Autor Wątek: Gadżety z ALIEXPRESS do naszej Corolli  (Przeczytany 129114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Gadżety z ALIEXPRESS do naszej Corolli
« Odpowiedź #360 dnia: 29 Lipca 2021, 23:00:29 »
Dzień dobry Panowie. Czy mógł by ktoś poinstruowac w którym miejscu wpina się boxa TPMS w TSie ? na filmiku jest sedan a ja jakoś nie bardzo mogłem się dopatrzeć gdzie to jest zamontowane. Czy trzeba rozebrać cały tylny prawy słupek i jest to gdzieś tam za napinaczem pasa ?
Ja właśnie dziś sobie go zapiąłem i powiem szczerze że bardzo fajnie to wygląda na zegarach bo jest od razu w języku polskim i z grafiką samochodu oraz wartościami przy każdym kole. U mnie czujniki do wymiany w kołach bo mam niewłaściwe założone a właściwie leżą w bagażniku przygotowane do podmiany u wulkanizator a więc wartości mam zerowe na wyświetlaczu a do tego komunikat po polsku żeby sprawdzić ciśnienie w kołach.
Cały ten moduł czujników w TS-ie znajduje się po lewej stronie w bagażniku pod plastikami przy podsufitce. Trzeba ściągnąć kilka szpinak i wieszak oraz uszczelkę z krawędzi żeby dostać się pod podsufitkę do tego modułu i zapiąć boxa. Czemu oryginalnie tego nie montują nie wiem.

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #361 dnia: 30 Lipca 2021, 08:02:26 »
Żeby w następnym liftingu można było coś dołożyć.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #362 dnia: 30 Lipca 2021, 09:23:40 »
 :beer:
Z moich gadżetów to jest ładowarka 3.0 ale w miejsce brakujących dodatków z racji comfort-tech-style.

Podpowiesz jak to podłączyć i gdzie kupiłeś cześć? Może jakiś link do oferty? W sprawach podłączenia jestem zielony wiec będę wdzięczny za podpowiedzi/foto.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #363 dnia: 30 Lipca 2021, 15:45:28 »
bardzo fajnie to wygląda na zegarach bo jest od razu w języku polskim i z grafiką samochodu oraz wartościami przy każdym kole. U mnie czujniki do wymiany w kołach bo mam niewłaściwe założone a właściwie leżą w bagażniku przygotowane do podmiany u wulkanizator a więc wartości mam zerowe na wyświetlaczu a do tego komunikat po polsku żeby sprawdzić ciśnienie w kołach.

A masz możliwość samodzielnego pozycjonowania miejsca montażu koła lub programowania czujników?  Bo skąd będziesz wiedział, że lewe przednie to naprawdę lewe przednie? To samo z rotacją kół lewe przednie staje się prawym tylnym. Czy możesz wtedy zmieniać pozycję w systemie? :o
No chyba, że za każdym razem zdejmujesz oponę z felgi. :grin:
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #364 dnia: 30 Lipca 2021, 16:17:47 »
Z moich gadżetów to jest ładowarka 3.0 ale w miejsce brakujących dodatków z racji comfort-tech-style.

Podpowiesz jak to podłączyć i gdzie kupiłeś cześć? Może jakiś link do oferty? W sprawach podłączenia jestem zielony wiec będę wdzięczny za podpowiedzi/foto.
Co do podpięcia to sprawa jest banalnie prosta bo z linka który wstawię na końcu gdzie ja kupiłem przyszło wszystko co potrzebne do podłączenia czyli adapter do wpięcia w bezpiecznik, które są pod plastikami pod kierownicą, a wszystko pięknie delikatnie schodzi bo jest na spinkach lecz takich dosyć miękkich nie sztywnych więc jak będziesz rozbierał plastiki to zdecydowanym ruchem ciągniesz i wszystko schodzi. Zczynaj od spodu.
Potrzebujesz jedynie probówkę samochodową żeby sprawdzić który bezpiecznik jest po stacyjce. Czarny kabel przykręcasz oczkiem do budy a samą ładowarkę umieszczasz w miejscu jednej z zaślepek. Naprawdę nic trudnego.

40,91 zł  40%OFF | 12V szybka ładowarka USB do telefonu komórkowego, niebieskie światło 22x22mm do Toyota Land Cruiser Prado 150 seria RAV4 Camry Hiace Corolla
https://a.aliexpress.com/_ufCeY9

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #365 dnia: 30 Lipca 2021, 16:18:59 »
bardzo fajnie to wygląda na zegarach bo jest od razu w języku polskim i z grafiką samochodu oraz wartościami przy każdym kole. U mnie czujniki do wymiany w kołach bo mam niewłaściwe założone a właściwie leżą w bagażniku przygotowane do podmiany u wulkanizator a więc wartości mam zerowe na wyświetlaczu a do tego komunikat po polsku żeby sprawdzić ciśnienie w kołach.

A masz możliwość samodzielnego pozycjonowania miejsca montażu koła lub programowania czujników?  Bo skąd będziesz wiedział, że lewe przednie to naprawdę lewe przednie? To samo z rotacją kół lewe przednie staje się prawym tylnym. Czy możesz wtedy zmieniać pozycję w systemie? :o
No chyba, że za każdym razem zdejmujesz oponę z felgi. :grin:
Niestety na obecną chwilę nie mam takiej możliwości ale jak podepnie techstream-a wtedy to sprawdzę.

Offline sangtraceur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #366 dnia: 31 Lipca 2021, 10:43:51 »
Cały ten moduł czujników w TS-ie znajduje się po lewej stronie w bagażniku pod plastikami przy podsufitce
Czyli chyba jestem ślepy... U mnie tam są 2 wtyczki ale całkiem inne. Na pewno po lewej? W sensie za kierowcą?

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #367 dnia: 31 Lipca 2021, 10:52:03 »
Cały ten moduł czujników w TS-ie znajduje się po lewej stronie w bagażniku pod plastikami przy podsufitce
Czyli chyba jestem ślepy... U mnie tam są 2 wtyczki ale całkiem inne. Na pewno po lewej? W sensie za kierowcą?
Nie nie w bagażniku pod podsufitką nie pod kierownicą

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #368 dnia: 31 Lipca 2021, 10:52:37 »
Dziś założyłem Ori czujniki i w końcu wszystko pokazuje

Offline sangtraceur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #369 dnia: 31 Lipca 2021, 11:02:50 »
Pytałem czy na pewno po lewej :), po stronie kierowcy, bo u mnie tam nic nie ma :(

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #370 dnia: 31 Lipca 2021, 11:04:36 »
Pytałem czy na pewno po lewej :), po stronie kierowcy, bo u mnie tam nic nie ma :(
Tak, musisz delikatnie rozebrać plastiki na słupku i podsufitkę. Który rocznik masz corolli?

Offline sangtraceur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #371 dnia: 31 Lipca 2021, 11:07:26 »
2019, rozebrałem kawałek plastików i odchyliłem podsufitke ale widać tam tylko 2 większe wtyczki niż ta którą mam z modułem, po lewej stronie za kierowcą

Offline sangtraceur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 31 Lipca 2021, 11:12:59 »
2019, rozebrałem kawałek plastików i odchyliłem podsufitke ale widać tam tylko 2 większe wtyczki niż ta którą mam z modułem, po lewej stronie za kierowcą
Ok chyba mam dziada.. u mnie jest nad oknem

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #373 dnia: 31 Lipca 2021, 11:14:52 »
Tak bardzie nad oknem niż tu blisko

Offline sangtraceur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #374 dnia: 31 Lipca 2021, 11:19:03 »
Tak bardzie nad oknem niż tu blisko

Dzięki za pomoc! śmiga!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl