Cześć,
jestem na etapie składania zamówienia na nową Corollę TS w salonie. Czy mogę prosić starszych kolegów posiadających już te auto, o rady przy zakupie tego auta?
Skłaniam się ku opcji Corolla Touring Sport 2.0 Hybrid Dynamic Force, w wersji Comfort z pakietem Tech + Style.
Kolor: 4W9 Phantom Brown
Wnętrze to biała deska rozdzielcza.
W związku z tym mam kilka wątpliwości i pytań:
1. Czy macie coś co zamówiliście w aucie i teraz uważacie że było to zbędne i nie potrzebne?
2. Czy macie coś czego nie zamówiliście w aucie i teraz żałujecie?
3. Biała deska wygląda świetnie: jak to wyglądą po kilku miesiącach, czy jest łatwa do czyszczenia, i czy nie niszczy się?
4. Zastanawiam się nad Android Auto. Teraz jest to w dodatkowym pakiecie za 1000zł, jako że nie dobieram nawigacji i uważam że nawigacje w każdym nawet najdroższym aucie nie mają sensu bo i tak nie będą lepsze niż bieżąco aktualizowana aplikacja Map od Google, moje pytanie, co z aktualizacją? Byłem w dwóch salonach, są różne wersje, nie chce nic mówić żeby nie sugerować wam odpowiedzi. Chciałbym poznać opinie osób które dopłaciły, czy ona faktycznie działa dobrze, itd. i czy osoby które nie dopłacały dostaną aktualizację (czy wam mówili o tym w salonach) i jeśli tak to za ile?
5. Zabezpieczenie auta przed kradzieżą. Na pewno decyduje sie na GAP jak w każdym aucie które kupuje. Toyota oferuje system VODAFONE. Z czym to się je, na czym polega, jak działa, i czy warto, czy lepiej jakiś zewnętrzny system przez inną firmę?
6. Co dokonfigurować, domówić przy zamówieniu auta. Z forum wyczytałem już że zamykanie szyb z kluczyka można dokonfigurować za darmo przed odbiorem auta? Czy są jakieś jeszcze rzeczy?
Pytania są takie jakie mógłbym zadać w salonie sprzedawcy, ale niestety każdy dealer ma "inną" politykę, i nie o wszystkim chce mówić. Na razie prowadzę rozmowy z dwoma dealerami z innych miejscowości aby jak najbardziej wyczuć takie sytuacje, ale proszę was też o opinie.
Pozdrawiam