Witam, mam nadzieje ze ktos sie wypowie, w serwisie nabrali wody w usta...z reszta czytajac to forum mozna sie o wiele wiecej dowiedziec niz pytajac w serwisie czy nawet mojego sprzedawce...
a mianowicie chodzi mi o dodatki z pakietu takie jak AHS ledowe swiatla drogowe matrycowe, i klapa bagaznika. Odnosnie pierwszego, to zauwazylem ze jezdac w nocy poza miastem i uzywajac funkcji automatycznej, swiatla zmieniaja sie na mijania z duzym opoznieniem albo nawet wcale sie nie zmieniaja dopoki ktos jadacy daleko z przeciwka nie strzeli dlugimi, nawet problem jest jadac za kims, samochod nie zmienia albo bardzo leniwie zmienia a w tym czasie osoba jadaca w tym samym kierunku daleko przede mna juz ma awaryjne, i chodzi tu o mnie i oslepianie. W serwisie mowia ze nie stwierdzono usterki i ze moge sobie pisac do Toyoty, prubojac wytlumaczyc panu ze po prostu oslepiam ludzi i jest to niebezpieczne, pan powtarza, nie stwierdzono usterki. Swiatla takowe fajnie dzialaly w poprzednim samochodzie Opel Astra,
Druga sprawa to klapa, ktora po prostu nie dziala, ktos pisal tutaj ze zalezy to od ilosci swiatla i wieczorami moze nie dzialac, no wiec jakims cudem sie otworzyla panu w serwisie, (godzina ok 14) i stwierdzil ze nie ma problemu.
Z gory dzieki za pomoc, ogolnie samochod fajny, super naped i fajne zawieszenie, mulimedia troche odstaja, ale coz...