Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 993527 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1575 dnia: 03 Marca 2021, 09:10:16 »
ustaw się na forum RAV-4 i wpisz w pole szukania "listwy", całkiem dużo linków znajdziesz, wiele ze zdjęciami po instalacji.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1576 dnia: 03 Marca 2021, 11:36:05 »
No właśnie, czy ktoś montował donie listwy chromowane na te czarne odboje drzwi?
Widziałem dziś przelotem ravkę z listwami na boku (na czarnych plastikach) i było to spójne
Te montowane to przez niektóre osoby na drzwiach, dla mnie die gryzą i nie pasują.
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2021, 11:37:44 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline miro66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1577 dnia: 03 Marca 2021, 12:03:10 »
Widziałem dziś przelotem ravkę z listwami na boku (na czarnych plastikach) i było to spójne
Też zastanawiam się nad tymi listwami i już nawet wybrałem na Alle...Ciekawe czy będą się dobrze trzymać na tych dolnych plastikach. Mi osobiście taka wstawka chromowa podoba się w przeciwieństwie do tych listew w kolorze na środku drzwi ,ale to kwestia gustu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1578 dnia: 03 Marca 2021, 12:45:21 »
Dobrze odtłuścić benzyną lakowoą i będzie się trzymało dlaczego ma się nie trzymać, tylko minimum 18°C  lub suszarka by podgrzać plastik.
@miro66, czekam na fotki jeśli już ogarniesz, no chyba, że pierwszy będę
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2021, 12:47:16 wysłana przez Krisman »

Offline DariuszD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1579 dnia: 03 Marca 2021, 17:59:33 »
Macie jakieś sprawdzone listwy zabezpieczające progi przy wysiadaniu .Jest trochę tego na Ali,tylko które pasują idealnie z kształtem.Ma ktoś jakiś link od sprawdzonego sprzedawcy.

Ja zdecydowałem się na oklejenie progów folia PPF przy okazji Detalingu

Offline jedrass

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1580 dnia: 04 Marca 2021, 11:32:00 »
I jak Ci to wyszło?

Polecisz miejsce?

Offline Tomek16kk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1581 dnia: 04 Marca 2021, 22:21:38 »
Ja mam takie listwy od roku i jestem mega zadowolony tylko nie mogę zdjęcia wkleić tutaj na forum. Nie mam możliwości wklejania zdjęć ?

Offline lukmus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1582 dnia: 05 Marca 2021, 00:09:29 »
Czy ktoś z szanownych forumowiczów w swojej RAV-ce robił coś z podświetlaniem (a raczej z jego brakiem) górnych przycisków od lampek wewnętrznych. W mojej Rav Comfort 2.5 hybrid jest brak podswietlenia co jest o wiele bardziej w moim odczuciu irytujące niż brak podświetlania przycisku szyb automatycznych. Odczuwa sie to przede wszystkim po zaparkowaniu auta w ciemnym garażu :-).

Pozdrawiam serdecznie
Chyba najbardziej irytujący brak w tym samochodzie. Coś co z założenia jest poszukiwane przy słabym oświetleniu (włączenie lampek) bez podświetlenia - cąłkowicie niewidoczne (mam Selection z czarną podsufitką, może przy jasnych to jakoś widać) - PORAŻKA. Jak tylko ktoś z Szanownych Forumowiczów coś wymyśli na te przyciski to od razu dawajcie tu rozwiązanie- stawiam flaszkę! :)

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1583 dnia: 06 Marca 2021, 09:28:52 »
Ja mam takie listwy od roku i jestem mega zadowolony tylko nie mogę zdjęcia wkleić tutaj na forum. Nie mam możliwości wklejania zdjęć ?

Też zastanawiałem się zamontować na czarne boczne plastiki na dole, natomiast nie byłem pewny czy ABS sztuczny poradzi z solą zimą. Nie znalazłem metalowych, a więc wstrzymałem się. Wiosną rok temu zamontowałem na klamki i lusterka z ABS'u i po zimie nadal wyglądają świetnie.   

Jak po zimie wyglądają te listwy? Wklej link zdjęcia przez fotosik.p

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1584 dnia: 06 Marca 2021, 09:35:44 »
Chyba najbardziej irytujący brak w tym samochodzie. Coś co z założenia jest poszukiwane przy słabym oświetleniu (włączenie lampek) bez podświetlenia - cąłkowicie niewidoczne (mam Selection z czarną podsufitką, może przy jasnych to jakoś widać) - PORAŻKA. Jak tylko ktoś z Szanownych Forumowiczów coś wymyśli na te przyciski to od razu dawajcie tu rozwiązanie- stawiam flaszkę! :)

A jaką flaszkę?  :-)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1585 dnia: 06 Marca 2021, 11:24:33 »
Nie mów że masz to podświetlanie?
Co do listew, ten sam dylemat co u mnie, ale są też metalowe (inny wzór, na allegro)
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2021, 11:26:12 wysłana przez Krisman »

Offline JarekK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1586 dnia: 06 Marca 2021, 17:39:29 »
Witam Forumowiczów :grin:
Mam problem ze znalezieniem przekaźnika S/HTR (podgrzewanie siedzeń) w Rav4 2019 C+S 2.0 benzyna, wg schematu zasilanie jest z bezp.30 A skrzynka nr1 w komorze silnika, potem idzie przez przekaźnik S/HTR do skrzynki nr2 ,tam dwa bezp. 15A do regulatora podgrzewania siedzeń (HI-LO) i do siedzeń. Wg info z Toyota.tech powinien znajdować się z prawej strony pod konsolą ale nie widzę go :wallbash:.
Byłbym wdzięczny za pomoc. Wymieniałem głośniki(Audison), komplet siedzeń("skóra" z hybrydy i tu zonk,tylna kanapa do przerobienia-300pln i po bólu)
Pozdrawiam

Offline rydz124

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1587 dnia: 06 Marca 2021, 21:42:07 »
Jakiś czas temu miałem przeboje z nie działającymi przyciskami sterowania szybami - temat ogarnięty, winna wiązka od haka holowniczego (robiła jakieś zwarcie).
Przy tej okazji próbowałem zdobyć te przyciski oryginalne od Toyoty. Ale wyleczyli mnie ceną - w promocji po rabacie 2000 PLN  :-(
Ale podali mi chociaż numer części - 84040-33160.
A ponieważ trochę zakupów na Aliexpress mam już za sobą do guziczków od majfriendów jakoś przekonany nie byłem.  :czerwona:
Szukałem w Japonii - i znalazłem za ok 650 zł z przesyłką.
Ale potem trafiłem do USA - konkretnie na tą stronę: https://www.toyotapartsdeal.com/oem/toyota~master~switch~assy~84040-33170.html
Według opisu - pasuje do Camry - czyli powinno być ok.
Cena - 180 zł + kurier Fedex 130 zł - można płacić PayPal
Czas przesyłki - 2 tygodnie.
Wczoraj dojechała wyczekiwana paczka i jestem szczęśliwym posiadaczem podświetlonych przycisków sterowania szybami.
Po rozpakowaniu:
https://drive.google.com/file/d/17sfrQJ2r4f4DcYGDTdK2iROzDArHatyq/view?usp=sharing
Samo opakowanie numerem części:
https://drive.google.com/file/d/1NZCO8TWist5rvlZJXYlZg4VFveOxnTdj/view?usp=sharing

Montaż to jakieś 10 minut. Wydłubanie zaślepki + odkręcenie/dokręcenie 3 śrubek i przepięcie wtyczki.

Po założeniu:
https://drive.google.com/file/d/1w_aQWV1VlOp7NM8EUiJEL6CZzM3WGJOU/view?usp=sharing
A tak jest wieczorem:
https://drive.google.com/file/d/12B9wMGoo8Y3YDIRGsC42I1ye21OwD0GA/view?usp=sharing

PS. To mój eksperyment z udostępnianiem fotografii z dysku Google. Nie wiem czy to zadziała...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1588 dnia: 06 Marca 2021, 22:09:34 »
Działa

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1589 dnia: 06 Marca 2021, 22:17:21 »