"Trasa 4,5l/100" - jakie masz wtedy prędkości ?
"Maksymalna ilość paliwa, która weszła do baku to 38.2l." - tankowałeś zaraz po zapaleniu się rezerwy ? Z testów Zachara wynika że po zapaleniu się rezerwy miał on jeszcze 10l ! w baku i przejechał ok 140km trasą z prędkością najpierw 100km/h a potem 140km/h bo już mu się nudziło czekając na koniec baku. U mnie tankowanie po zapaleniu się rezerwy (przejechanie jeszcze 10...15mk) to wchodzi 38,6l
ruszasz powoli i długo na elektryku czy od razu włączasz benzynę?
klima na AUTO czy tylko sam nawiew?
czy zmieniasz styl jazdy jak widzisz że masz 2 paski baterii ? wtedy spalanie mocno rośnie bo spalina porusza autem oraz ładuje baterię o 1 pasek.
4.5 l/100km - takie spalanie przy średniej prędkości 60km. Trasa zwykłą krajową drogą z sporym ruchem.
W zimie jeżdżę bez klimy, sam nawiew 20-21 stopni. Do tej pory ruszałem w większości na baterii ale teraz staram się od razu na benzynie (wg porad kolegów) i spalanie jeszcze lepsze na trasach >5 km. Jak mam 2 kreski to już staram się jechać na benzynie bo i tak auto w razie czego samo się doładuje marnując paliwo.
Te 38.2l weszły do baku ale jeździłem do oporu na rezerwie aż się skończył zasięg. Pokazywało wtedy same kreski ---
Odnośnie tempomatu, jadąc pod górkę auto mocno wchodzi na obroty a zjeźdzając czasem nawet przyhamowuje żeby utrzymać prędkość. Zaobserwowałem też, że przy wyższych prędkościach, jadąc stałą prędkością pracuje tylko spalinowy ale np. wyprzedzając włącza się elektryk pomocniczo. Dlatego też na tempomacie spalanie przy 140km/h skacze nawet powyżej 6,5 l.