Autor Wątek: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic  (Przeczytany 162916 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic
« Odpowiedź #135 dnia: 07 Grudnia 2019, 13:58:39 »
Powiedz, dla czego zdecydowałeś się na Ravkę? Ona taka okropna jest. Haczyków nie ma, popielniczka ujowa, jednym słowem masakra. Jak można takim niedorobionym autem jeździć?

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #136 dnia: 07 Grudnia 2019, 13:59:05 »
To są te haczyki do mocowania górnego siatki pionowej.  Srednica uchwytu siatki jest większa niż szczelina w haczyku. Trzeba na siłę przeciskać. Po założeniu haczyka jest w zasadzie niemożliwe zdejmowanie/ zakładanie siatki z haczyka, więc siatka wisi na stałe, albo jak nam będzie przeszkadzała- czeka wykręcanie haczyków. Ergonomiczny rarytas.

A tutaj wkręcamy owe haczyku. Tak w miejscu gdzie zaczepiamy roletę :)

I po złożeniu wszystkiego do kupy. Czujecie to?

Zrób zdjęcie tej siatki i wrzuć. Też się nad nią zastanawiałem Ale póki co podejście mam raczej sceptycznie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 07 Grudnia 2019, 14:36:24 »
Powiedz, dla czego zdecydowałeś się na Ravkę? Ona taka okropna jest. Haczyków nie ma, popielniczka ujowa, jednym słowem masakra. Jak można takim niedorobionym autem jeździć?
Rozumiem, że nie można tutaj mieć krytycznych uwag, tylko trzeba pisać że wszystko jest cud, malina. Ciekawa koncepcja  :o

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 07 Grudnia 2019, 14:39:20 »
Rozumiem, że nie można tutaj mieć krytycznych uwag, tylko trzeba pisać że wszystko jest cud, malina. Ciekawa koncepcja  :o
Ty to napisałeś. Ja się pyta tylko dla czego wybrał toyote a nie np. Kia. Chyba po to jest forum aby zadawać nurtujące pytania?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 07 Grudnia 2019, 14:45:00 »
Ty to napisałeś. Ja się pyta tylko dla czego wybrał toyote a nie np. Kia. Chyba po to jest forum aby zadawać nurtujące pytania?
Jeżeli już to dlaczego. Może dlatego, że miała mniej wad niż KIA :o
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2019, 14:46:34 wysłana przez pireus »

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 07 Grudnia 2019, 14:47:44 »
Panowie. O gustach się nie dyskutuje. Sam kupiłem RAV-kę i jestem z niej zadowolony mimo że są w niej rzeczy które mnie kompletnie denerwują.

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 07 Grudnia 2019, 18:41:31 »

Spodobały mi się osiągi, spalanie w mieście, wygląd zewnętrzny. Detale wychodzą w praniu. I nie wszystko jest cacy. Widzieliście test RAV-ki z akcesoryjnymi progami bocznymi? Marek Drives na Youtube. Określił je jako nieprzemyślane i tak powoli mi się jawi ta cała paczka akcesoriów jako na siłę doklejana  :roll: :roll:

Jeżeli już to dlaczego. Może dlatego, że miała mniej wad niż KIA

Kia ma 9 lat i powoli czas myśleć o pozbyciu się jej. Powoli.

Zrób zdjęcie tej siatki i wrzuć.

OK, ale to już jutro, za dnia.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2019, 18:49:16 wysłana przez antyrama »

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: 07 Grudnia 2019, 19:41:05 »
Czy ktoś zakładał chlapacze do wersji Selection, jak to wygląda z lakierowanymi spodami?

Zamówiłem właśnie wersję Selection Platinium i domowilem pakiet protection między innymi ze względu na chlapacze i zakładam że będą pasowały do piano Black. Niżej zdjęcie już zamontowanych i wyglądają dobrze a na pewno dadzą więcej ochrony .

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/images.linnlive.com/c9c7cafdd481330c89ee148c23d2df95/2c1fdc68-1627-40cd-bc23-0ba753795772.jpg

Offline KonradMK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 07 Grudnia 2019, 23:34:35 »
Napęd hybrydowy w RAV4 to mistrzostwo świata. Cała reszta to takie nic specjalnego. Dobrze wyglada i wygodnie się prowadzi. Jeśli komuś zależy na detalach to trzeba kupić Lexusa.

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 08 Grudnia 2019, 09:50:42 »
Toyota ma dobry napęd, dobrą opinię nt. niskiej awaryjności.  Natomiast w multimediach, czy też sprytnych rozwiązaniach ułatwiających życie to np. od Skody musi się jeszcze długo uczyć. Chociaż mam wrażenie że akurat Toyocie na tym nie zależy.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: 08 Grudnia 2019, 10:33:46 »
Chociaż mam wrażenie że akurat Toyocie na tym nie zależy
Japończycy to bardzo mało wymagający naród. Mogą spać w kapsułach, zamiast poduszek mają wałki, pałace to ma cesarz a nawet całkiem bogaci ludzie nie żyją w przepychu.
Siedziałem ostatnio w mietku (GLC), tam to dopiero jest wszystko jak trzeba, a to tylko klasa C.

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 08 Grudnia 2019, 10:58:05 »
Siatka pionowa. Za bardzo wisi, za krótka na wysokość i się zastanawiam co bym miał wozić w tym przedziałku. Butelkę wódki? Poziomą kupiłem na Allegro.  70 zł? Nie pamiętam.

A teraz coś co firmie wyszło bardzo fajnie. Zestaw mulitool z latarką. Precyzyjnie wykonane, metalowe obudowy. Latarka ma możliwość regulacji promienia światła.
https://sklep.toyota.pl/produkt/toy-076l-multitool-z-latarka-czarny.html

« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2019, 10:59:55 wysłana przez antyrama »

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: 08 Grudnia 2019, 10:59:20 »
Mercedesa to nie ma co porównywać,  to zupełnie inna klasa, ale japońskie podejście widać np. przy porównaniu Lexusa i Mercedesa, trudno uwierzyć że oba to klasa premium.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #148 dnia: 08 Grudnia 2019, 13:04:08 »
Mercedesa to nie ma co porównywać,  to zupełnie inna klasa
Niby dlaczego nie można porównywać? Nigdy nie rozumiałem takiego stwierdzenia.
Porównywać można wszystko pod warunkiem, że istnieje w rzeczywistości. Nawet jabłka z gruszkami, czego wielu nie dopuszcza.

Dla ułatwienia dodam, że mercedes GLC220d coupe, w którym kolega dał mi trochę posiedzieć i trochę mi o nim opowiadał kosztował go 190kPLN, czyli nieco więcej niż RAVka.

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: 08 Grudnia 2019, 13:13:08 »
Przed wyborem auta śledziłem fora Skody, VW i owszem tutaj wiele osób (w tym ja) "czepia" się jakiś detali ale zwróćcie uwagę że jeszcze nikt nie narzekał na jakieś awarie. Gdzie fora Tiguana albo Kodiaqa mają dużo takich tematów.

Wracając do akcesoriów. Kosz/popielniczka rzeczywiście za mały. Pionowa siatka, będę miał zamontowaną w ramach pakietu protection, no zobaczymy chociaż po tym co piszecie, nie spodziewam się cudów, zawsze można zdemontować. Tylna listwa na zderzak na pewno się przyda, a chlapacze myślę że będą pasowały do wersji Selection, a na pewno ograniczą brudą.

Co do Mercedesa już pisałem potrzeba powyżej 200k na auto. I może auto przyjemniejsze, ale silniki kontrukcyjnie koncern PSA (kogoś to interesuje w necie jest dużo info o nowych silnikach pure tech). A klekota więcej nie chce. VW, Skoda odpadły z tych samych powodów, do tego doszczła jeszcze skrzynia DSG. Dlatego godzę się na kompromisy Toyoty, ale wybrałem ją głownie ze względu na napęd i wygląd. Niech no tylko okazałby się awaryjna to bym stracił zaufanie do współczesnej motoryzacji zupełnie.

« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2019, 13:19:05 wysłana przez Skylog »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl