a konkretnie co jest złe i do bani..w corolli ...rozwiń temat
OK
I. Nawigacja
1. W ZX Spectrum z lat 80 miałem podobną grafikę ...tyle, że to było 40 lat temu. W Atari 500 miałem lepszą ....no i w Citroenie z 2011 roku znacznie lepszą grafikę.
2. Pani mówi po polskiemu jak Kali z "Pustyni i puszczy" ..."teraz SKRĘCIĆ w lewo, skręcić....w lewo", "rondo, zjedź drugi zjazd, zjedź"...sorry ale z gramatyką polską to Toyota nie ma za dużo wspólnego. Nawigacja w moim citroenie z 2011 mówiła pełnymi zdaniami po polsku i to poprawnie.
3. Można ogłosić konkurs na znalezienie miejsca, w którym zmienia się głośność nawigacji ?? Kto wie gdzie to jest??
4. Drugi konkurs ...znajdź miejsce w którym się nawigację wyłącza jak zadałeś jej punkt docelowy ... no i w którym to jest miejscu ?? Ja do tej pory nie wiem...metodą prób i błędów coś staram się osiągnąć.
II. Systemy wspomagania jazdy
1. System rozpoznawania znaków ....3,5 tony czy 35 km/h? Czy to był drogowskaz na autostradę czy tę znak autostrady? A co ze znakiem ternu zabudowanego?? Jest on czy nie ma go??
2. System utrzymania pasa ruchu...mam nadzieję, że nie wącha benzyny ze zbiornika, bo slalom gigant potrafi zafundować, jakby miał co najmniej 3 promile.
3. Mamy możliwość ustawienia czułości reakcji załączani automatycznych świateł. ŚWIETNIE!! Tylko to nie działa. Czy sobie ustawisz na -2 czy na +2 to jadąc drogą leśną z przecinkami w środku dnia światła mijania uprawiają dyskotekę.
4. Co to znaczy w funkcjonalności oprogramowania do kontrolowania eko jazdy "Wycięcie spalania"? Tyle co reset ostatniego pomiaru spalania...SUPER PO POLSKU!!
III. Wykończenie wnętrza
1. Komu nie trzeszczą fotele na wybojach?
2. Komu uszczelka nie szumi pow. 100 km/h?
3. jak mocno słychać opony na autostradzie?
4. Co to znaczy"szwy montażowe" na wewnętrznej stronie panelu klimatyzacji, które trochę szpecą plastik?
To takie od ręki konkrety.
Wielkim plusem tego samochodu jest system hybrydowy, który zdaje egzamin. Ja jestem z niego zadowolony, niestety nie jestem zadowolony z powyższych niedociągnięć Toyoty.
Z tego akurat jestem bardzo zadowolony. Prowadzi się go poprawnie, dobrze. Pod tym względem jest oki.
Niestety do ideału brakuje ...brakuje tego powyższego.