W końcu zrobiłem dwie poważniejsze modyfikacje w naszej Rav4 - podświetlenie panelu sterowania szybami u kierowcy (panel od majfrendów, bardzo prosta kilkuminutowa czynność) oraz dodatkowe światła oświetlenia na klapę bagażnika. Ta druga czynność zajęła mi sporo czasu bo męczyłem się z przeciskaniem kabla przez gumowy przepust (robiłem jak na tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=Qr4e0dN7aoY ), ale się udało.
O ile z panelu sterowania szybami jestem średnio zadowolony - działa poprawnie ale kolor podświetlenie jest za bardzo niebieski w stosunku do oryginalnego podświetlenia (blado niebieski), to dodatkowe lampy do bagażnika polecam każdemu. W końcu widać co jest w bagażniku

Jedna rzecz mnie zdziwiła w czasie montażu - w wersji Exe jest cienki czarny kabel poprowadzony w prawej części klapy bagażnika, którego nie ma na tym filmie. W sumie dobrze, że jest, bo miałem gdzie podczepić kabel zasilania do prawej lampy. Czy ktoś wie od czego może być ten kabel? Myślałem, że to system ostrzegania o ruchu poprzecznym, ale chyba to jest umieszczone w tylnym nadkolu...