Autor Wątek: Wyposażenie pytania, watpliwości  (Przeczytany 43125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
Wyposażenie pytania, watpliwości
« dnia: 06 Stycznia 2020, 09:11:23 »
Koledzy założyłem ten wątek aby nie zaśmiecać innych, jak na przykład ten ze zdjęciami naszych Corollek.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline busy_bee

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wyposażenie pytania, watpliwości
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2020, 13:07:12 »
Posiadacze ladowarki indukcyjnej w pakiecie (Executive) - jak ja oceniacie? Moja dziala slabo. Laduje bardzo powoli, jesli wlaczona jest w telefonie nawigacja i ekran, to telefon szybciej sie rozladowuje niz doladowuje (mimo ladowania ubywa pradu w baterii). Telefon iPhone XS Max

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Stycznia 2020, 13:23:13 »
Mam, ale nie używam :)
Odebrałem Corollę z Android Auto, dlatego telefon zawsze podłączony jest kablem i ładowarka indukcyjna staje się zbędna.
Tego typu ładowarki raczej zawsze będą działać wolniej niż kablowe (moja oryginalna ma 45W)

Offline czupurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Stycznia 2020, 13:54:10 »
Popieram kolegę rafalz. Podładować w drodze do pracy to tak, ale korzystać zamiast kabla może być problem.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Stycznia 2020, 14:13:16 »
A u mnie się sprawdza ale:
w samochodzie mam WiFi (oddzielny modem podłączony pod USB w podłokietniku), Navi używam fabryczne, Yanosik to XS więc telefon leży spokojnie i się ładuje.
Naprawdę polecam, nie tęsknie za czasami gdy wsiadając do samochodu najpierw go podłączałem później włączam Yanosika i Mapy G. dzisiaj go poprostu odkładam.
Średnio co rok wymieniałem wyświetlacz OLED w telefonie z powodu wypalenia ikonki lupy w mapach googlach więc chyba trochę jeżdzę :).
Najbardziej polecam WiFi w trasach telefon zdecydowanie mniej pożera baterie.
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2020, 14:36:33 »
Ładowarka indukcyjna działa dość sprawnie u mnie, zawsze ładuje. Wolniej niż kablem ...ale ładuje. Jedyny mankament jest taki, że jak telefon jest w pokrowcu to odmawia współpracy.  <zolta>
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2020, 15:04:01 »
Ładowarka indukcyjna działa dość sprawnie u mnie, zawsze ładuje. Wolniej niż kablem ...ale ładuje. Jedyny mankament jest taki, że jak telefon jest w pokrowcu to odmawia współpracy.  <zolta>
To zalezy od pokrowca. U mnie w spigen jak najbardziej działa.
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Marek1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2020, 15:40:55 »
Cześć wszystkim :-). Jestem nowy na tym forum  :-). Szukam porady co kupić. Nową Corolle w sedanie executive i pakiet vip 1.8h czy chr lifting  selection 1.8h? A może dolozyc do 2.0 ?Co będzie mniej traciło na wartości corolla czy chr? Jeździłem już chr 2.0 i piękna sprawa ale obawiam się że to nowy silnik i nie wiadomo jak z jego awaryjnoscia natomiast 1.8 to już sprawdzona konstrukcja. Dzięki za wszystkie porady  :-)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Stycznia 2020, 15:58:44 »
Posiadacze ladowarki indukcyjnej w pakiecie (Executive) - jak ja oceniacie? Moja dziala slabo. Laduje bardzo powoli, jesli wlaczona jest w telefonie nawigacja i ekran, to telefon szybciej sie rozladowuje niz doladowuje (mimo ladowania ubywa pradu w baterii). Telefon iPhone XS Max
Niestety tak jest, dlatego bezprzewodowe AA lub CarPlay nie ma sensu w Toyocie, bo bez kabla ładowarka indukcyjna nie jest w stanie nawet podtrzymać naładowania telefonu jeśli korzysta się z tych systemów.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Stycznia 2020, 18:37:24 »
Cześć wszystkim :-). Jestem nowy na tym forum  :-). Szukam porady co kupić. Nową Corolle w sedanie executive i pakiet vip 1.8h czy chr lifting  selection 1.8h? A może dolozyc do 2.0 ?Co będzie mniej traciło na wartości corolla czy chr? Jeździłem już chr 2.0 i piękna sprawa ale obawiam się że to nowy silnik i nie wiadomo jak z jego awaryjnoscia natomiast 1.8 to już sprawdzona konstrukcja. Dzięki za wszystkie porady  :-)
Cześć .Poczytaj inne działy tam jest już dużo o silnikach ,spalaniu wyposażeniu.Mam nadzieję że znajdziesz tam odp a jak nie to tam zadawaj konkretne pytania pewnie ktos odpowie lub podpowie :beer:

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Stycznia 2020, 19:00:59 »
Niestety tak jest, dlatego bezprzewodowe AA lub CarPlay nie ma sensu w Toyocie, bo bez kabla ładowarka indukcyjna nie jest w stanie nawet podtrzymać naładowania telefonu jeśli korzysta się z tych systemów

A słyszałeś o ładowaniu za pomocą przewodu. Ja na przykład pewnie będę ubolewał, że AA zablokuje mi jedyne gniazdo USB systemu multirozrywki, przez co nie będę mógł podłączyć pena z moją ulubioną muzyką. Mogliby wraz z AA/AC dodawać dodatkowe gniazdo usb.

Bezprzewodowe AA/AC, przez WiFi, jak jest już to oferowane w USA, rozwiązało by mój problem.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Stycznia 2020, 19:10:37 »
Obok jest cinc tam możesz podłączyc muze z dysku

pireus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Stycznia 2020, 19:31:48 »
A słyszałeś o ładowaniu za pomocą przewodu. Ja na przykład pewnie będę ubolewał, że AA zablokuje mi jedyne gniazdo USB systemu multirozrywki, przez co nie będę mógł podłączyć pena z moją ulubioną muzyką
Ja mam swoją ulubioną muzykę w telefonie  dlatego nad niczym nie ubolewam i mam na podzielonym ekranie jednocześnie nawigację i odtwarzanie muzyki.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:21:14 »
Obok jest cinc tam możesz podłączyc muze z dysku

Kupiłem przejściówkę usb-cinch próbowałem w dwóch autach i z dwoma penami (o małej pojemności). Bez rezultatu. Jak ktoś może mi potwierdzić, że to działa w nowej Corolli, to było by super.

a mam swoją ulubioną muzykę w telefonie  dlatego nad niczym nie ubolewam i mam na podzielonym ekranie jednocześnie nawigację i odtwarzanie muzyki.

Też mam na telefonie część muzyki. Ale musisz go pewnie za każdym razem odpalać. Poza tym nie znalazłem odtwarzacza na androida który, byłby wstanie odtwarzać jeden album po drugim, bez konieczności uruchamiania każdego następnego po skończeniu poprzedniego.

Oprócz tego moja muzyka zajmuje teraz 31 Gb. Nie mam tak pojemnej pamięci telefonu. Karta pamięci nie chodzi w grę, bo mam 2 karty sim. Od biedy będzie to musiał być drugi telefon.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:27:24 »
No właśni podłącz 2 tel i używaj go jak dysku tak moałem a avce .Są twarde dyski do podłączenia przez cinc ale są drogie .telfon pŕzez cinc do wyjścia słuchawkowego w telefonie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl