Autor Wątek: Alarm w Corolli  (Przeczytany 25668 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline goldip

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Alarm w Corolli
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Stycznia 2020, 13:36:15 »
A co ma wspólnego kluczyk z kartą proxy ?

No właśnie może ktoś mi to wytłumaczy skoro dostałem takie info w salonie, albo gość był niedoinformowany :)
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid [Executive]

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Stycznia 2020, 15:33:39 »
Jezdze corolla od Czerwca w kluczuku nie wymienialem baterii  w karcie proxy tez nie ale  w listopadzie wymieniali mi caly alarm wiec karta jest swieza. Jednak w Yarisie, mam go trzy lata, w kluczyku baterii nie wymienialem w karcie proxy pol roku temu. Wymiana prosta, bateria standardowa i nie jest tak ze od razu nie dziala a samochodu sie nie da odpalic. Widac tez po diodzie ze bateria ledwo zipie wiec nie uznaje to za jakas wade.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline czupurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Stycznia 2020, 15:37:53 »
Elektroniczny kluczyk czy też tradycyjny jest intergralną częścią samochodu i posiada wbudowany immobilizer aby nikt bez przypisanego do auta orginalnego kluczyka nie mógł z niego korzystać. Autoalarm jest dokładany w serwisie i działanie polega na odcięciu jakiegoś układu odpowiedzialnego za uruchomienie samochodu /rozrusznik,pompa paliwa/. Centralka może być sterowana impulsem z immobilizera lub centralnego zamka i ona rozłączą obwód autoalarmu /syrena nie wyje, kierunki nie mrugają/. Karta proxy ma za zadanie dodatkowo zdublować kluczyk w rozbrojeniu alarmu w momencie gdyby ktoś ci ten kluczyk zabrał bądź sklonował. Dlatego trzeba ją nosić osobno a nie przypiętą do kluczyka. UWAGA: karta proxy to nie jest antynapad !

Offline czupurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Stycznia 2020, 15:42:36 »
Widocznie wiedział że gdzieś dzwoni tylko słuch miał słaby. :thumbdown:

Offline goldip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Stycznia 2020, 17:40:11 »
No widzisz czyli namieszał trochę ???? a jak jest z tym noszeniem osobno? Chodzi tylko o dwa różne miejsca np. osobne kieszenie aby nie zgubić kompletu?

A używaliście tego oszczędzania baterii kluczyka? Rzeczywiście się dezaktywuje i nie wysyła sygnału dopóki nie odklika sie dowolnego przycisku? Jak tak to dla mnie dość dobre i szybkie zabezpieczenie przed kradzieżą na walizkę, chyba że sie mylę.
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid [Executive]

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Stycznia 2020, 17:45:11 »
No widzisz czyli namieszał trochę ???? a jak jest z tym noszeniem osobno? Chodzi tylko o dwa różne miejsca np. osobne kieszenie aby nie zgubić kompletu?

A używaliście tego oszczędzania baterii kluczyka? Rzeczywiście się dezaktywuje i nie wysyła sygnału dopóki nie odklika sie dowolnego przycisku? Jak tak to dla mnie dość dobre i szybkie zabezpieczenie przed kradzieżą na walizkę, chyba że sie mylę.
Z tym osobnym noszeniem bardziej chodzi o to ze jak ci ukradna kluczyk to nic im to nie da. Dodatkowo przy kradziezy na walizke skopiowanie dwoch sygnalow tez nie bedzie latwe. Ja nosze proxy przy kluczach od domu a w domu trzymam klucze z daleka od drzwi. Co do oszczedzania baterii ja nie używam bo przy systemie keyfree traci on sens.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline mskrapi1980

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Kwietnia 2022, 20:22:53 »
Witajcie. Czy mogę sam wyłączyć ten nędzny alarm w corolli 2021r, chodzi o alarm z tą czarną kartą z którą cały czas są problemy.

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Kwietnia 2022, 08:12:35 »
Samego alarmu nie, ale dezaktywować kartę proxy można

Offline mskrapi1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Kwietnia 2022, 08:50:16 »
Samego alarmu nie, ale dezaktywować kartę proxy można

Podpowiesz jak to zrobić?

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Kwietnia 2022, 13:36:40 »
6 tabela 6 wiersz w programowaniu. Jak przechodzić i jak zmieniać masz na 1 stronie z instrukcji programowaniu alarmu 4615, którą ktoś zamieścił na wstępie

Offline mskrapi1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Kwietnia 2022, 15:26:13 »
6 tabela 6 wiersz w programowaniu. Jak przechodzić i jak zmieniać masz na 1 stronie z instrukcji programowaniu alarmu 4615, którą ktoś zamieścił na wstępie
Dziękuję

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Czerwca 2024, 00:39:48 »
Cześć, odkopuje wątek.
Mam nową Corolle z Proxy niestety...
Niemal natychmiast wyłączyłem Keyless, i zaczęły się problemy. Lub wcześniej zwyczajnie nie zdąrzyłem ich zaobserwować ;)
Generalnie teraz  8 na 10  otwarć auta, alarm drze pape, aż do momentu wciśnięcia przycisku na karcie proxy.

Z tego co czytałem to cisnąć dealera -> serwis o zaradzenie, np. poprzez poprawę anten?

Zaznaczę, że jest to absolutny los... początkowo myślałem że proxy potrzebuje chwilę czasu zanim otworzę drzwi fizycznie po otworzeniu pilotem auta... ale nic to nie dało
Zachowanie po dezaktywacji przyciskiem proxy jest bardzo różne. Czasm po zamknięciu dostaje 4krotny sygnał dźwiękowy, czasem nie... to żyje swoim zżyciem, no dramat...

Dzisiaj pomimo, że rozbroiłem alarm przysikiem proxy, to miałem niedostępny napęd hybrydowy, zapewne ten obwód blokuje alarm... Dopiero po kilku chwilach mi odblokowało...

Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Czerwca 2024, 09:01:58 »
A wymień na początku baterie w tej karcie (cr2032, markowa np Varty) bo objaw jest taki jakby była za slaba
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Czerwca 2024, 10:00:48 »
A wymień na początku baterie w tej karcie (cr2032, markowa np Varty) bo objaw jest taki jakby była za slaba
Wiesz, też na to wpadłem, wymieniłem, chociaż to dziwne, nowe auto, ledwie kilka dni, ale okazuje się że w pilocie był jakiś noname z napięciem 2,9V... Póki co 2 próby były ok. Oszczędności na każdym kroku ;p
nauczony doświadczeniem (wcześniej miałem Opla) - jeździć - obserwować...

Niemniej, dziękuję za udzielenie się w temacie.

Dam znać za kilka dni jak to wygląda, niech będzie dla potomnych, może ktoś skorzysta
Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Czerwca 2024, 11:54:58 »
...przez kilka miesięcy będzie ok, a później znowu bateria ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl