Jestem po wizycie w ASO Żerań.
Rozmawiałem na ten temat z człowiekiem z serwisu i oto co się dowiedziałem.
Czujniki akcesoryjne są firmowane przez dwie polskie firmy (jedna to jakaś "pociotka" firmy Kobra znanej z autoalarmu a druga coś na A - nie pamiętam,bo nie ma po co).
Czujniki tylne mogą się integrować z systemem (musi być kamera tylna), są dwie wersje: z integracją i bez integracji.
Wersja z integracją oprócz sygnału dźwiękowego pokazuje STAŁE linie na ekranie (bez skrętu).
Czujniki przednie nie integrują się z systemem. Wiązka elektryczna w wersjach poza Selection i Executive nie jest przygotowana do podłączenia czujników "oryginalnych" (czytaj instalowanych fabrycznie w wersjach Selection i Executive). Producent nie przewiduje takich instalacji i nie ma zamiaru ich przewidywać.
Sam koszt zamówienia "oryginalnych" czujników (czytaj instalowanych fabrycznie w wersjach Selection i Executive) wraz z centralką to podobno ok. 6000PLN. Do tego dochodzi przeróbka wiązki i co najciekawsze: nadal nie ma gwarancji, że system się "dogada" z czujnikami!
O "niedogodnościach" przy obsłudze czujników akcesoryjnych, w sposób oczywisty każdy z klientów zainteresowanych ich montażem, powinien być poinformowany.
Mam nadzieję, że to ostatecznie wyjaśnia sprawę.
PS w ramach bonusa moje pytanie i odpowiedź z TMP :
> Moje pytanie dotyczy instalacji czujników parkowania do samochodu
> Toyota
> Rav4 model 2019. Czy proponowane przez TMP w salonach ASO czujniki
> integrują się z systemem multimedialnym, tak jak ma to miejsce w
> przypadku czujników instalowanych fabrycznie w wersjach Selection i Executive ?
> Chodzi konkretnie o wyświetlanie np. odległości od przeszkody, który
> czujnik jest najbliżej przeszkody itd. Jeśli tak nie jest, to czym to
> jest spowodowane (brakiem odpowiedniej wiązki elektrycznej, inną
> wersją systemu wgranego do stacji multimedialnej itp.) ?
Szanowny Panie,
Dziękujemy za przesłaną wiadomość.
Informujemy, że nie jest wyświetlana żadna informacja na ekranach. Występuje jedynie sygnalizacja dźwiękowa.
Jest to spowodowane ograniczeniami technicznymi.
Z poważaniem,
imię i nazwisko
Koordynator ds. Kontaktów z Klientami