisz ze każde radio ma polski? Mało kto o tym pisze jak sprzedaje.
Mam dwa takie radia z róznych aurisów i w obydwu jest bt. Gdzie napisałem, że każde ma język PL?
Dokładnie wyskalowane? Ja na tym pasku spalania chwilowego to nie widzę dokładnego spalania.
Radio z benzyniaka ma chwilowe wyskalowane do 30l a z hybrydy do 15l. Chyba, że ty nie widzisz różnicy.
Dodatkowe informacje z klimatyzacji? Przez chwilę się pokazuje z jaką prędkością pracuje wentylator jak zmieniasz temperaturę bo przecież sama temperatura jest już na wyswietlaczu klimy.
Reszta dotyczaca stacji radiowych itp. jest może prawdą ale powtarzam nie u wszystkich jest to samo. Ja w oddzielnym wątku dużo pytałem o kilka funkcji i u siebie nie znalazłem.
Dokładnie o takie info na radiu mi chodziło, jest? Jest! We wszystkich radiach jest to samo bo miałem ich kilka z różnych wersji ale zostały dwa w dwóch różnych toyotach.
« Ostatnia zmiana: 13 Sierpnia 2019, 08:06:13 wysłana przez fazibazi »

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Sierpnia 2019, 08:44:52 »
OT: Diesel też ma skalę do 30l... Chciałbym, by było do 10 czy 15, bo by wreszcie było widać różnicę między 4.8 a 5.0 a 5.2. ;)
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Sierpnia 2019, 15:17:56 »
ja mam w hybrydzie wyskalowane do 40km/l jakoś bardziej mnie przekonuje ten przelicznik.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl