Średnia po tamtym tankowaniu i kasowaniu wszystkiego była chwiejna ,ale w miarę upływu czasu i kilometrów stabilizowała się i nie podlegała już takim częstym zmianom .
Kolejne tankowanie .
Rezerwa zapaliła się przy zasięgu 34km , tankowałem przy zasięgu 25km .
Przejechane 495.4km ,średnia 8.3L/100km .
Przed tankowaniem wykasowane znowu wszystko (zegary , radio dwie strony, odcinki A i B) .
Zgaszony silnik , przy nalewaniu paliwa pod koniec pistolet odbijał , było widać pianę która się tworzy . Pewnie wysoki stan był już i kolejne paliwo ulegało spienieniu . Widziałem teraz lepiej bo tankowałem w dzień .
Paliwa weszło 41.5L , czyli w baku pozostało jeszcze z 50L pojemności całkowitej 8.5L .
Odpaliłem auto i obserwowałem między zegarami ,oraz paski na dwóch stronach radia.
Po chwili wskoczył przeliczony zasięg 485km . Na zegarach było 0.0 a na obydwu stronach radia nie było ani jednego paska pionowego . Sprawdziłem , postałem tak jeszcze chwilę i pasków nadal nie było ,na zegarach dalej 0.0 . Dopiero paski w radiu pojawiły się po ruszeniu , pierwszy na drugiej stronie a za chwilę na pierwszej stronie .
Wychodzi ,że jest zapisana jakaś stała wartość (średnia spalania) do wyliczenia zasięgu . Która pewnie w trakcie ubywania paliwa i przybywania kilometrów jest jakoś aktualizowana . Tylko że zasięgu przyrostów jakichś nie widziałem , raczej spadki od wartości początkowej wyliczenia . Być może przyrostu zasięgu nie widać ,bo zasięg wolniej spada i w ten sposób odbywa się aktualizacja .
Jeśli L / km= średnia , to można wyliczyć tą wartość zapisaną w dwóch wersjach . Dla ilości paliwa zalanego i dla ilości paliwa całkowitego .
41.5L / 4.85km = 8.56L/100km
lub
41.5L + pozostałe 8.5L = 50L / 4.85km = 10.31L/100km
Czy obydwie są prawidłowe , nie wiem .