Przed wyborem auta śledziłem fora Skody, VW i owszem tutaj wiele osób (w tym ja) "czepia" się jakiś detali ale zwróćcie uwagę że jeszcze nikt nie narzekał na jakieś awarie. Gdzie fora Tiguana albo Kodiaqa mają dużo takich tematów.
Wracając do akcesoriów. Kosz/popielniczka rzeczywiście za mały. Pionowa siatka, będę miał zamontowaną w ramach pakietu protection, no zobaczymy chociaż po tym co piszecie, nie spodziewam się cudów, zawsze można zdemontować. Tylna listwa na zderzak na pewno się przyda, a chlapacze myślę że będą pasowały do wersji Selection, a na pewno ograniczą brudą.
Co do Mercedesa już pisałem potrzeba powyżej 200k na auto. I może auto przyjemniejsze, ale silniki kontrukcyjnie koncern PSA (kogoś to interesuje w necie jest dużo info o nowych silnikach pure tech). A klekota więcej nie chce. VW, Skoda odpadły z tych samych powodów, do tego doszczła jeszcze skrzynia DSG. Dlatego godzę się na kompromisy Toyoty, ale wybrałem ją głownie ze względu na napęd i wygląd. Niech no tylko okazałby się awaryjna to bym stracił zaufanie do współczesnej motoryzacji zupełnie.