Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737849 razy)

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1575 dnia: 13 Października 2020, 21:39:48 »
Jeśli nie pomogą te porady, to może być też wina kabla.

Próbowałem na oryginalnym z ładowarki - może być za "słaby"?

Nie powinien.
Po podpięciu telefonu powinno pokazać się na środkowym ekranie samochodu "Połączono z Android Auto" w górnej części wyświetlacza.

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1576 dnia: 13 Października 2020, 21:53:31 »
Witam,

Mam pytanie do wszystkich :) otóż serwis dokonał mi dzisiaj aktualizacji oprogramowania (posiadam Toyotę Corollę Sedan z 2019).
Natomiast mam problem się połączyć - tel. to Huawei P-Smart (teoretycznie apka się na niego ściągnęła, działa i wszystko w niej funkcjonuje na telefonie).
Ale po podłączeniu kablem do samochodu nic się nie dzieje... nie miałem nigdy AA i sam nie wiem, czy to wina telefonu (mam chyba z automatu ustawione na "ładowanie" podczas podłączania kabla USB) czy czegoś nie umiem zrobić....

Z góry będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam
Jarek

a zmień ustawienie dot. usb to moze powodować że nie uruchamia się AA na telefonie
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline jarekjoker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1577 dnia: 13 Października 2020, 21:54:11 »
Jeśli nie pomogą te porady, to może być też wina kabla.

Próbowałem na oryginalnym z ładowarki - może być za "słaby"?

Nie powinien.
Po podpięciu telefonu powinno pokazać się na środkowym ekranie samochodu "Połączono z Android Auto" w górnej części wyświetlacza.

No i bingo kolego! Próbowałem na oryginalnym od ładowarki i blada. Wziąłem jakiegoś "chińczyka" z szuflady i zaskoczył wszystko skonfigurował etc. Tyle tylko że on jest mocno "zniszczony i złącze mi się wysuwa. Czym konkretnym kierować się kupując teraz nowy kabel czy to może być loteria?

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1578 dnia: 13 Października 2020, 22:03:54 »
Powinien być do szybkiej transmisji danych. W Euro mają dobre kable firmy SBS.

Offline jarekjoker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1579 dnia: 13 Października 2020, 22:12:55 »
Powinien być do szybkiej transmisji danych. W Euro mają dobre kable firmy SBS.

Dziękuję bardzo za wszelkie podpowiedzi!

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1580 dnia: 13 Października 2020, 22:31:35 »
Witam,

Mam pytanie do wszystkich :) otóż serwis dokonał mi dzisiaj aktualizacji oprogramowania (posiadam Toyotę Corollę Sedan z 2019).
Natomiast mam problem się połączyć - tel. to Huawei P-Smart (teoretycznie apka się na niego ściągnęła, działa i wszystko w niej funkcjonuje na telefonie).
Ale po podłączeniu kablem do samochodu nic się nie dzieje... nie miałem nigdy AA i sam nie wiem, czy to wina telefonu (mam chyba z automatu ustawione na "ładowanie" podczas podłączania kabla USB) czy czegoś nie umiem zrobić....

Pozdrawiam
Jarek

a spróbuj zmienić ustawienia portu usb w telefonie z ładowania na przesyłanie plików, moze to blokuje odpalenie AA
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1581 dnia: 14 Października 2020, 10:16:09 »
Witam,

Mam pytanie do wszystkich  otóż serwis dokonał mi dzisiaj aktualizacji oprogramowania (posiadam Toyotę Corollę Sedan z 2019).

Pozdrawiam
Jarek
Rozumiem, że ściągałeś przez apk mirror lub jakiś inny serwis i ręcznie instalowałeś? Z którego roku masz telefon, jeżeli sprzed roku lub obecny to zapomnij, że AA będzie Ci działać poprawnie. Od ubiegłego roku Huawei nie ma na pokładzie Google Mobile Services, a Huawei Mobile Services, a AA wymaga do pracy tego pierwszego. Jest to coś w rodzaju środowiska do aplikacji (taki framework). Ogólnie teraz wszyscy sprzedawcy wypychają Huawei'e po tym, jak Wujek Sam zrobił sobie embargo.

Offline MRI

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1582 dnia: 14 Października 2020, 18:42:33 »
Miałem ten sam problem ale z samsungiems7eag.Rozwiązaniem jest ustawienie trybu USB na transmisję danych a nie ładowanie telefonu.W samsung wystarczy w ustawieniach zaawansowanych wybrać debugowanie USB.

Offline Bizzz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1583 dnia: 17 Października 2020, 08:32:30 »
Czy wiecie może, jak zmienić poziom głośności komunikatów w google maps?

Offline kubut

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1584 dnia: 17 Października 2020, 10:06:11 »
Spróbuj w ustawieniach auta (nie telefonu, nie android auto, tylko zwykłych ustawieniach na ekranie samochodu) zmienić głośność pozycji "komunikaty głosowe". Nie pamiętam dokładnie gdzie to było - chyba w ustawieniach audio, ale nie dam głowy

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1585 dnia: 17 Października 2020, 10:07:51 »
Czy wiecie może, jak zmienić poziom głośności komunikatów w google maps?
W Google Maps w ustawieniach->ustawienia nawigacji. Tam masz trzy głośności do wyboru.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline kubut

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1586 dnia: 17 Października 2020, 10:09:12 »
https://lexus2.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/10479/~/how-do-i-change-my-navigation-guidance-volume-while-using-carplay%3F

Tu instrukcja do Lexusa, ale u nas jest podobnie. U mnie ustawienia w google maps nie przynosiły zmiany w głośności i musiałem użyć tych ustawień

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1587 dnia: 17 Października 2020, 17:32:41 »
Witam,

Mam pytanie do wszystkich  otóż serwis dokonał mi dzisiaj aktualizacji oprogramowania (posiadam Toyotę Corollę Sedan z 2019).

Pozdrawiam
Jarek
Rozumiem, że ściągałeś przez apk mirror lub jakiś inny serwis i ręcznie instalowałeś? Z którego roku masz telefon, jeżeli sprzed roku lub obecny to zapomnij, że AA będzie Ci działać poprawnie. Od ubiegłego roku Huawei nie ma na pokładzie Google Mobile Services, a Huawei Mobile Services, a AA wymaga do pracy tego pierwszego. Jest to coś w rodzaju środowiska do aplikacji (taki framework). Ogólnie teraz wszyscy sprzedawcy wypychają Huawei'e po tym, jak Wujek Sam zrobił sobie embargo.

Nie wiem skąd te info. Ja mam huawei p30 pro i z automatu aa działało w testowym modelu gr z salonu, bez najmniejszego problemu i żadnych mirrorów nie musiałem robić. Lubię jak znawcy wiedzą lepiej, oczywiście masz huawei?

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1588 dnia: 17 Października 2020, 17:38:45 »
Witam,

Pozdrawiam
Jarek

Nie wiem skąd te info. Ja mam huawei p30 pro i z automatu aa działało w testowym modelu gr z salonu, bez najmniejszego problemu i żadnych mirrorów nie musiałem robić. Lubię jak znawcy wiedzą lepiej, oczywiście masz huawei?
P30 pro miał datę premiery w marcu 2019 wiec jeszcze masz googla ale napewno nie aktualnego. Od lata 2019 huawei nie może instalować usług googla i tak już raczej zostanie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1589 dnia: 18 Października 2020, 07:48:28 »

P30 pro miał datę premiery w marcu 2019 wiec jeszcze masz googla ale napewno nie aktualnego. Od lata 2019 huawei nie może instalować usług googla i tak już raczej zostanie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bzdury piszesz. Wszystkie modele Huawei, które mają usługi Google(nawet te po banie hamerykanów), nadal są aktualizowane i usługi oraz zabezpieczenia są cyklicznie odświeżane.
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl