Witam szanowne grono, napisze tu aby nie zakładać nowego tematu. Zamierzam zamontować do przodu czujniki firmy
"Steelmate PTS 411 BUZER Flush Mount" Szukałem w necie ale strasznie mało jest informacji. Dzwoniłem go dwóch zakładów i pytałem o montaż i jakiej firmy montują, udało się uzyskać informacje że ASO montuje właśnie tej firmy czujniki oni także. Dodam że żona ma yaris IV i przy zakupie poprosiłem o założenie przód/tył. Znalazłem pod puszkę z tej firmy, działają jak na razie bez zarzutu - ma przycisk wyłączający ale go nie używa bo mówi że nie ma potrzeby - zobaczymy w zimie przy mrozach i śniegu. Ale do brzegu, chodzi mi podłączenie przewodów. Czy musze ciągnąć wiązkę do wstecznego i świateł stopu aż do bagażnika czy da się to gdzieś wpiąć z przodu? Wstępnie pomyślałem że plus ACC (stacyjka) wezmę z zapalniczki bo przecież działa dopiero po włączeniu zapłonu, drugi kabel może pod plus gdzie leci kabelek do kamery cofania ale co ze stopem gdzie wpiąć? Mile widziane jakieś sugestie zdjęcia itp.

Jeśli to ogarne ale z jakichś powodów coś będzie źle działać albo włączać się nie potrzebnie to zamontuje dodatkowo
Moduł Speed Sensor EMG-MF-SPEED który rozłącza po przekroczeniu 10km/h wlutowuje się do gniazda OBD: