Autor Wątek: Wyposażenie pytania, watpliwości  (Przeczytany 43179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
Odp: Wyposażenie pytania, watpliwości
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:35:54 »
Tylko ta uciążliwość w ręcznym uruchamianiem każdego albumu. Muszę jeszcze spróbować rozgałęźnika usb, może podziała? Wszystko przede mną.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:39:00 »
Zrób jeden wielki album i po sprawie

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:51:05 »
Pisząc album nie mam na myśli folderu tylko płytę. Lubię słuchać całych płyt.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:52:44 »
Albo dodaj do kolejki odtwarzania.
A to z AA nie działa przez hub podłączony do usb? Teraz mam podłączony hub, do którego podpinam telefon do nawigacji co by się ładował i na stałe włożony pendrive z muzyką i działa wszystko na raz.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:58:53 »
Cytat: toranaga
przejściówkę usb-cinch

Co to za wynalazek? USB to cyfrowe złącze, cinch (czy raczej mini jack, bo takie jest w samochodzie) to analog. To nie ma prawa zadziałać, jeżeli po drodze nie będzie czegoś, co umie odczytać pliki z pendrive USB, zdekodować je, skonwertować do sygnału analogowego i wypchnąć go przez kabel jack/cinch.

Muszę jeszcze spróbować rozgałęźnika usb, może podziała?

Wątpię, system multimedialny spodziewa się jednego rodzaju urządzenia wpiętego w USB, czy raczej jednego sposobu transmisji danych.

Mając AA nie bawiłbym się w oddzielne pendrivy, tylko zgrał całą potrzebną muzykę na telefon i odtwarzał z telefonu, mająć pełną kontrolę na ekranie samochodu.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Stycznia 2020, 21:14:50 »
A może postaw sobie bumboxa na siedzeniu pasażera :song:

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Stycznia 2020, 21:50:52 »
bezprzewodowe AA lub CarPlay nie ma sensu w Toyocie, bo bez kabla ładowarka indukcyjna nie jest w stanie nawet podtrzymać naładowania telefonu
Tutaj się z tobą nie zgodzę, jak już podłaczysz AA czy to przewodowo czy bezprzewodowo ekran na telefonie jest wyłączony a to on żre 80% baterii. Polecam też dodanie Wifi w samochodzie tak aby telefon był podłączony po WiFi non stop telefon wtedy nie musi ciągle szukać zasięgu co robi ogromne oszczędności w baterii. Myślę że to pierwsze wystarczy aby telefon na bezprzewodowym się ładował w połączeniu z tym drugim jestem przekonany na 100%.
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Stycznia 2020, 22:42:12 »
Co to za wynalazek

Na chwilę się rozproszyłem, :cheesy: chodziło oczywiście o mini jacka.
Mając AA nie bawiłbym się w oddzielne pendrivy, tylko zgrał całą potrzebną muzykę na telefon i odtwarzał z telefonu, mająć pełną kontrolę na ekranie samochodu.

Jak już pisałem w telefonie z podłączonym AA nie mam tyle miejsca. Muszę podłączyć drugi telefon z odpowiednią kartą pamięci. Nie wiem, czy AA poradzi sobie w takiej konfiguracji? (Auto odbieram za tydzień). Dodatkowo, jak już pisałem nie znalazłem aplikacji, która jest w stanie odtwarzać w kolejności np. alfabetycznej "płytę" za płytą bez ingerencji użytkownika. Dochodzi jeszcze problem stałego ładowania 2 telefonu Brak gniazdka do ładowania z przodu pojazdu.

Tutaj się z tobą nie zgodzę, jak już podłaczysz AA czy to przewodowo czy bezprzewodowo ekran na telefonie jest wyłączony a to on żre 80% baterii.
Chyba chodziło ci o "włączony" ekran, wyłączony nie pobiera prądu.
Wracając do sposobu podłączenia. Podłączenie AA przez WiFi powoduje zwolnienie gniazda USB dla mojego pena.

Polecam też dodanie Wifi w samochodzie tak aby telefon był podłączony po WiFi non stop telefon wtedy nie musi ciągle szukać zasięgu co robi ogromne oszczędności w baterii. Myślę że to pierwsze wystarczy aby telefon na bezprzewodowym się ładował w połączeniu z tym drugim jestem przekonany na 100%.

Dodanie WiFi powoduje: kolejną kartę sim i abonament, dodatkowe urządzenie do zasilania, przy deficycie gniazdek. I to wszystko po to by móc ładować indukcyjnie. O ile posiada się taki telefon, co nadal jest rzadkością.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Stycznia 2020, 22:57:43 »
Co to za wynalazek

Na chwilę się rozproszyłem, :cheesy: chodziło oczywiście o mini jacka.

Jak już pisałem w telefonie z podłączonym AA nie mam tyle miejsca. Muszę podłączyć drugi telefon z odpowiednią kartą pamięci. Nie wiem, czy AA poradzi sobie w takiej konfiguracji? (Auto odbieram za tydzień). Dodatkowo, jak już pisałem nie znalazłem aplikacji, która jest w stanie odtwarzać w kolejności np. alfabetycznej "płytę" za płytą bez ingerencji użytkownika. Dochodzi jeszcze problem stałego ładowania 2 telefonu Brak gniazdka do ładowania z przodu pojazdu.

Tutaj się z tobą nie zgodzę, jak już podłaczysz AA czy to przewodowo czy bezprzewodowo ekran na telefonie jest wyłączony a to on żre 80% baterii.
Chyba chodziło ci o "włączony" ekran, wyłączony nie pobiera prądu.
Wracając do sposobu podłączenia. Podłączenie AA przez WiFi powoduje zwolnienie gniazda USB dla mojego pena.

Polecam też dodanie Wifi w samochodzie tak aby telefon był podłączony po WiFi non stop telefon wtedy nie musi ciągle szukać zasięgu co robi ogromne oszczędności w baterii. Myślę że to pierwsze wystarczy aby telefon na bezprzewodowym się ładował w połączeniu z tym drugim jestem przekonany na 100%.

Dodanie WiFi powoduje: kolejną kartę sim i abonament, dodatkowe urządzenie do zasilania, przy deficycie gniazdek. I to wszystko po to by móc ładować indukcyjnie. O ile posiada się taki telefon, co nadal jest rzadkością.
Chodzilo mi dokladnie o to ze jest wyłączony i nie pobiera pradu.
Co do dodatkowego sim to w dzisiejszych czasach nie jest tobtakie drogie. Mozna nawet prepaid kupic z limitem 2 GB na miesiac, powinno starczyc (w koncu nie ogladamy filmow w samochodzie) a koszt bedzie znikomy.
Jeszcze jedno gniazdko12b i usb (tylko ladowanie) do podlaczenia telefonu jest w podlokietniku.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Stycznia 2020, 23:53:27 »
Jeszcze jedno gniazdko12b i usb (tylko ladowanie) do podlaczenia telefonu jest w podlokietniku.

To jest tak naprawdę jedyne gniazdo w kabinie do podłączenia zasilania (podłokietnik, bagażnika w TS nie liczę). Tylko, że u mnie do podłączenia mam jeszcze CB, kamerkę, lodówkę (wakacje). Nie wiem jeszcze co z klasyczną nawigacją (automapa). Nie jeździłem jeszcze z Google Map, ale już widzę jej ułomność. Brak możliwości zapisania ulubionych miejsc (które można na szybko dodać do wyznaczonej trasy lub jako cel podróży), brak możliwości zapisania konkretnych trasy do wykorzystania w przyszłości. Chyba, że nie znalazłem tych możliwości w aplikacji. Nie wiem czy mi się to spodoba.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Stycznia 2020, 23:57:58 »
Nie jeździłem jeszcze z Google Map
WOW to jesteś chyba jedyny :) wszystkie funkcjonalności i dużo innych są tylko musisz pogrzebać w aplikacji. Rzeczywiście masz tego sporo do podłączenia ale na pewno sobie poradzisz :). Na Ali jest wszystko.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Stycznia 2020, 00:03:07 »
Grzebałem, niestety nie znalazłem zapisywania ulubionych miejsc oraz tras. Proszę podpowiedz jak to robić. Chętnie skorzystam z Twojej wiedzy.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Stycznia 2020, 00:11:47 »
Klikasz trzy kreski po lewej u góry potem Twoje miejsca i masz oznaczone, zapisane itd. Oczywiście musisz być zalogowany do Googla. Najlepiej jest to robić z przeglądarki a na telefonie Ci się wszystko pojawi. Możesz treż zaplanować sobie całą trasę i wysłać na telefon. Możliwości jest mnóstwo trzeba chwilkę posiedzieć i się pobawić.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Stycznia 2020, 00:22:24 »
Nie zrozumiałeś mnie.
Napisz jak do wyznaczonej już trasy z pkt. A do pkt B  dodać przez pkt C, który jest już zapisany w "Twoich miejscach". U mnie zawsze prowadzi do punktu C zamiast do B przez C.
Nie chodziło mi o przesyłanie zaplanowanej trasy z kompa na telefon, ale o wybranie już zapisanej wcześniej jednej z tras, przez konkretne punkty, którą można w prosty sposób wybrać. Tak jak to robi się w Automapie. Właśnie o takiej ułomności GM piszę.   
Jeżeli tego nie potrafisz zrobić, to nie pisz jakie to wielkie funkcjonalności ma ta aplikacja, bo dla mnie to jest podstawa w nawigacji - powtarzalność tras.
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2020, 00:24:04 wysłana przez toranaga »

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Stycznia 2020, 00:26:41 »

Nie zrozumiałeś mnie.
Napisz jak do wyznaczonej już trasy z pkt. A do pkt B  dodać przez pkt C, który jest już zapisany w "Twoich miejscach". U mnie zawsze prowadzi do punktu C zamiast do B przez C.
Nie chodziło mi o przesyłanie zaplanowanej trasy z kompa na telefon, ale o wybranie już zapisanej wcześniej jednej z tras, przez konkretne punkty, którą można w prosty sposób wybrać. Tak jak to robi się w Automapie. Właśnie o takiej ułomności GM piszę.   
Jeżeli tego nie potrafisz zrobić, to nie pisz jakie to wielkie funkcjonalności ma ta aplikacja, bo dla mnie to jest podstawa w nawigacji - powtarzalność tras.

Taka dobra rada nie atakuj ludzi ktorzy chca ci pomóc bo takiej pomocy nie otrzymasz. Zostań  przy Automapie też  jest dobra.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl