Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 993964 razy)

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #780 dnia: 11 Października 2020, 09:54:13 »
Piszesz o pinach Mt 1,5?

Jeżeli tak, to na Wolumenie wWawie jeden gościu ma, sklep na samym początku bazarku, nazywa się "Avant s.c. Akumulatory i baterie", szyld Akumulatory Elektro-moto

Czy o całych gniazdach? Wtedy albo ten sam gościu, albo sklep dokładnie po przeciwnej stronie względem środka bazarku...

Chodziło mi o całe gniazda. Niestety nie mieli ani w jednym ani w drugim sklepie.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #781 dnia: 12 Października 2020, 13:08:34 »
Witam,

Czy ten podświetlany panel jest do auta z kierownica po prawej stronie ?
Przyciski w 1 rzędzie z tego co widzialem w aucie z kierownica po ''normalnej'' lewej stronie są odwrotnie..

https://allegrolokalnie.pl/oferta/panel-sterowania-szybami-toyota-chr

Ai czy to ma jakiś wpływ na zamontowanie/użytkowanie ?
Pozdrawiam

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #782 dnia: 12 Października 2020, 13:27:23 »
po prawej

Offline puszkinn80

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #783 dnia: 13 Października 2020, 13:30:42 »
Kolega w tym wątku pokazał listwy na drzwiach, czarne na białym aucie. Dzisiaj odebrałem swoją Ravkę i za kupon za używanie MyT dokupiłem listwy w kolorze nadwozia. Drogie jak skunks, ale ja tylko muszę pozwolić się śledzić :cheesy:

https://photos.app.goo.gl/PMZfht1iruEsa9Qq5
Te listwy wyglądają świetnie. Muszę zapytać czy maja takie w kolorze srebrnym. To na 100% ratunek dla drzwi. Można zapytać gdzie Ci zakładali?
Pozdrawiam
zdjęcie się nie otwiera
możesz podesłać

Offline niebiesko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #784 dnia: 13 Października 2020, 14:27:51 »
Czy ktoś ogarniał już jakikolwiek rodzaj osłony na zewnętrzną skorupę tunelu środkowego w miejscu, w którym styka się z nim kolano kierowcy? Przy prawidłowym i wygodnym dla mnie ustawieniu fotela moje kolano opiera się o wysoki w tym miejscu tunel w dość wrażliwym miejscu dość boleśnie "uwierając" nawet podczas krótkich przejażdżek. Przydałby się tam kawałek dyskretnie naklejonej gąbki, który zminimalizowałby niewygodę.

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #785 dnia: 13 Października 2020, 15:08:52 »
Czy ktoś ogarniał już jakikolwiek rodzaj osłony na zewnętrzną skorupę tunelu środkowego w miejscu, w którym styka się z nim kolano kierowcy? Przy prawidłowym i wygodnym dla mnie ustawieniu fotela moje kolano opiera się o wysoki w tym miejscu tunel w dość wrażliwym miejscu dość boleśnie "uwierając" nawet podczas krótkich przejażdżek. Przydałby się tam kawałek dyskretnie naklejonej gąbki, który zminimalizowałby niewygodę.

wiesz co mam to samo ... zastanawiam się nad oddaniem całej konsoli środkowej do tapicera ..

Offline niebiesko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #786 dnia: 13 Października 2020, 15:18:10 »

wiesz co mam to samo ... zastanawiam się nad oddaniem całej konsoli środkowej do tapicera ..

Ta "dolegliwość" powtarza się też w conajmniej kilku filmach o RAV4 na YouTube, więc coś jest w tym nie tak :)
Może ktoś ogarnął to w jakiś estetyczny a jednocześnie prostszy sposób niż wyciąganie tunelu :)

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #787 dnia: 13 Października 2020, 15:28:31 »
Na alliexpress widziałem poduszkę przyklejaną w tym miejscu, coś na wzór CRV:

https://pl.aliexpress.com/i/4000380786435.html

Ta powyżej to uniwersalna ale przewinęło się mi że jest dedykowana do RAV4, niestety teraz nie mam czasu sprawdzić ale możecie poszukać.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #788 dnia: 13 Października 2020, 15:59:06 »
Teraz powinno działać
https://photos.app.goo.gl/5DjSjDdP6uPnY1oB9

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #789 dnia: 13 Października 2020, 19:37:09 »
Ta "dolegliwość" powtarza się też w conajmniej kilku filmach o RAV4 na YouTube, więc coś jest w tym nie tak

Subiektywne :)
Ja tak dokładnie miałem w XC60, w RAV4 spokój. Ale żeby nie było kolorowo... Lewy łokieć uwiera po dłuższej jeździe autostradowej :(

Offline niebiesko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #790 dnia: 13 Października 2020, 20:00:22 »
Ta "dolegliwość" powtarza się też w conajmniej kilku filmach o RAV4 na YouTube, więc coś jest w tym nie tak

Subiektywne :)
Ja tak dokładnie miałem w XC60, w RAV4 spokój. Ale żeby nie było kolorowo... Lewy łokieć uwiera po dłuższej jeździe autostradowej :(

Tak czy inaczej, jeśli ktoś będzie zamawiał takie poduszki od chińczyków niech weźmie więcej, na pewno zejdą  :laugh:

Offline zxc094641

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #791 dnia: 14 Października 2020, 06:20:20 »
Te co wykrywają to trochę "nonamey", aczkolwiek nie ma co lekceważyć. Zainstaluj na jakims sandboksie i zobacz co się stanie  :cool:

Niestety na sandboxie na Win10 są błędy podczas instalacji.

Techstream_Setup_V15.00.028:

Mini VCI Driver for TOYOTA:

Pytanie za 100pkt - bo kupilem ten kabel ALE nie dziala ani z windows 10 ani z macos a nie zamierzam robic downgrade tylko dla kabla - czy jakikolwiek OBD2 (np. bluettoth) zadziala w tym wypadku z techstreamem?

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #792 dnia: 14 Października 2020, 09:55:43 »
Najlepiej zainstalować Techstream V15.00.026 lub wyższą. Wersja v14 nie rozpoznaje rav4 2019+

Ja zainstalowałem na Win7, natomiast z opisu wynika że program jest kompatybilny z WINDOWS 7/8/8.1/10 x32/x64
http://blog.vxdiagshop.com/2020/03/12/free-download-toyota-techstream-v15-00-026-for-vxdiag/

Także można napisać do chińczyka który podeśle link z wersją V15.00.026 oraz upgradem do .028 wraz z instrukcją instalacji.

Offline agajaca1

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #793 dnia: 14 Października 2020, 18:38:50 »
Witam

Po zakupie kabla również miałem problem ze sterownikami pod win7 x64. Dopiero instalacja według instrukcji z forum Avensis kolegi MagicOl pomogło

https://avensis.info/viewtopic.php?f=23&t=11436&start=1120

https://www.youtube.com/watch?v=M0m2frwDbLE

"Wywal wszystko i zainstaluj sterowniki do FDTI pod Win10 64bit. "drivers"
(tylko te dobre wybierz pod Win 64-bit)
Potem poszukaj i zainstaluj TechStream 14.20.019 "techstream"
a tu masz do niego: "dodatek"

Jak już wszystko zainstalujesz i odpalisz, to wejdź w "setup" -> "configuration" i wybierz "europe i english" itd.
Oczywiście jeszcze musisz "setup" -> "VIM select" ma być "XHorse - MVCI".

Wszystko śmiga na najnowszym Win10 64-bit 2004.

Jest też filmik jak to zrobić od zera: film "

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #794 dnia: 15 Października 2020, 16:20:06 »
Jakiś czas temu uzupełniłem podświetlenie centralnej konsoli. Być może ten patent przyda się dla posiadaczy Comfort oraz innych wersji, jeżeli ktoś chce dobrać dowolny kolor lub ktoś kupił ciemno niebieskie podświetlenie klamek i chce mieć identyczne w konsoli. Nic nie trzeba ciąć czy lutować.

Wersja Comfort nie posiada podświetlenia, natomiast są doprowadzone kabelki (złącza żeńskie) zarówno w centralnej konsoli jak i bocznych. Na zdjęciu jest pokazany otwór na oświetlacz led'owy oraz zwinięty kabelek do podłączenia.

W sumie można zamontować fabryczny led w kolorze "ice blue" (koszt ok. 25Euro), natomiast jak dla mnie to słabo świeci.

Postanowiłem kupić kilka diod (2szt za 9.10 zł) o średnicy 8mm (akurat dobrze pasują):
https://aliexpress.com/item/32813046862.html   
Do tego złączki męskie (1szt za 6.72 zł):
https://aliexpress.com/item/4000911400058.html

Długość przewodów wystarczające, trzeba zaciskarką (kombinerkami) podłączyć piny i już, tak jak na zdjęciu. Koszt pojedynczego zestawu wychodzi 11.27zł (w tym przesyłka 2-3tyg) i fajnie to wygląda. Sprawdziłem, jak wymaga toyota, pobór prądu wynosi 80 mA (czyli mieści się w 100 mA). Dodam że zmatowiłem szkliwo diody by bardziej rozpraszało światło. W podobny sposób wymieniłem podświetlenie nóg po obu stronach. Na zdjęciu kolor fabryczny - "ice blue".

Cześć Doświadczony,
Powiedz mi proszę czy aby zamontować ta diodę pod radiem trzeba rozbierać cały tunel, czy wystarczy tylko wyjąc panel od klimatyzacji i mocno pociągnąć do przodu ten panel gdzie jest zainstalowana dioda ?. Wczoraj z ASO odebrałem diodę i nie za bardzo miałem czas zostawiać im auto na 2h aby to zamontowali.
Z góry dziękuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl