Autor Wątek: Nawigacja w Camry 2019  (Przeczytany 282321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: Nawigacja w Camry 2019
« Odpowiedź #345 dnia: 30 Czerwca 2020, 21:59:26 »
Całe sztaby fachowców tworzą algorytmy... to muszą latać... a wy chcecie tak przy piwku rozwiązać temat...  :wallbash:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #346 dnia: 30 Czerwca 2020, 22:06:16 »
Całe sztaby fachowców tworzą algorytmy... to muszą latać... a wy chcecie tak przy piwku rozwiązać temat...  :wallbash:
Taki system Toyoty to by student ogarnął w dwa tygodnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #347 dnia: 30 Czerwca 2020, 22:13:22 »
Akurat toyota nie może pochwalić się swoimi fachowcami od algorytmów i programowania, to fakt  A tak na marginesie to sorry w sprawie ogarniętych mechaników czy ludzi od car audio, to u naszych wschodnich sąsiadów już dawno temat multimediów w Camry został ogarnięty.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #348 dnia: 30 Czerwca 2020, 22:15:01 »
Akurat toyota nie może pochwalić się swoimi fachowcami od algorytmów i programowania, to fakt  A tak na marginesie to sorry w sprawie ogarniętych mechaników czy ludzi od car audio, to u naszych wschodnich sąsiadów już dawno temat multimediów w Camry został ogarnięty.

Pni kupuja sprzet w Korei.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #349 dnia: 30 Czerwca 2020, 22:17:41 »
Ale potrafią wsadzić pod oryginalny JBL, system Android lub AC.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #350 dnia: 30 Czerwca 2020, 22:22:05 »
Ale potrafią wsadzić pod oryginalny JBL, system Android lub AC.

Tak. Kupuja w Korei. Z tej strony KAP parts. 1400zl plus zalozenie. Ale tez ma to swoje wady.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #351 dnia: 01 Lipca 2020, 17:49:37 »
Klaudiusz sorki ze teraz ale o jakich wadach mówisz. ?

Offline RaphauG

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #352 dnia: 01 Lipca 2020, 23:41:36 »
O camry się pytałeś? Czy rav4 i corollę.

O Camry

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #353 dnia: 02 Lipca 2020, 09:10:03 »
Jak masz takich studentów, to biorę w każdej ilości ;). Jeśli gość, w ciągu 2 tygodni, jest wstanie zaprojektować, zaimplementować i przetestować taki system, to zapłacę każde pieniądze i jeszcze drugie tyle dla polecającego.
A na poważnie, to widziałeś dokumentacje np. do AA? Pomijając sam fakt, że nie jest to łatwe, to dochodzą kwestię licencyjne i certyfikacyjne, które łatwiej ogarnąć jeśli robisz to niezależnie, chociażby dla tego, że można dużo rzeczy olać nie przejmując się odpowiedzialnością. Poza tym w sytuacji kiedy dostawiony jest osobny moduł, który obsługuje AA a infotiment robi tylko jako wyświetlaczy, to można certyfikować jeden moduł i podłączać go do większej liczby modeli i marek. Natomiast jeśli w aucie producent musiał by wymienić podzespoły, żeby to uruchomić, to raczej marna szansa, żeby zdecydował się na to, dla egzemplarzy, które już są sprzedane. Nawet stworzenie oprogramowania tylko pod stary model to średnio interesująca wizja, którą ciężko było by "zmonetyzować".

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #354 dnia: 02 Lipca 2020, 09:20:22 »
Jak masz takich studentów, to biorę w każdej ilości ;). Jeśli gość, w ciągu 2 tygodni, jest wstanie zaprojektować, zaimplementować i przetestować taki system, to zapłacę każde pieniądze i jeszcze drugie tyle dla polecającego.
A na poważnie, to widziałeś dokumentacje np. do AA? Pomijając sam fakt, że nie jest to łatwe, to dochodzą kwestię licencyjne i certyfikacyjne, które łatwiej ogarnąć jeśli robisz to niezależnie, chociażby dla tego, że można dużo rzeczy olać nie przejmując się odpowiedzialnością. Poza tym w sytuacji kiedy dostawiony jest osobny moduł, który obsługuje AA a infotiment robi tylko jako wyświetlaczy, to można certyfikować jeden moduł i podłączać go do większej liczby modeli i marek. Natomiast jeśli w aucie producent musiał by wymienić podzespoły, żeby to uruchomić, to raczej marna szansa, żeby zdecydował się na to, dla egzemplarzy, które już są sprzedane. Nawet stworzenie oprogramowania tylko pod stary model to średnio interesująca wizja, którą ciężko było by "zmonetyzować".
Nie takie rzeczy sie na hackatonach robilo :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #355 dnia: 02 Lipca 2020, 09:23:50 »
Klaudiusz sorki ze teraz ale o jakich wadach mówisz. ?

Nie wiem czy wiadziales film jak to sie podlacza. Masz dodatkowy mikrofon tako jak przy zwyklym radio. Dodatkowo zlacza AUX musi byc wlozone do modulu i w samochodzie bo nie bedzie glosu z tego modulu.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #356 dnia: 02 Lipca 2020, 20:59:38 »
Dla kolegi Snickersa wszystko jest problemem i wymaga sztabu fachowców...
Wszystko trzeba zaimplementować, przetestować, licencjonować, certyfikować... no i dokumentację zrobić...
Bo taki AA i AC to olbrzymia odpowiedzialność, no bo jak z Ci muzyka przestanie grać, zaczniesz dłubać i nieszczęście gotowe... :wallbash:
Kolejne pokolenie będzie musiało mieć certyfikat wystawiony przez fachowców... żeby wejść na babę... albo chłopa jak kto woli  :wallbash:.
Pamiętaj żeby dopasować kąt i grubość do otworu... bo możesz krzywdę zrobić... albo zatrzeć tłoka i nieszczęście gotowe  :wallbash:.
Kiedyś ludzie myśleli dziś musza mieć na wszystko papier  <zalamka>.
Jeszcze kilka lat i trzeba będzie mieć certyfikat na zmianę papieru w toalecie...
To tak jak z tym COVID-19... profesorowie załamują ręce nad rozlużnieniem obostrzeń... straszą konsekwencjami...
A ja na razie widzę jedno... dałem 3 tyg temu ogłoszenie... specjalista ds. rekrutacji... i na dziś mam 4000 CV... Myślący wiedzą po co były te cyrki... Inni drą na Ciebie ry.. jak wejdziesz do sklepu bez maseczki... Jeszcze inni na jesieni bedą leczyć grzybicę płuc  <taniec>. Ale co ja tam wiem przecież nie jestem fahofcem... specjalnie tak napisałem :).
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2020, 21:08:22 wysłana przez KubaCamry »

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #357 dnia: 02 Lipca 2020, 21:02:18 »
Brawo

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #358 dnia: 02 Lipca 2020, 21:23:09 »
A wracając do tematu, to podczas prezentacji modelu była mowa o aktualizacji audio do AA i AC.
Mówili o tym redaktorxy Zahar i Pertyn... Jak Toyota Motor Poland, nie była pewna to wystarczyło sprostować...
Ale kto tam w TMP wie co to honor... sprzedaż sie liczy i tyle.
Toyota jako marka jesto Ok ale TMP i TME to już dno...
Świadczy o tym komu przekazali linię assistance... firmie MOUNDIAL... poczytajcie sobie komentarze w necie... Zapaliła mi się kontrolka silnika w pseudo Toyocie czyli Proace city... przy przebiegu 10tys.
Przypadkowy Pan z infolinii nie wiedział nawet co ona oznacza... nie jedteś dalej niż 50km od domu to radź sobie sam, auta zastępczego nie będzie :).

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #359 dnia: 02 Lipca 2020, 21:34:55 »
Czy ktoś wie jak można z Panem Pertynem i Zacharem się skontaktować,  ażeby może wyjaśnili dlaczego teraz toyota się wycofuje z AA i AC, co sądzicie?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl