Autor Wątek: Siatka oddzielająca przestrzeń bagażową  (Przeczytany 12615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ostry-1

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Siatka oddzielająca przestrzeń bagażową
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Kwietnia 2021, 09:10:09 »
Udało mi się upolować kasetę z siatką do Corolli TS i doskonałej cenie i właśnie dziś przyszła.
No i mam mały zonk - bo okazuje się że roleta bagażnika posiada plastikową maskownicę, która zasłania szczelinę pomiędzy kasetą rolety a tylną kanapą. A akurat w tej przestrzeni mieści się siatka.
Wygląda na to że mogę mieć zamontowaną na raz albo roletę albo siatkę - w Aurisie II można było mieć obie na raz...
Oglądałem kasetę rolety i ten plastik próbują znaleźć jakieś zatrzaski - ale bez skutku a siły ani śrubokręta nie chcę używać.

Czy któryś z posiadaczy Corolli z fabryczną siatką podpowie jak to jest zorganizowane w Waszych pojazdach?
Zaczynam się zastanawiać czy ta kosmiczna cena w ASO 1800pln za tę siatkę nie obejmuje również ceny rolety pasującej do zestawu i bez zaślepki...

Zaślepka jest jak tutaj:

Zamontuj pezposrednio do tylnego oparcia fotela i po problemie. Pisałem już o tym wcześniej.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2021, 09:12:37 wysłana przez ostry-1 »

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Kwietnia 2021, 16:06:49 »
Udało mi się upolować kasetę z siatką do Corolli TS i doskonałej cenie i właśnie dziś przyszła.
No i mam mały zonk - bo okazuje się że roleta bagażnika posiada plastikową maskownicę, która zasłania szczelinę pomiędzy kasetą rolety a tylną kanapą. A akurat w tej przestrzeni mieści się siatka.
Wygląda na to że mogę mieć zamontowaną na raz albo roletę albo siatkę - w Aurisie II można było mieć obie na raz...
Oglądałem kasetę rolety i ten plastik próbują znaleźć jakieś zatrzaski - ale bez skutku a siły ani śrubokręta nie chcę używać.

Czy któryś z posiadaczy Corolli z fabryczną siatką podpowie jak to jest zorganizowane w Waszych pojazdach?
Zaczynam się zastanawiać czy ta kosmiczna cena w ASO 1800pln za tę siatkę nie obejmuje również ceny rolety pasującej do zestawu i bez zaślepki...

Zaślepka jest jak tutaj:

Zamontuj pezposrednio do tylnego oparcia fotela i po problemie. Pisałem już o tym wcześniej.

Montaż samej kasety z siatką nie jest problemem. Problemem po montażu staje się roleta bagażnika jaką mam fabrycznie, bo jest wyposaożona w plastikową maskownicę, która koliduje z siatką. Na zdjęciu jakie wkleiłem to ta plastikowa listwa w górnej części.
Nijak nie mogłem tego razem spasować - idealnie by było wyrwać ten plastik z rolety ale dopóki nie upewnię się że coś robię źle, lub że trzeba mieć model rolety bez tej zaślepki to nie chcę tego robić.
Czasu mi brak żeby podjechać do ASO.

Offline pawel2p

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Cross 2.0
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Kwietnia 2021, 18:35:56 »
Dzień Dobry
W samochodach wyposażonych w siatkę, występuje inny typ rolety. Tj. sama roleta jest taka sama
za wyjątkiem tej maskownicy która jest krótsza i pozwala rozwinąć siatkę.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Kwietnia 2021, 00:10:30 »
Dzień Dobry
W samochodach wyposażonych w siatkę, występuje inny typ rolety. Tj. sama roleta jest taka sama
za wyjątkiem tej maskownicy która jest krótsza i pozwala rozwinąć siatkę.

O proszę, i to jest konkret.
Dziękuję za infomacię, tak myślałem. ASO do tej pory mi nie odpowiedziało czy i jak to montować ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl