Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737732 razy)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1065 dnia: 01 Września 2020, 20:20:14 »
Moje wypowiedzi to Po prostu fakt i realia ... twoja odpowiedz to ...nieudolna próba odpowiedzi na prawdę
Nie chce wchodzic w polityke, ale glosowales na PIS?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(Zaraz Marcin się wk####i)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1066 dnia: 01 Września 2020, 20:22:08 »
Panowie zaczynacie odbiegać od tematu.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1067 dnia: 01 Września 2020, 20:22:33 »
Mam fabryczne navi i służy mi w zasadzie jako mapa podglądu terenu. Niestety planowanie trasy, wyszukiwanie punktów i adresów oraz nieaktualność map powoduje, że praktycznie nie używam jej jako nawigacji.
Wg mnie najwygodniejszy jest Waze na którego się jakiś czas temu przeniosłem z Google Maps.

No, ale ok co kto lubi...

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1068 dnia: 01 Września 2020, 20:27:45 »
Ja również mam fabryczną i ona prowadzi trochę jak upośledzona czasami, dlatego z ulgą przyjąłem AA i Google maps. (Które też ma wady, ale jest z grubsza niezawodne, a po mieście to już w ogóle)

P.s. Waze to tak na prawdę google maps tylko z dodatkami :)

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1069 dnia: 01 Września 2020, 20:28:34 »
mam fabryczne navi uzywam do codziennej pracy jako taxi. Czego nie znajdzie fabryczna to  navi znajdzie jako wbudowana baza google POI. za kazdy pozytywny post mam od Toyoty 5 euro

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1070 dnia: 01 Września 2020, 20:38:21 »
P.s. Waze to tak na prawdę google maps tylko z dodatkami :)

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

No tu się nie zgodzę. Też mi się tak wydawało, bo wszyscy tak pisali, ale jak poużywałem to zmieniłem zdanie. Owszem, google ich wykupił dawno temu, ale nadal robi to inna ekipa.
W okresie przejściowym, sprawdzałem trasy na obu nawigacjach i potrafiły wytoczyć zupełnie inne trasy.
Przypuszczam, że wspólna jest tylko mapa i ew. metadane od użytkowników.
W mojej opinii funkcjonalność i interfejs jest dużo lepszy od GM.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1071 dnia: 01 Września 2020, 20:40:14 »
Mam fabryczną Navi, ale prowadzi trochę dramatycznie, mówię tu przede wszystkich o długich trasach a nie o kręceniu się po mieście.
Teraz byłem w Cgorwacji orzez Węgry, nawigacja z uporem ściągała mnie na Auatrię mimo punktów przelotowych.
Punktu przelotowego nie da się ustawić w okolicy tak jak w AM, a dokładnie przez punkt, więc w Zwardoniu  targał mnie przez rynek
Przy dojeździe do manewru nie powiększa mapy, więc za bardzo nie widać gdzie skręcić. Dużo by jeszcze narzekać, dlatego ucieszyłem się bardzo z AA i AC.

Offline pisklak46

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1072 dnia: 01 Września 2020, 20:41:34 »
Czy ma ktoś potwierdzone kiedy pojawi się możliwość instalacji w ASO i w jakiej kwocie?

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1073 dnia: 01 Września 2020, 20:48:36 »
Mam fabryczną Navi, ale prowadzi trochę dramatycznie, mówię tu przede wszystkich o długich trasach a nie o kręceniu się po mieście.
Teraz byłem w Cgorwacji orzez Węgry, nawigacja z uporem ściągała mnie na Auatrię mimo punktów przelotowych.
Punktu przelotowego nie da się ustawić w okolicy tak jak w AM, a dokładnie przez punkt, więc w Zwardoniu  targał mnie przez rynek
Przy dojeździe do manewru nie powiększa mapy, więc za bardzo nie widać gdzie skręcić. Dużo by jeszcze narzekać, dlatego ucieszyłem się bardzo z AA i AC.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1074 dnia: 01 Września 2020, 20:56:01 »
Myślałem, czekałem na więcej czasu by się tym zająć i doszło do tego, że te linki z hiszpańskiego forum już nie działają.

Czy ktoś z was ma te pliki USB3 (nie mam navi, więc potrzebuję tylko ten trzeci zestaw, prawda?) i mógłby je gdzieś udostępnić?

Doszedłem do wniosku, że nawet gdybym miał uwalić stację (a nowa podobno kosztuje około 8000 zł, ktoś o tym wspominał) to w tej sytuacji zdecydowanie lepiej kupić sobie stację z Androidem za około 2000 zł.

Jak będę miał pliki do USB3 to sobie to zaktualizuję. Proszę o pomoc w pozyskaniu plików.

--- EDIT ---

Na tym forum w sekcji RAV4 znalazłem link do mirrorów. Wrzucam tu na wypadek, gdyby ktoś szukał: https://www.dropbox.com/sh/0voix1me6n5ad9o/AADyWxg7ugvhM2wNVEpKqga1a?dl=0
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2020, 21:05:57 wysłana przez PLS »

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1075 dnia: 01 Września 2020, 21:07:45 »
jesteś blisko ............  na Waffen SS
Kolego. Żarty żartami ale to co ty uskuteczniasz nie da się opisać słowami ludzi cywilizowanych. Od buraków wyzywaj sobie siebie albo członków rodziny jak ci na to pozwolą. A za to co napisałeś powyżej powinieneś dostać w r... Zwłaszcza w taki dzień.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1076 dnia: 01 Września 2020, 21:30:30 »
Przecież już kilka koncernów doszło do wniosku że ich nawigacje firmowe do niczego się nie nadają i nie są w stanie konkurować z AA i CP i przestały je po prostu instalować, a właściciel samochodu sam sobie może wybrać z której aplikacji chce skorzystać. A na to że niektórzy nie są w stanie tego zrozumieć i udowadniają wszystkim że jest odwrotnie  nic się nie poradzi. Widocznie brak szybkiej aktalizacji map im nie przeszkadza, tylko po co im w takim razie nawigacja?

Offline kaka

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1077 dnia: 01 Września 2020, 21:51:23 »
Odpalę Google Maps i sprawdzę, bo w Waze nie widzę takich rzeczy. A co do komunikatów, to jak już napisałem,  podczas odczytywania wskazówek " skręć..." itd. gdy ściszam przyciskami na kierownicy to pokazuje na wyświetlaczu "Audio", a komunikat jak "walił" po uszach tak "wali". Dzięki za wyjaśnienie i wszelkie podpowiedzi.

Miałem taki sam problem, a rozwiązanie okazało się mało intuicyjne. Głośność Android Auto można zmienić w sekcji "Głos" w ustawieniach (dostępnych np. pod przyciskiem "Setup")

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1078 dnia: 01 Września 2020, 21:53:07 »
Odpalę Google Maps i sprawdzę, bo w Waze nie widzę takich rzeczy. A co do komunikatów, to jak już napisałem,  podczas odczytywania wskazówek " skręć..." itd. gdy ściszam przyciskami na kierownicy to pokazuje na wyświetlaczu "Audio", a komunikat jak "walił" po uszach tak "wali". Dzięki za wyjaśnienie i wszelkie podpowiedzi.

Miałem taki sam problem, a rozwiązanie okazało się mało intuicyjne. Głośność Android Auto można zmienić w sekcji "Głos" w ustawieniach (dostępnych np. pod przyciskiem "Setup")
Dziękuję bardzo. Sprawdzę to rozwiązanie.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1079 dnia: 01 Września 2020, 22:11:39 »
Uzbroiłem się w pena, ale mam tylko 16 GB, więc wywaliłem wszystkie pliki niezwiązane z moim DCU, zobaczymy jak jutro pójdzie mi ta aktualizacja

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl