Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 993833 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1440 dnia: 14 Lutego 2021, 09:56:48 »
Sorry za powyższy za długi wywód - ale tak teraz spojrzałem to moja Corolla ma wszystkie przyciski podświetlane, a jak już kupię tą swoją upatrzoną Rav4 V generacji to będę miał te wszystkie światełka "wykastrowane" i jeszcze będzie mnie to kosztować dwa razy tyle. Dziwne i brak słów.
Jak już kupisz, to będzie po liftingu i będą już dumnie świeciły :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Hrabia82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1441 dnia: 14 Lutego 2021, 13:05:56 »
Montowałem właśnie spryskiwacz kamery cofania. Przy okazji rozebrania klapy wygłuszyłem. Poskładałem wszystko do kupy
Test spryskiwacza kamery ok. Ale klapa nie chce się zamykać? Po naciśnięciu którego kolwiek przycisku (klapa, pilot, kabina) jest tylko dłuższy sygnał dźwiękowy tak ok 2-3 sekund i zero reakcji?

Ktoś spotkał się z takim objawem?

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1442 dnia: 14 Lutego 2021, 13:31:13 »
Poza tym jak tu chwalący się wyżej kolega ma wiedzę, że ktoś sprzedaje na jakimś tam portalu "nielegalne części" to proszę o odrobinę odwagi cywilnej i zgłosić ten fakt odpowiednim organom ścigania.

Po pierwsze, nie szanuje ludzi którzy się chwalą. Po drugie kompletnie nie rozumiem krytyki obywatelskiego podejścia do kwestii zakupu z nieznanych źródeł, i jeszcze ta uwaga o odwadze...normalnie GIEROJ z Ciebie. Po trzecie od 1 stycznia w EU wszedł pakiet e-commerce.
No i gdybyś jeszcze był tak uprzejmy i wskazał w której części mojej wypowiedzi użyłem stwierdzenia "nielegalne części". Był bym zobowiązany.
"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1443 dnia: 14 Lutego 2021, 13:39:44 »
A czy manualnie da się klapę zamknąć?
"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline Hrabia82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1444 dnia: 14 Lutego 2021, 13:41:13 »
A czy manualnie da się klapę zamknąć?
Tak ręcznie daje się zamknąć. Centralny działa. Tylko potem żeby otworzyć trzeba w klapie od środka awaryjnie odblokować

Offline lechu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1445 dnia: 14 Lutego 2021, 13:53:28 »
A może po prostu sprawdź bezpiecznik.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1446 dnia: 14 Lutego 2021, 13:58:29 »
Coś gdzieś nie rozłączyłeś? Może spróbuj resetu przez odpięcia klemy i na nowo zaprogramować wszystko po kolei.

Offline Hrabia82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1447 dnia: 14 Lutego 2021, 14:23:24 »
Coś gdzieś nie rozłączyłeś? Może spróbuj resetu przez odpięcia klemy i na nowo zaprogramować wszystko po kolei.
Któraś kostkę napewno odączałem. Tak jak pisałeś odpisałem klemy. Doczytałem w instrukcji ze po ich odłączeniu i ponownym podłączeniu należy ręcznie zamknąć bagażnik.

No i działa.

Dzięki za pomoc. Biorę się dalej za robotę

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1448 dnia: 14 Lutego 2021, 14:28:12 »
Szyby teraz też chyba musisz zaprogramować ;)

Offline Hrabia82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1449 dnia: 14 Lutego 2021, 15:58:42 »
Szyby teraz też chyba musisz zaprogramować ;)
A jak się je programuje?

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1450 dnia: 14 Lutego 2021, 16:08:30 »
Odesłałem panel od Lexa, znalazłem od Priusa taki z literami A. Mam nadzieję, że będzie pasował

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1451 dnia: 14 Lutego 2021, 16:33:29 »

A jak się je programuje?

Z pamięci to nie wiem jak w ravce i czy trzeba, ale zawsze było tak, że włączasz zapłon, naciskasz przycisk szyby w dół  i nie puszczasz aż się otworzy do końca i to samo w górę -voila ;)
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2021, 16:35:05 wysłana przez Krisman »

Offline Jaszczur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1452 dnia: 14 Lutego 2021, 16:48:40 »
Ledy wewnątrz wymienione jeszcze w salonie.
Chciałem jeszcze:
1) Wymienić żarówki kierunkowskazów na ledy( tylko pytanie z Ali czy ze sklepu ledowego stosunek ceny 220 do 57 zł.)
2) Wymienić kierunkowskazy w lusterkach na dynamiczne (pytanie białe czy dymione, Ali czy alledrogo, stosunek ceny 120 do 380- z homologacją)
3) Założyć podświetlanie klamek drzwi wewnątrz(pytanie kolor ice blue czy deep blue) deep chyba za ciemny, ale ice zdaje mi się zielonkawy?

ad1. ii jak..kupiles te ledy (przód/tył?) - jak tak,to daj tu lub na priv namiar

ad.2 dymione ledy wlasnie weszly

https://youtu.be/IfsRKPj8hmI

ad3. wrzucilem foto kilka postów wyżej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam ponownie,

Te czynności już zrobione:

1)
Ledy kierunkowskazów do przednich kierunkowskazów założone(jest super, nawet trochę za mocne), mam już dwie następne na tył, ale jeszcze nie założone.
Wszystkie ledy(wnętrze pojazdu,ledy cofania i kierunkowskazy) kupiłem w sklepie ledowym.
2)
Dymione ledy kierunkowskazów już mam, ale jeszcze nie założyłem(plastiki nie lubią takiej temperatury jaką mamy za oknem, a garażu nie posiadam).Kupiłem te z homologacją.
3)
Podświetlane przyciski otwierania szyb kupiłem od toyoty chr, zdecydowałem się również na zakup podświetlanego przełącznika lusterek do kompletu(kupiłem na Amayama, cena 238zł.+ cło),
jeszcze nie dotarł.
4)
Osłony tylnych drzwi przed błotem zakładane na tylne nadkola(zakupione, ale jeszcze nie dotarły)
5)
Zakupiłem także gniazdo szybkiego ładowania, w miejsce zaślepki obok przycisku grzania fotela pasażera(jeszcze nie założyłem)

Chciałbym jeszcze dołożyć:

1)
Dodatkowe oświetlenie bagażnika(ledy) w tylną klapę - niektórzy użytkownicy zgłaszają problem za krótkich przewodów(u niektórych sprzedawców)
2)
Moduł ciśnienia opon(pokazujący obrazowo ciśnienie na wyświetlaczu prędkościomierza)
3)
Oświetlenie ledowe klamek wewnątrz pojazdu, mam cały czas problem z barwą(deep blue-trochę za ciemny, natomiast ice blue- niektórzy twierdzą, że idealnie pasuje do podświetlania przycisków, inni że nie pasuje)
4)
Wymiana głośników również będzie konieczna, ale wszystko w swoim czasie

Przepraszam za długi wywód, ale chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1453 dnia: 14 Lutego 2021, 17:17:05 »
A jak się je programuje?

Zazwyczaj procedura przyuczenia wyglada tak ze przykładowo opuszczasz szybę a następnie przez kilka sekund trzymasz nadal wciśnięty przycisk. Tak zapamiętane jest skrajne dolne położenie szyby.  To samo robisz dla górnego położenia szyby.

Offline Tommmy.g

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1454 dnia: 14 Lutego 2021, 17:31:03 »
Ledy wewnątrz wymienione jeszcze w salonie.
Chciałem jeszcze:
1) Wymienić żarówki kierunkowskazów na ledy( tylko pytanie z Ali czy ze sklepu ledowego stosunek ceny 220 do 57 zł.)
2) Wymienić kierunkowskazy w lusterkach na dynamiczne (pytanie białe czy dymione, Ali czy alledrogo, stosunek ceny 120 do 380- z homologacją)
3) Założyć podświetlanie klamek drzwi wewnątrz(pytanie kolor ice blue czy deep blue) deep chyba za ciemny, ale ice zdaje mi się zielonkawy?

ad1. ii jak..kupiles te ledy (przód/tył?) - jak tak,to daj tu lub na priv namiar

ad.2 dymione ledy wlasnie weszly

https://youtu.be/IfsRKPj8hmI

ad3. wrzucilem foto kilka postów wyżej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam ponownie,

Te czynności już zrobione:

1)
Ledy kierunkowskazów do przednich kierunkowskazów założone(jest super, nawet trochę za mocne), mam już dwie następne na tył, ale jeszcze nie założone.
Wszystkie ledy(wnętrze pojazdu,ledy cofania i kierunkowskazy) kupiłem w sklepie ledowym.
2)
Dymione ledy kierunkowskazów już mam, ale jeszcze nie założyłem(plastiki nie lubią takiej temperatury jaką mamy za oknem, a garażu nie posiadam).Kupiłem te z homologacją.
3)
Podświetlane przyciski otwierania szyb kupiłem od toyoty chr, zdecydowałem się również na zakup podświetlanego przełącznika lusterek do kompletu(kupiłem na Amayama, cena 238zł.+ cło),
jeszcze nie dotarł.
4)
Osłony tylnych drzwi przed błotem zakładane na tylne nadkola(zakupione, ale jeszcze nie dotarły)
5)
Zakupiłem także gniazdo szybkiego ładowania, w miejsce zaślepki obok przycisku grzania fotela pasażera(jeszcze nie założyłem)

Chciałbym jeszcze dołożyć:

1)
Dodatkowe oświetlenie bagażnika(ledy) w tylną klapę - niektórzy użytkownicy zgłaszają problem za krótkich przewodów(u niektórych sprzedawców)
2)
Moduł ciśnienia opon(pokazujący obrazowo ciśnienie na wyświetlaczu prędkościomierza)
3)
Oświetlenie ledowe klamek wewnątrz pojazdu, mam cały czas problem z barwą(deep blue-trochę za ciemny, natomiast ice blue- niektórzy twierdzą, że idealnie pasuje do podświetlania przycisków, inni że nie pasuje)
4)
Wymiana głośników również będzie konieczna, ale wszystko w swoim czasie

Przepraszam za długi wywód, ale chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
Jaszczur, podaj prosze jakie dokladnie ledówki idą do kazdych kierunkowskazow i swiatel wstecznych
Tez planuje zakup, ale najpierw moja Ravka musi do mnie ?doplynac? ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl