Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 994210 razy)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #750 dnia: 27 Września 2020, 13:05:41 »
Cytat: Krisman w Wczoraj o 18:09:22

Fajnie wyszło  :good: , a dlaczego z navi trudniej? Moduł przeszkadza?

Z tyłu jest na tyle wąsko, że ciężko przepchnąć kabel.

Spokojnie się zmieści. Poza kamera wciągnąłem jeszcze kabel od zasilania oświetlenia.

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #751 dnia: 28 Września 2020, 16:10:01 »
Kupiłem ostatnio interfejs OBD2 MINI VCI za 43 zł
https://pl.aliexpress.com/item/32647867920.html

Wraz z interfejsem chińczyk dołożył program diagnostyczny Techstream. Dostawa w 10 dni.
Czy ten soft faktycznie musi być uruchamiany i działa na "Obsługiwany System:Win XP/Win 7 32 bity" ?  :o

Próbował ktoś może podłączyć się z Windows'a, ale który jest zainstalowany jako maszyna wirtualna?  :grin: Zastanawiam się czy ten autoryzowany soft + OBD2 mają jakieś specjalne wymagania.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #752 dnia: 28 Września 2020, 22:23:36 »
Czy ten soft faktycznie musi być uruchamiany i działa na "Obsługiwany System:Win XP/Win 7 32 bity" ?  :o
Próbował ktoś może podłączyć się z Windows'a, ale który jest zainstalowany jako maszyna wirtualna?  :grin: Zastanawiam się czy ten autoryzowany soft + OBD2 mają jakieś specjalne wymagania.

Wygoogluj Techstream, to oryginalny soft dla Toyota

Offline Sharx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #753 dnia: 29 Września 2020, 23:57:51 »
Panowie, jak wyjąć klipsy z nadkoli? Chcę zamontować chlapacze i jakos srednio mi to idzie...

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #754 dnia: 30 Września 2020, 08:45:56 »
Najpierw  wyjmij srodek klipsa A potem klips wyjdzie.

Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #755 dnia: 30 Września 2020, 22:12:39 »
I nastała jasność wewnątrz i na zewnątrz

Oświetlenie główne na modułach wielodiodowych od majfrienda Żeby uniknąć brzydkiego efektu wielu pojedynczych led (widać to na jednym ze zdjęć), trzeba te moduły wkleić na dystansach bardziej w głębi lampy, a nie przy samym kloszu - wtedy światło ładnie się rozprasza. Wymaga to niestety wyjęcia kompletnej lampy z podsufitki i rozebrania jej na części pierwsze - dość proste, ale bez pośpiechu, bo plastiki delikatne. Wyrwanie lampy z sufitu wymaga podważenia, najlepiej plastikowymi łyżkami dedykowanymi do takich prac - lampa trzyma się do dachu na czterech  zapinkach dość mocno, ale nic nie pękło przy wyrywaniu
Najwięcej zabawy jest z lampkami w lusterkach zewnętrznych. Trzeba je dość mocno wybebeszyć, żeby się dostać do żarówki. Zaczynamy od zdjęcia lakierowanej obudowy - ciągniemy delikatnie od zewnętrznej strony lusterka w stronę przodu auta - tam jest jeden mocny zatrzask. Od strony słupka A są dwa małe i delikatne zaczepy - delikatnie ruszamy zluzowaną obudową i powinny odskoczyć. Po zdjęciu obudowy trzeba wykręcić dwa wkręty z tylu lusterka i wtedy próbujemy zdjąć dolną i tylną ramkę z kierunkowskazem, lampką oświetleniową i kamerą (Executive) - wszystko trzyma się na zatrzaskach i puszcza dość łatwo. Wtedy uzyskujemy dostęp do obudowy żarówki, żeby ją wyjąć trzeba przekręcić złącze w lewo - dość mocno trzyma, bo jest tam uszczelka. Żarówka klasyczna W5W.

Lampkę nad drugim rzędem wyrwałem w całości z podsufitki i dopiero wtedy delikatnie zdejmowałem klosz. Tam też wstawiłem panel wielodiodowy.
Ogólnie te panele dają ostro jak na sali operacyjnej więc zastanawiam się nad jakimiś prostymi ściemniaczami LED - spokojnie się zmieszczą pod podsufitką.

Wymieniłem też oczywiście żarówki nad osłonami przeciwsłonecznymi i w bagażniku - to raczej proste.

W razie pytań chętnie pomogę.
Powodzenia

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #756 dnia: 30 Września 2020, 22:59:59 »
Ekstra, to jeszcze takie cudo i...Azja da się lubić

https://tiny.pl/7lqmr
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2020, 23:03:38 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #757 dnia: 01 Października 2020, 07:11:19 »
Ekstra, to jeszcze takie cudo i...Azja da się lubić

https://tiny.pl/7lqmr
Myślałem o tym, ale to już zahacza o homologację, więc mam obawy
W opisach niby piszą, że mają homologację, ale w razie W ubezpieczalnia może mieć inne zdanie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #758 dnia: 01 Października 2020, 13:19:08 »
Jeśli ma homologację ubezpieczyciel nic nie wskóra, a ma.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline jsz77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #759 dnia: 02 Października 2020, 22:43:30 »
I nastała jasność wewnątrz i na zewnątrz

Oświetlenie główne na modułach wielodiodowych od majfrienda Żeby uniknąć brzydkiego efektu wielu pojedynczych led (widać to na jednym ze zdjęć), trzeba te moduły wkleić na dystansach bardziej w głębi lampy, a nie przy samym kloszu - wtedy światło ładnie się rozprasza. Wymaga to niestety wyjęcia kompletnej lampy z podsufitki i rozebrania jej na części pierwsze - dość proste, ale bez pośpiechu, bo plastiki delikatne. Wyrwanie lampy z sufitu wymaga podważenia, najlepiej plastikowymi łyżkami dedykowanymi do takich prac - lampa trzyma się do dachu na czterech  zapinkach dość mocno, ale nic nie pękło przy wyrywaniu
Najwięcej zabawy jest z lampkami w lusterkach zewnętrznych. Trzeba je dość mocno wybebeszyć, żeby się dostać do żarówki. Zaczynamy od zdjęcia lakierowanej obudowy - ciągniemy delikatnie od zewnętrznej strony lusterka w stronę przodu auta - tam jest jeden mocny zatrzask. Od strony słupka A są dwa małe i delikatne zaczepy - delikatnie ruszamy zluzowaną obudową i powinny odskoczyć. Po zdjęciu obudowy trzeba wykręcić dwa wkręty z tylu lusterka i wtedy próbujemy zdjąć dolną i tylną ramkę z kierunkowskazem, lampką oświetleniową i kamerą (Executive) - wszystko trzyma się na zatrzaskach i puszcza dość łatwo. Wtedy uzyskujemy dostęp do obudowy żarówki, żeby ją wyjąć trzeba przekręcić złącze w lewo - dość mocno trzyma, bo jest tam uszczelka. Żarówka klasyczna W5W.

Lampkę nad drugim rzędem wyrwałem w całości z podsufitki i dopiero wtedy delikatnie zdejmowałem klosz. Tam też wstawiłem panel wielodiodowy.
Ogólnie te panele dają ostro jak na sali operacyjnej więc zastanawiam się nad jakimiś prostymi ściemniaczami LED - spokojnie się zmieszczą pod podsufitką.

Wymieniłem też oczywiście żarówki nad osłonami przeciwsłonecznymi i w bagażniku - to raczej proste.

W razie pytań chętnie pomogę.
Powodzenia

Mam takie zestawy dostępne  - do wzięcia od zaraz

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #760 dnia: 02 Października 2020, 23:16:42 »
jaka cena i co w zestawie  :o

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #761 dnia: 06 Października 2020, 18:37:51 »
Kolega w tym wątku pokazał listwy na drzwiach, czarne na białym aucie. Dzisiaj odebrałem swoją Ravkę i za kupon za używanie MyT dokupiłem listwy w kolorze nadwozia. Drogie jak skunks, ale ja tylko muszę pozwolić się śledzić :cheesy:

https://photos.app.goo.gl/PMZfht1iruEsa9Qq5

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #762 dnia: 06 Października 2020, 19:29:43 »
Kolega w tym wątku pokazał listwy na drzwiach, czarne na białym aucie. Dzisiaj odebrałem swoją Ravkę i za kupon za używanie MyT dokupiłem listwy w kolorze nadwozia. Drogie jak skunks, ale ja tylko muszę pozwolić się śledzić :cheesy:

https://photos.app.goo.gl/PMZfht1iruEsa9Qq5
Te listwy wyglądają świetnie. Muszę zapytać czy maja takie w kolorze srebrnym. To na 100% ratunek dla drzwi. Można zapytać gdzie Ci zakładali?
Pozdrawiam

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #763 dnia: 06 Października 2020, 19:49:46 »
Toyota Ukleja w Suchym Lesie pod Poznaniem.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #764 dnia: 06 Października 2020, 22:13:06 »
Toyota Ukleja w Suchym Lesie pod Poznaniem.

Dziękuje, jutro dzwonię zatem do Toyota Chodzen i go mecze o takie listwy. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl