Autor Wątek: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic  (Przeczytany 163183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic
« Odpowiedź #90 dnia: 29 Listopada 2019, 14:21:35 »
Szumy powyżej 140kph są na tyle duże że można je nazwać uciążliwymi
wygląda na to, że brali pod uwagę przy projektowaniu nasze przepisy ruchu drogowego ....

Offline sgod

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 29 Listopada 2019, 15:03:17 »
Parę dni temu byłem w garażu zapytać się o cenę i sposób zabezpieczenia lakieru itp.
Sprzedawca powiedział, że w tej chwili nie dodaje się do lakierów ołowiu w postaci utwardzacza, przez co lakier jest miększy.

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Listopada 2019, 15:18:03 »
przez co lakier jest miększy.

W japońskich samochodach wyjątkowo miekki........ chyba zapomnieli też o innych składnikach lakieru.
Toyota Corolla SD 2018

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 29 Listopada 2019, 15:18:21 »
Pytałeś może czy planują zmienić cenę dla hybryd w związku ze zmianą stawki akcyzy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ty kolego jesteś niereformowalny. Pisałem wcześniej. Żadnych obniżek nie będzie. Płacisz tyle ile masz na umowie. Od poniedziałku obowiązuje obniżona akcyza i żaden diler nie obniża ceny. Ba, nawet nie chce o tym myśleć. Teraz idą zamówienia na marzec 2020 i też są po normalnej cenie.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 29 Listopada 2019, 15:42:40 »
Od poniedziałku obowiązuje obniżona akcyza i żaden diler nie obniża ceny. Ba, nawet nie chce o tym myśleć. Teraz idą zamówienia na marzec 2020 i też są po normalnej cenie.
bardzo to jest ciekawe - bo dealer zawiera umowe po obecnych cenach - a akcyze zaplaci w chwili sprowadzenia samochodu do kraju - czyli juz po obnizce - wiec bedzie kilka tysiakow do przodu .....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #95 dnia: 29 Listopada 2019, 16:08:12 »
Moze Toyota poczyta i wezmie pod uwage:

Powinni poprawić wykończenie przestrzeni bagażnika, Polo 2018 przy Ravce to mercedes ;)
Toyota Corolla SD 2018

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 29 Listopada 2019, 16:32:33 »
Pytałeś może czy planują zmienić cenę dla hybryd w związku ze zmianą stawki akcyzy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ty kolego jesteś niereformowalny. Pisałem wcześniej. Żadnych obniżek nie będzie. Płacisz tyle ile masz na umowie. Od poniedziałku obowiązuje obniżona akcyza i żaden diler nie obniża ceny. Ba, nawet nie chce o tym myśleć. Teraz idą zamówienia na marzec 2020 i też są po normalnej cenie.
Ty kolego rozumiem że masz na wyposażeniu szklaną kulę skoro z taką pewnością przekazujesz informacje nieznane jeszcze oficjalnie nawet TMP. Rozmawiałem przed chwilą telefonicznie z BOK TMP i uzyskałem informacje że w przyszłym tygodniu TMP poda informacje czy cena ulegnie zmianę w związku ze zmianą akcyzy czy nie.
Ja mam zapewnienie od dilera że cena jaką mam na umowie jest najwyższa możliwą jaką zapłacę ale jeśli jednak będzie obniżka bądź promocja to finalnie zapłacę cenę jaka będzie obowiązywać w dniu wystawienia fv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 29 Listopada 2019, 17:15:31 »
Ty kolego rozumiem że masz na wyposażeniu szklaną kulę skoro z taką pewnością przekazujesz informacje nieznane jeszcze oficjalnie nawet TMP. Rozmawiałem przed chwilą telefonicznie z BOK TMP i uzyskałem informacje że w przyszłym tygodniu TMP poda informacje czy cena ulegnie zmianę w związku ze zmianą akcyzy czy nie.
Ja mam zapewnienie od dilera że cena jaką mam na umowie jest najwyższa możliwą jaką zapłacę ale jeśli jednak będzie obniżka bądź promocja to finalnie zapłacę cenę jaka będzie obowiązywać w dniu wystawienia fv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie mam żadnej kuli, ale mam pisemną odpowiedź pracownika TMP że obniżki ceny nie będzie. Wiem że takie spotkania się odbyły i nic nie zmieniają. Monitorują sprzedaż i jedynie duże tąpnięcie może spowodować obniżkę cen lub jakieś naciski. A na to się nie zanosi. Mój jeszcze płynie i w Polsce ma być na początku grudnia, więc clony będzie po niższej akcyzie. Tak samo dostałem potwierdzenie, że płacę zgodnie z umową.

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #98 dnia: 29 Listopada 2019, 18:29:28 »
Przepraszam ale muszę sprostować jedną rzecz. Ustawa o obniżce akcyzy wchodzi w życie dopiero od 01-01-2020.  Rozumiem więc upór Toyoty odnośnie pozostawienia cen po staremu przynajmniej do nowego roku. A po nowym roku dochodzi opłata emisyjna. Zrobi się ciekawiej.

Offline KonradMK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 29 Listopada 2019, 19:01:34 »
Szumy powyżej 140kph są na tyle duże że można je nazwać uciążliwymi
wygląda na to, że brali pod uwagę przy projektowaniu nasze przepisy ruchu drogowego ....

Tak, na pewno. A kierowcą testowym był 70-letni przygłuchy dziad który całe życie jeździł skodą favorit tylko do kościoła w niedzielę w swojej wsi. 100-130kph też jest głośno, potem jest po prostu gorzej. Wynika z tego że np Mercedesy nie są produkowane na polski rynek bo musiałyby być głośne, kiepsko oświetlone we wnętrzu no i tanie :D
« Ostatnia zmiana: 29 Listopada 2019, 19:03:07 wysłana przez KonradMK »

Offline Gary

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 29 Listopada 2019, 21:40:43 »
Widze ze duzo jest takich malych irytujacych rzeczy choc to smutne bo w full wypasie to auto kosztuje ponad 200 tys... zastanawia mnie czy na forach Hondy CRV tez ludzie tak dyskutuja jakies niedorobki i niedoskonalosci, nie wiem dlaczego w wielu testach zagranicznyxh pada na koncu stwierdzenie ze all in all Toyota jest super ale w sumie Honda to troche bardziej dopracowany i lepszy samochod.
Ja jestem osobiscie fanem Toyoty i troche mnie smuci ze tyle niedoskonalosci wytykacie -nie zwrocilem wczesniej na to uwagi ale macie absolutna racje w wielu kwestiach.
Trudno zrozumiec dlaczego tak jest zaoszczedzone to tu lub tam...
Czyli teraz sa zamowienia na toyote na marzec ? :roll: :embarassed: Kurcze chcialbym bardzo wszesniej... a tu 3 mce czekania...

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 29 Listopada 2019, 21:55:25 »
100-130kph też jest głośno, potem jest po prostu gorzej
z czystej ciekawości: czym Kolega jeździł wcześniej ?

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 30 Listopada 2019, 08:27:23 »
Czyli teraz sa zamowienia na toyote na marzec ? :roll: :embarassed: Kurcze chcialbym bardzo wszesniej... a tu 3 mce czekania...

Warto dopytać handlowca .. jak ja zamawiałem swoją (oczywiście miałem wymyśloną konfigurację) to proponował mi dwa modele z "placu" - czyli dostępne na już :D
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

Offline lukamar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Listopada 2019, 17:36:06 »
Konkurencja o której mówię to Tiguan (z uwagi na wielkość RAVki wersja Allspace), mazda CX-5, Honda CRV. Sprawdzałem gruntownie wszystkie te modele, sumarycznie jednak wybór padł na Toyote.
Cześć. Mam podobny dylemat - co ostatecznie przekonało Cię do RAV4? Szczególnie w porównaniu do Tiguana? Testowałem ostatnio oba auta i mimo przywiązania do marki z Japonii, skłaniam się ku VW. Głównym powodem jest silnik i skrzynia (2.0 TSI, DSG vs 2.0 CVT), którymi jeździ się bez porównania przyjemniej, wykończenie i wyposażenie Tiga. Design Toyoty jest fajniejszy, ale plastik w schowku, lampki czy mega tandetny bagażnik (plastiki, roleta, brak wygłuszenia, wolna klapa) naprawdę drażnią. Plus dla toyoty za poczucie jazdy większym i bezpieczniejszym autem - w VW czułem się jak w kompakcie. I za większy bagażnik i elektryczne, skórzane fotele w Executive (w tigu trzeba dopłacić za nie nawet w najwyższej wersji). Chociaż znowu manualny fotel Topkomfort z masażem był wygodniejszy niż fotel z RAV4 executive. Dylematy 2 świata...  :o

Offline lukamar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 30 Listopada 2019, 17:47:19 »
. AA i AC - mamy rok 2019. Śmiech na sali.
Dzisiaj w salonie przy okazji jazdy próbnej sprzedawca powiedział mi ciekawą rzecz odnośnie AA (chyba też dotyczy AC), ale jeszcze nie potwierdzoną oficjalnie - RAVki produkowane od stycznia 2020 mają mieć fabrycznie zainstalowane AA. W RAVkach wyprodukowanych od października 2019 będzie można zainstalować AA za ok 300 pln. A RAVkach wyprodukowanych przed październikiem 2019 nie będzie możliwości dołożenia AA w ogóle. Co jak sam przyznał stawia ich w delikatnie mówiąc trudnym położeniu, bo przy zakupie obiecywali wszystkim właścicielom nowej RAV4 możliwość późniejszego dołożenia AA...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl