Ode mnie też w serwisie zażyczyli sobie 1800PLN za tę siatkę. Postanowiłem "zaryzykować"

i zamówiłem tę do Aurisa. Okazało się, że siatka z Aurisa nie pasuje - jest ok. 5cm za długa. Jednak zaczepy wydawały się być "kompatybilne", więc postanowiłem skócić tę siatkę.
Do skrócenia były 3 elementy - aluminiowa obudowa rolety, rurka na którą nawija się siatka oraz metalowy pręt - oś całego mechanizmu. Niestety po skróceniu pręta, jego końcówki trzeba nawiercić i te otwory nagwintować co może być bardzo problematyczne w domowych warunkach. Oprócz tego trzeba też przesunąć mocowania używane po rozłożeniu oparć tylnych siedzeń (ale to nie problem).
Po tych przeróbkach roleta daje się skutecznie zamocować zarówno na rozłożonych oparciach tylnych siedzeń jak i w mocowaniach pod poziomą roletą bagażnika. Jednak w tej drugiej opcji końcówki tego "daszka" (przednia część poziomej rolety) kolidują trochę z plastikowymi osłonami zaczepów rolety pionowej. Wykonałem podcięcia w tych osłonach i obydwie rolety udało się zamontować jednocześnie, ale nie wygląda to zbyt profesjonalnie

. Niemniej podcięcia te są zasłonięte przez ten "daszek".