Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2220 dnia: 06 Czerwca 2024, 21:58:43 »
A po co masz udostępniać net przez telefon, jeżeli Box ma swoją kartę SIM i ona będzie go  udostepniała?

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2221 dnia: 06 Czerwca 2024, 23:10:00 »
Posiadam Tboxa w wersji mini wygląda jak ten tylko niema ambientu i pracuje na Androidzie 11. Ma slot karty SIM i pamięci. Działa jak normalny telefon po włożeniu karty SIM czyli można dzwonić z tego, wysyłać smsy, i korzystać z neta. Kwestia samej kart SIM. Gdy udostępniasz neta i np oglądasz YT to twój telefon będzie się grzał gdyż oprócz tego że dane musi pobrać do siebie to później jeszcze wysłać dalej do urządzenia drugiego. Więc procesor będzie gonił a co za tym idzie będzie wytwarzał ciepło. Może nie będzie to piekarnik ale na pewno będzie wyższa temperatura niż gdy korzystasz z samego telefonu bez udostępniania neta. Wiem bo mam kartę SIM z virgin na kartę i mało neta tam mam a w Orange na karte mam do wykorzystania już ponad 2000GB więc często jak mam dłuższą trasę to włączam osobisty hotspot i czuję różnice wtedy w temperaturze telefonu.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2222 dnia: 07 Czerwca 2024, 10:35:04 »
A po co masz udostępniać net przez telefon, jeżeli Box ma swoją kartę SIM i ona będzie go  udostepniała?
Ale muszę mieć dodatkową kartę sim.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2223 dnia: 07 Czerwca 2024, 11:01:46 »
Ale muszę mieć dodatkową kartę sim.
Oczywiście, ale chyba po to kupujesz taki box, żeby mieć jego pełną funkcjonalność i żeby oszczędzać baterię telefonu. W innym przypadku można kupić  do bezprzewodowego AA lub CP coś innego za kilkadziesiąt zł.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2224 dnia: 07 Czerwca 2024, 11:16:20 »
Można też mieć kilka kart  SIM z tym samym numerem (np. FLEX)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2225 dnia: 07 Czerwca 2024, 11:31:15 »
No akurat jestem w Nju, a całkiem niedawno przeniosłem się tam właśnie z Flexa :D Nie wiadomo kiedy w Nju, no i czy w ogóle będzie taka możliwość.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2226 dnia: 07 Czerwca 2024, 11:58:16 »
Ale chyba nie można ich używać jednocześnie. Przynajmniej kiedyś tak było.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2227 dnia: 07 Czerwca 2024, 13:16:21 »
Ale chyba nie można ich używać jednocześnie. Przynajmniej kiedyś tak było.
Nie można, ale po co?
Chodzi o to, by dongle miało swoją SIM z naszym netem i książką.
To jak para telefon + SmartWatch.
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwca 2024, 13:18:32 wysłana przez Krisman »

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2228 dnia: 07 Czerwca 2024, 13:20:58 »
Czyli to działa tak, że jak mamy radio Adnroid z kartą sim włączone, to nasz telefon wtedy nie neta, natomiast przy wyłączonym radiu wraca na telefon net?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2229 dnia: 07 Czerwca 2024, 13:58:50 »
Działa to tak, ze urządzenia działają równolegle i w zależności z czego korzystasz, to ma priorytet, tak myślę, sam miałem zwykłe dongle bez karty. Mam za to zegarek LTE  i fon z tym samym numerem i zapewne działa to podobnie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2230 dnia: 07 Czerwca 2024, 14:29:47 »
Nie można, ale po co?
Bo kiedyś miałem 2 karty na ten sam numer w 2 telefonach i trzeba było jeden wyłączyć żeby działał drugi. Czy jak włożymy do boxa kareę sim i do telefonu drugą to oba urządzenia będą działały?
Mam za to zegarek LTE  i fon z tym samym numerem i zapewne działa to podobnie.
To nie działa tak samo. Mam Iphone, McBook iIpad  i Apple watch, a karta jest tylko w telefonie a wszystkie wiadomości, itp pokazują się na wszystkich urządzeniach. Nie jestem informatykiem, ale nie ma to nic wspólnego z ilością kart, bo jest tylko ona w telefonie.

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #2231 dnia: 07 Czerwca 2024, 18:30:23 »
Nie można, ale po co?
Bo kiedyś miałem 2 karty na ten sam numer w 2 telefonach i trzeba było jeden wyłączyć żeby działał drugi. Czy jak włożymy do boxa kareę sim i do telefonu drugą to oba urządzenia będą działały?
Mam za to zegarek LTE  i fon z tym samym numerem i zapewne działa to podobnie.
To nie działa tak samo. Mam Iphone, McBook iIpad  i Apple watch, a karta jest tylko w telefonie a wszystkie wiadomości, itp pokazują się na wszystkich urządzeniach. Nie jestem informatykiem, ale nie ma to nic wspólnego z ilością kart, bo jest tylko ona w telefonie.
Tylko że w tym wypadku wiadomości fizyczne odbiera telefon. Jeżeli go wyłączysz SMS nie dotrze na żadne urządzenie (nie mylić z iMessage). Jeżeli masz oddzielne karty to wiadomość jest dostarczana fizycznie do wszystkich (czyli idę na trening z Apple Watch, wyłączam telefon a SMS i połączenia tel. dostaje nadal)

P,paw

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2232 dnia: 07 Czerwca 2024, 21:26:00 »
Z tego co wyczytałem, to we Flexie można mieć dodatkową kartę z tym samym numerem tylko do internetu, albo do wszystkiego.

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #2233 dnia: 07 Czerwca 2024, 21:28:11 »
Z tego co wyczytałem, to we Flexie można mieć dodatkową kartę z tym samym numerem tylko do internetu, albo do wszystkiego.
Owszem można.

p,paw

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2234 dnia: 07 Czerwca 2024, 21:34:39 »
T-mobile opcja Tandem. Dwa Simy, do wszystkiego, z tym samym nrem. Mam i korzystam
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl