Autor Wątek: Gadżety do naszych Camry TNGA  (Przeczytany 186886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JC

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #105 dnia: 03 Maja 2020, 09:30:01 »
Jestem nową osobą na forum, więc korzystając z okazji chciałem się z Wami serdecznie przywitać :).

Zarejestrowałem się po tym jak trafiłem na post Klaudiusza z modyfikacją polegającą na wbudowaniu pilota do bramy.
Witajcie. Kolejny maly mod.

Podlaczylem pilot proxima hb ii podnwvzesniej zakupiony przelacznik na aliexpress. Montaz pod deska rozdzielcza. Podlaczony oczywiscie pod stacyjke zeby ktos niepowolany nie otworzyl bramy wjazdowej.

Klaudiusz, plastik zawierający przełączniki (ten po lewej stronie kierownicy) schodzi bez większych problemów? Trzeba zdejmować jakieś dodatkowe elementy aby się do niego dostać?

Rozumiem, że pilot "Proxima" kupowałeś w wersji z przyciskiem i zwyczajnie go odciąłeś zastępując tym z Aliexpress-u? Swoją drogą masz jakiś link do tego przycisku?

I na koniec ostatnie pytanie, w zasadzie do wszystkich. Jak w Waszych ASO zapatrują się na takie modyfikacje? Sam podłączałem rejestrator jazdy bezpośrednio pod skrzynkę bezpieczników, ale zrobiłem to bypassem pod bezpiecznik radia, tak, aby przed wizytą w ASO dało się to przywrócić do stanu fabrycznego. Nie mają pretensji, nie chcą anulować gwarancji?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #106 dnia: 03 Maja 2020, 09:39:22 »
W ASO sie nie interesuja dopoki nic sie nie stanie.

Pilot kupilem Proxima HB II.

Plastyki schodza bez problemu. Najpierw ten niby aluminiowy obok wentylacji. Pozniej ten z lewej od drzwi. Na koniec wykrecasz dwie srubki na dole pod kolanek i wyciagasz. Wszystko na zarrzaski. Siedza luzno.

Wejdz sobie na ta aukcje i masz film jak sciagnac.

244,97 zł | System monitorowania ciśnienia w oponach przełącznik TPMS OBD wbudowany przycisk monitora dla Toyota Camry 2018 2019
https://a.aliexpress.com/_BSx0xQ

Ja kupilem tutaj przycisk : 22,14 zł  16? zniżki | Dash przełącznik wciskany niebieskie jasne światło led 12V 3A nowy dla Toyota Camry Hiace Corolla Land Cruiser Prado 150 serii RAV4 Altis
https://a.aliexpress.com/_BUgDpm

Podlaczasz go tak samo jak kamerke pod bezpieczniki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2020, 09:43:47 wysłana przez klaudiusz »

Offline JC

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 04 Maja 2020, 15:03:38 »
Super, dziękuję Klaudiusz, bardzo pomogłeś :)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 04 Maja 2020, 21:38:56 »
W ASO sie nie interesuja dopoki nic sie nie stanie.

ASO Toyoty, a raczej TMP (to oni są gwarantem) w ogóle ma problem z uznaniem czagokolwiek w ramach gwarancji.
Ale kieruj się pojęciem własności, auto jest Twoje i masz prawo robić to na co masz ochotę.
Kiedyś nawet serwisu poza ASO nie uznawali. Ale to jest jeden z niewielu przykładów gdzie UE zrobiła to do czego została powołana.
Żeby się nie rozpisywać, jak dołożysz sobie coś do elektroniki to zepsute łożysko koła, czy inne części mechaniczne, naprawią Ci bez problemu... Jak Ci się ?spali? Led w lampie, to winny będzie Twój przycisk... lub nawet kamera podłączona do gniazda zapalniczki... Taką mają filozofię  :wallbash:.
Ja zawsze żądałem opinii niezależnego rzeczoznawcy, że moja ingerencja miała wpływ na awarię, pomagało, odpuszczali i naprawiali...
Ale najlepsze jest to, że w tak mało awaryjnym aucie na prawdę nie masz się czego obawiać :).

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 21 Czerwca 2020, 15:06:49 »
Widziałem takie coś kiedyś w używanym aucie, które chciałem kupić i ze względu na te nakładki nie kupiłem.
Po jakimś czasie zawsze się okaże, że klej zaczyna gorzej trzymać pozwalając na jakieś ruchy tej nakładki, a to z kolei będzie rysować lakier.

Nie wiem, może teraz są lepiej wykonane, ale jakoś nie mam do tego przekonania.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 21 Czerwca 2020, 15:19:48 »
Po jakimś czasie zawsze się okaże, że klej zaczyna gorzej trzymać pozwalając na jakieś ruchy tej nakładki, a to z kolei będzie rysować lakier.
Przeciez to jest na zderzaku, ewentualnych rys po spodem nie będzie widać a rdzy nie będzie. Szybciej zarysujesz przy załadunku bagażnika bez tych osłonek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #112 dnia: 21 Czerwca 2020, 17:27:59 »
Przeciez to jest na zderzaku, ewentualnych rys po spodem nie będzie widać a rdzy nie będzie. Szybciej zarysujesz przy załadunku bagażnika bez tych osłonek.
Chyba bym wolal najkleic gruba folia bezbarwna. Taka 2mm i by nie bylo problemu.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 21 Czerwca 2020, 17:31:22 »
No to chyba lepszy pomysł.
Mówię tylko, że widziałem samochód, który z taką nakładką pojeździł kilka lat i widziałem jak to później wyglądało...  a do tego miał ich kilka ;

pireus

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 21 Czerwca 2020, 17:53:31 »
Ja nie lubię nakładek, nawet tych firmowych na częściach karoserii, progach, błotnikach, zewnętrznych nadodkolach bo tam faktycznie dochodzi do uszkodzeń lakieru i pod nimi z czasem zaczyna rdza szaleć.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Lipca 2020, 10:55:27 »
Cześć,  czy widzieliście może tą stronkę
camry-tuning.ru , jest parę ciekawych rzeczy, najbardziej to elektryczny siłownik do klapy, można by zamówić tylko kto to zainstaluje.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 22 Lipca 2020, 16:08:29 »
Panowie, może ktoś chce kupić osłony plastikowe na śruby ogranicznika drzwi. Zamówiłem jeden komplet nakładek na ograniczniki i jeden komplet nakładek na rygle. Przyszły dwa komplety na ograniczniki  :grin:. Sprzedam za 22 zł z kosztami wysyłki.
https://pl.aliexpress.com/item/33041844812.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.13d35c0frlfvrV

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #117 dnia: 22 Lipca 2020, 17:27:26 »
W mojej są fabrycznie.
3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #118 dnia: 14 Września 2020, 20:29:35 »
Spryskiwacz kamery cofania: https://cleancam.ru/omyvateli-kamery-toyota/omivatel-kameri-zadnego-vida-camry/omivatel-kameri-zadnego-vida-toyota-camry-70-2017-2020-3060.html
Cena okolo 170zl.

Modul do wyswietlenia czujnikow kół (koniecznie trzeba sprzedawcy zaznaczyc ze do hybrydy!)

171,54 zł  33? zniżki | System monitorowania ciśnienia w oponach TPMS Solar Power cyfrowy wyświetlacz LCD systemy alarmowe w samochodzie Toyota Camry 2018 2019 2020
https://a.aliexpress.com/_BPYCba

« Ostatnia zmiana: 14 Września 2020, 20:31:49 wysłana przez klaudiusz »

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #119 dnia: 14 Września 2020, 20:37:54 »
Ja bym pomyślał o tym  gdyby tylko ktoś to mógł założyć,

https://camry-tuning.ru/catalog/dopolnitelnoe_oborudovanie_dlya_camry/optsii_komfort/elektroprivod_bagazhnika_na_toyota_camry_70/

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl