ASO - wczoraj założenie letniej na nową felge + kodowanie oryg. TPMS za .. 200 pln aaa nie jak przez tel mi kobitka mowila,ze wyjdzie 320 .. nie wiem,moze promocja
- w kazdym badz razie 190pkt dalem z Toyota More i 10pln musialem zaplacic - bo oni papier musieli wystawic (takie reguły) .
Lokalny wulkanizator chcial 260pln.
Inny nie mial programu do oryginalnych czujników, tak wiec padło na ASO bo i pkt sie przydały
felgi : po długich poszukiwaniach padło na Anzio Spark 8 szer. 18" ET35. Jedynie tylko pierścienie weszly by otwór byl 60,1

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No i wyszło jak trzeba a felki pasują do białego jak ta lala.
2 stówy za założenie i kodowanie w ASO to bdb cena.
Mnie wyszło tyle samo u Pana Cześka za rogiem 160 za założenie opon (u mnie były akurat zimowe) i 40 zł za klonowanie czujników ale to robiłem wcześniej bo klony mam na lato (miały być czarne szyjki wentyli taki detal bo oryginały są srebrne)

Jak ASO to chyba wpisali Ci drugi komplet w komputer (pamiętam że mi chyba mówili że za to tylko 200zł liczą

).
Powiem że nie wiem jak to działa bo w osobówce za podmianę opon co roku na felgach (fakt stalowe i mniejsze bo 14") przez lata płaciłem 60zł - teraz nie pamiętam kilka złotych więcej (bo dokupiłem dwie opony).
Ale 160 to już jest trochę - a operacja x2 w ciągu roku powoduje że zaczynam rozumieć ludzi którzy zakładają całoroczne i maja to wszytko tam gzie słońce nie dochodzi.
Kumpel tak jeździ - ma index mud & snow elektronika dała radę pod górkę podczas największych śniegów zapłacił raz za zbieżność ustawianą na założonym kole chyba 200zł - auto mu idzie jak po sznurku i nie wydawał kasy na felgi opony zmianę i inne pierdoły.
Tylko w zimie nie do każdego kraju wjedziesz na takich kapciach - ale stanowczo ma to wg. mnie sens.
Teraz to już pozamiatane bo mam dwa komplety (zobaczę ile mnie zczesza za zmianę gotowych kół) ale po czasie sprzedałbym firmowe opony letnie i kupił całoroczne - takich śniegów jak w tym roku to nie było z 15 lat więc albo będą co roku albo nigdy.
Ja to u Was wygląda lokalnie może ktoś ma jakąś anegdotę?