Autor Wątek: wycieraczki / smugi  (Przeczytany 151189 razy)

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: wycieraczki / smugi
« Odpowiedź #75 dnia: 30 Października 2020, 18:52:20 »
Czy problem występuje w MY21? Chociaż chyba dużo ich jeszcze nie jeździ...
Występuje :(

Pozdr,
n.

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
« Odpowiedź #76 dnia: 30 Października 2020, 19:06:24 »

Pozdr,
n.

No właśnie dziś jechałem pierwszy raz w deszczu i nie zauważyłem problemów... czy to się pojawia dopiero po czasie?

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 30 Października 2020, 19:14:56 »
czy to się pojawia dopiero po czasie?
Stary my mamy przejechane 1000km...wczoraj wracałem wieczorem w deszczu, udawałem kurzego gimbala żeby znaleźć dziurę w tej rozmazanej plamie na szybie...wycieraczka jadąc na zewnątrz zbiera super, gdy wraca maże szybę i gówno widać, w zestawieniu z reflektorami aut z naprzeciwka ... masakra...:(
nawet nie będę sie do tych idiotów z TMPodzywał, spróbuję jak najlepiej doczyścić szybę, wymienię pióra a później może będę reklamował bo nie mam czasu na durne dyskusje i jazdy do serwisu by posłuchać pana "janka" (przepraszam Janków), że nie ma problemu albo pierwszy raz słyszą. Toyota jako marka broni się faktycznie bezawaryjnością i jakością. TMP to kpina.

pozdr,
n.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Października 2020, 20:34:05 »
W takim razie odwróć same gumki o 180* i powinno Ci pomóc. Swoją drogą jakim cudem Ja i inne osoby mają ok, a inne źle? Miałem farta i nie pokryli mi szyb jakimś
gówxem w transporcie?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Października 2020, 20:37:02 »
W takim razie odwróć same gumki o 180* i powinno Ci pomóc. Swoją drogą jakim cudem Ja i inne osoby mają ok, a inne źle? Miałem farta i nie pokryli mi szyb jakimś
gówxem w transporcie?
Odwracanie gum nic nie daje. Wymiana też nie (sprawdzałem 2 marki zamienników - i to z tych droższych). Ewidentna wada konstrukcyjna (moim zdaniem albo za słaba sprężyna dociskająca, albo ustawienie krawędzi pióra pod złym kątem względem powierzchni szyby).

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Października 2020, 20:51:43 »
Ja jeszcze spróbuję dokładnie wyczyścić szybę. Może nie od razy cer ale silna chemia bo po dzisiejszej jeździe widzę jakby zakamieniona  szybę.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Października 2020, 21:14:32 »
A może to nie wina wycieraczek tylko szyby.

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 30 Października 2020, 21:19:12 »
A może to nie wina wycieraczek tylko szyby.
Gdyby była to wina szyby, to raczej rozmazywałoby się w obie strony...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline Old_Marynarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 30 Października 2020, 21:33:37 »

Pozdr,
n.

U mnie nic takiego nie występuje. Co prawda auto mam od kilku dni, ale już jeździłem nim w deszczu. Nie zauważyłem smug. Wręcz przeciwnie, świetnie wycieraczki zbiera wode z szyby.
Może to nie wina szyby czy wycieraczek, tylko płynu do spryskiwaczy...? Nie wiem może brudny (zaolejony) zbiornik na płyn? Zgaduje może glupio....ale szukajmy rozwiązania....

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 30 Października 2020, 22:04:30 »
Jedni mają inni nie więc może to wina wycieraćzek z jakiejś partii jest wadliwa .

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #85 dnia: 30 Października 2020, 22:21:26 »
W tak dużym spectrum czasu? Ja mam koniec 2019/MR2020  i jest super! A tu nawet model 2021 i "guano"? A przecież  i przed moim  zgłaszano usterkę :(

Offline miro66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 31 Października 2020, 08:31:47 »
Ja jeszcze spróbuję dokładnie wyczyścić szybę. Może nie od razy cer ale silna chemia bo po dzisiejszej jeździe widzę jakby zakamieniona  szybę.
Mam to samo od nowości,a Ravka ma miesiąc.Wymieniłem wycieraczki na zamienniki z górnej półki jest lepiej, ale nie tak jak powinno być.A może szyby w transporcie są oklejane jakąś folią zabezpieczającą i po odklejeniu zostaje klej na szybie?Czym to zmyć,próbowałem wszystkim i nic.Też mam efekt zakamieniałej szyby przede wszystkim jak zajdzie parą lub jest mokra.O co tu chodzi?Auto super, ale wycieraczki dno.

Offline radmor

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #87 dnia: 31 Października 2020, 09:58:52 »
Ja odebrałem auto koniec czerwca 2020 i z początku nie widziałem tego problemu, aczkolwiek w lato deszczu było niewiele. Czytałem ten wątek i mówię sobie: no cos tam i u mnie rozmazuje i nie zbiera tak jak trzeba, ale nie ma tragedii więc trochę to zbagatelizwoałem. Przy normalnym kapuśniaczku i w dzień to rozmazanie jeszcze jakoś można przełknąć ale w połączeniu z intensywnymi opadami deszczu w nocy robi się horror.

Jeżeli wymiana, obracanie i inne rzeczy nie pomagaja pozostaje nam czekać na jakieś kokretne stanowisko TMP - ja chyba wyśle im emaila z opisem mojej ostatniej przygdy na trasie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #88 dnia: 31 Października 2020, 11:24:13 »
Zrób tak,  bo ja jechałem w ulewę z Kołobrzegu do Szczecina po 20.00 i zbierają super idealnie, więc jak widać może być dobrze.

Offline pawelgr

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #89 dnia: 01 Listopada 2020, 13:31:40 »
Witam, mialem to samo, auto odebrane 09.2020. Smugi na powrocie wycieraczki od strony kierowcy. Nie uznali mi tego na gwarancji, musialem kupic od nich nowa za 90pln i jest ok.

Dodatkowe usterki: nie dokrecone tylne chlapacze i oslona termiczna tlumika, rezonuje powyzej 100km/h, nisko ustawione światla mijania - poprawione w ramach gwarancji i jest ok

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl