Autor Wątek: Gadżety do naszych Camry TNGA  (Przeczytany 186854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
Odp: Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #615 dnia: 27 Marca 2022, 18:28:16 »
Szczerze nie wiem nie zastanawiałem się nad tym. Muszę zapoznać się z instrukcją.n

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

zamontowałem klapę, ale mam dwa problemy
1) nie dociąga mi jej wystarczająco, żeby zamek złapał i trzeba dopchnąć ręką
2) otwiera się bardzo nisko

Może wiesz jak rozwiązać te problemy?
ok znalazłem
1) Trzeba przytrzymać 2 sekundy przycisk na klapie do sygnału dźwiękowego i liczyć kolejne (ustawiłem na 5 stopień)
2) Zakres też udało sie wyregulować, trzeba przytrzymać przycisk na klapie przez 2 sek - zapamięta pozycje. Chociaż teraz nie mogę ruszyć klapy ręką żeby ustawić inaczej.
« Ostatnia zmiana: 27 Marca 2022, 18:48:10 wysłana przez aks »

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #616 dnia: 09 Maja 2022, 23:06:06 »
dołożyłem w końcu moduł TPMS do odczytu ciśnień, ale koła są pozamieniane. Jest gdzieś jakaś instrukcja do tego? Sam poprawi, mam odłączyć moduł na jakiś czas?

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #617 dnia: 17 Maja 2022, 19:57:54 »
dołożyłem w końcu moduł TPMS do odczytu ciśnień, ale koła są pozamieniane. Jest gdzieś jakaś instrukcja do tego? Sam poprawi, mam odłączyć moduł na jakiś czas?

ok dostałem instrukcję. Moduł, który mam wymagał 5 krotnego załączenia/wyłączenia zapłonu. Wtedy trzeba spuścić powietrze w kolejności oznaczonej kolorem pomarańczowym na wyświetlaczu (spuszczamy do momentu pojawienia się ciśnienia danego koła). Potem pojawia się kolejna pomarańczowa wartość, więc znów spuszczamy z oznaczonego koła itd.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #618 dnia: 17 Maja 2022, 20:51:27 »
Możesz udostępnić gdzieś instrukcję?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #619 dnia: 21 Maja 2022, 17:32:25 »
Do mojej wielkiej graby pasuje idealnie.

« Ostatnia zmiana: 21 Maja 2022, 17:35:40 wysłana przez Calamardo »

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #620 dnia: 20 Czerwca 2022, 15:51:28 »
aks czekamy na tą instrukcję do programowania właściwych miejsc czujników w dodatkowym module tpms

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #621 dnia: 20 Czerwca 2022, 16:30:49 »
aks czekamy na tą instrukcję do programowania właściwych miejsc czujników w dodatkowym module tpms

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #622 dnia: 20 Czerwca 2022, 20:24:41 »

[/quote]

Buk zapłać dobry człowieku <kawusia>

Offline Severus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #623 dnia: 22 Czerwca 2022, 15:44:43 »
Hej a nie znacie może może jakiegoś kabelka, przejściówki którą moża ukraść prąd z okolicy lusterka żeby zasilić kamerkę ?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #624 dnia: 22 Czerwca 2022, 15:51:18 »
Widziałem takie przejściówki w kamerkach zintegrowanych z panelem lusterka na przedniej szybie z Ali...
Może idąc tym tropem znajdzie się sama przejściówkę / złodziejkę. ;)
np.: https://fitcamx.com/collections/toyota/products/fitcamx-dash-cam-for-all-toyota?variant=39781010210988
Może z tego coś by się zmajstrowało: https://www.ebay.com/itm/154548005655
Trzeba by sprawdzić czy wtyczki pasują, z toyota tech ściągnąć schemat połączeń na gniazdu w panelu przy-szybowym i ustalić na których pinach jest ACC i masa.
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwca 2022, 16:10:31 wysłana przez Markid »

Offline Severus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #625 dnia: 22 Czerwca 2022, 19:50:47 »
Dzięki, kiedyś w starych lusterkach było takie gniazdo i nawet kabelek jest do nich ale w nowych już nie ma ...

Offline Severus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #626 dnia: 22 Czerwca 2022, 19:52:35 »

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #627 dnia: 06 Lipca 2022, 12:10:54 »
Jedno pytanie do tych co zamontowali dodatkowy moduł, który pokazuje wartości ciśnienia opon obok zegarów, a mianowicie jak wam się zachowuje zamek centralny, czy tak jak przed wpięciem modułu, czy słychać może 2 dodatkowe"cyknięcia" zarówno przy zamykaniu, jak i otwieraniu auta ( jakby wysłane 2 dodatkowe impulsy, kiedy zamek już się zamknął, bądź otworzył)

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #628 dnia: 07 Lipca 2022, 08:15:27 »
No niestety, po dokładnym sprawdzeniu okazało się, ze mam sporo  większe kłopoty kłopoty z centralnym zamkiem niż mi się wydawało - tj. nie działa podwójne kliknięcie otwierające drzwi pasażerów (wszystkie drzwi odblokowują się po 1 kliku, mimo włączenia tej opcji w ustawieniach samochodu przez panel tabletowy). Ponadto przestało działać otwieranie i domykanie  szyb pilotem ( trzymając przycisk zamykania /otwierania powodujemy ciągłe włączanie rygli w drzwiach). To duże ograniczenia, a co najgorsze, to nie wiadomo, jak to całe ustrojstwo ingeruje jeszcze w całą linię CAN, bo to już chyba wszyscy wiedzą, że np. zaprogramowanie nowych czujników jest niemożliwe, przy wpiętym module, bo komputer " nie może się przebić" i wyrzuca błąd. Jednym słowem, mimo, że otrzymujemy  widok prawidłowego ciśnienia w oponach, to cały system traktuje ten moduł jako " ciało obce" i nie wiadomo, co jeszcze może się zdarzyć. Reasumując, na chwilę obecną mamy 1 plus ( i na tym koniec) i 3 minusy ( i być może na tym nie koniec). Tak więc decyzja jest prosta- demontuje !!! i przestrzegam innych, żeby tego nie kupowali.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #629 dnia: 07 Lipca 2022, 16:09:20 »
No niestety, po dokładnym sprawdzeniu okazało się, ze mam sporo  większe kłopoty kłopoty z centralnym zamkiem niż mi się wydawało - tj. nie działa podwójne kliknięcie otwierające drzwi pasażerów (wszystkie drzwi odblokowują się po 1 kliku, mimo włączenia tej opcji w ustawieniach samochodu przez panel tabletowy). Ponadto przestało działać otwieranie i domykanie  szyb pilotem ( trzymając przycisk zamykania /otwierania powodujemy ciągłe włączanie rygli w drzwiach). To duże ograniczenia, a co najgorsze, to nie wiadomo, jak to całe ustrojstwo ingeruje jeszcze w całą linię CAN, bo to już chyba wszyscy wiedzą, że np. zaprogramowanie nowych czujników jest niemożliwe, przy wpiętym module, bo komputer " nie może się przebić" i wyrzuca błąd. Jednym słowem, mimo, że otrzymujemy  widok prawidłowego ciśnienia w oponach, to cały system traktuje ten moduł jako " ciało obce" i nie wiadomo, co jeszcze może się zdarzyć. Reasumując, na chwilę obecną mamy 1 plus ( i na tym koniec) i 3 minusy ( i być może na tym nie koniec). Tak więc decyzja jest prosta- demontuje !!! i przestrzegam innych, żeby tego nie kupowali.

widać zależy od modułu. Nie mam opisywanych problemów. Lepiej podaj który kupiłeś.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl